Reteaua Corect

Fostul Principe Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder. GALERIE FOTO

Nuntă Regală Sinaia 2018. Fostul Principe Nicolae, nepotul regelui Mihai, s-a căsătorit duminică cu Alina-Maria Binder, la Sinaia. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia, iar recepția s-a dat la Cazinoul din Sinaia, în Sala Oglinzilor. Programul a început de la ora 13.30, când numeroși reprezentanți ai nobilimii din Europa, precum și vedete din România, s-au adunat la Biserica pe ai cărei pereți este pictat chipul regelui Mihai. La nuntă nu au participat membrii Casei Regale a României, scrie antena1.ro.

Remăm mai jos LiveText-ul realizat de antena1.ro pe acest subiect:

UPDATE: 16:10. Mirii au ieșit din Biserică în aplauzele tuturor. Publicul le-a transmis urări de la mulți ani. Cei doi au pornit cu caleașca albă către Cazionoul din Sinaia.

 

 

UPDATE: 16.00. Slujba religioasă s-a terminat. Mirii sunt așteptați să iasă din biserica și să meargă cu caleașca spre Cazionul din Sinaia, Sala Oglinzilor unde se dă recepția.

UPDATE: 15:41: IPS Calinic: Regele Mihai a fost un adevărat român! Toți trebuie să cunoască istoria regilor României. Trebuie să punem lucrurile pe făgașul normal!

 

 

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, se căsătoreşte duminică, 30 septembrie, cu Alina Binder, la Biserica Sf. Ilie din Sinaia. Nunta este oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, dar şi de un sobor de preoţi.

UPDATE ORA 15.30 Generalul (r) Gelaledin Nezir este maestrul de ceremonii al nunţii fostului principe Nicolae cu Alina Maria Binder. Nezir este cel s-a ocupat cu succes de organizarea funeraliilor Regelui Mihai şi anterior ale Reginei Ana.

 

                                               sursa foto: libertatea.ro

 

  UPDATE ORA 15.15 Caleaşca în care vor urca cei doi miri este lucrată manual, din lemn masiv.â, de culoare albă. Este unică în România,  este adusă din Italia de un centru de echitaţie din Craiova şi este prima dată când este folosită. Caleaşca va fi trasă de doi cai negri din rasa frizieni. 

 

                                                         sursa foto: libertatea.ro

 

VEZI LIVE, Nunta Regală de la Sinaia, MAI JOS și pe Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=A0dtL_c_DHc&feature=youtu.be

UPDATE: 15:09- 10 preoți oficiază nunta regală de la Sinaia

 

 

 

 

UPDATE 14: 34: Mireasa și-a făcut apariția în uralele privitorilor. A început cununia religioasă. 

 

 

 

 

 

 

Hortensii, delphinium şi trandafirii albi sunt florile alese de miri pentru a decora biserica unde se oficiază slujba de cununie.

 

 

UPDATE - 14.30: Imagini din Biserică, în așteptarea miresei. 

 

 

 

 

UPDATE: 13.30. Oamenii au început să se strângă în fața Bisericii Sfântul Ilie din Siania. 

Primii curioși au început deja să se adune în fața Bisericii „Sfântul Ilie” din Sinaia, unde de la ora 14.30 urmează să aibă loc cununia religioasă. Intrarea în biserică a fost decorată cu buchete imense de flori albe și tricolorul impozant este tulburat de vânt.

În fața cazinoului din Sinaia a tras deja o trăsură albă, ca-n povești, pentru cuplul care se căsătorește astăzi. Urmând obiceiul altor nunți regale, cuplul se va plimba cu trăsura deschisă pentru a putea să le facă cu mâna celor din public.

 

 

Urmărește mai jos, live, de la nunta regală din Sinaia. 

 

 

Nunta Regală de la Sinaia se va desfășura într-un cadru de poveste: tortul va avea șase etaje, iar mireasa va purta rochie creată de designeri români. La cununia religioasă și la Casino nu vor avea acces publicul și presa. 

Nunta Regală de duminică, 30 septembrie, dintre nepotul regelui Mihai, fostul Principe Nicolae, și Alina Maria Binder, de la Sinaia, va fi oficiată la Biserica Sf. Ilie situată chiar la intrarea în staţiune. Un sobor de preoţi împreună cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului vor săvârşi Sfânta Taină a Cununiei.

Citește aici TOTUL despre Nunta Regală de la Sinaia

Nunta Regală Sinaia 2018. Invitați 

La nunta regală de la Sinaia sunt așteptați peste 200 de invitați, evident, mulți de ”sânge albastru”. Conform Biroului de presă al fostului principe Nicolae al României, cavaleri vor fi Mihai Binder (fratele Alinei), Andrew Griffiths (UK), Charles-Antoine Uyttenhove (Belgia), Bejan Alizaddeh (UK), James Dalzell (UK), Bogdan Macarie (RO). Domnişoare de onoare: Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana-Maria Burcea.

Printre invitaţii de la nunta regală din Sinaia se numeră Alteţa Sa Prinţesa Eleonore of Schaumburg-Lippe (stră-stră-nepoata Regelui Frederick al VIII-lea al Danmarcei), prinţul Grigore Ghyka, contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, contele Elemer Jankovich-Besan, baronul Philip Rinn of Earlston, ÎPS Calinic (delegat de către Patriarhul Daniel), Vlad Oprea, primarul din Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Raţiu-Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela Irina Freisacher - din familia Rosetti şi Familia Don Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin de la Mănăstirea Oaşa, Simina Filat - designer, Alex Tudoroiu - Designer, Marsay Alexandra Dulgheru - jucatoare de tenis şi Raul Badiu - pilot de raliu.

Printre marii absenți ai nunții regale de la Sinaia se va număra însăși Principesa Margareta, ”Custodele Coroanei”. 

Nunta Regală Sinaia 2018 în presa străină

Nunta principelui Nicolae a intrat și în atenția presei internaționale. The Economist numește evenimentul „o nuntă aproape regală” și scrie că „principele Nicolae Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai al României, se căsătorește duminică, 30 septembrie, dar evenimentul nu va fi nunta regală pe care toată lumea o aștepta. „Speranțele lor de a reinsta un rege sau o regină pe tronul României s-au împiedicat în ajungerea la un consens privind linia de succesiune”, notează publicația.

„Prințesa Margareta, fiica cea mare a regelui Mihai, este în prezent «custodele Coroanei». În 2015, printr-un decret regal, regele Mihai l-a exclus pe principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale, după ce acesta a fost acuzat că are un copil nerecunoscut, lucru pe care principele l-a negat”, scrie The Economist.

Participanții la nunta regală de la Sinaia vor trebui să respecte și un dress-code și să poarte ținute cu rochie de zi și pălărie, uniformă, ținută elegantă de zi sau costum de zi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.