Reteaua Corect

Foc şi Furie: Ce face seara Donald Trump în dormitor

Donald şi Melania Trump nu împart acelaşi dormitor, iar în fiecare seară preşedintele SUA are un ritual aparte. Trump s-ar închide în camera sa şi ar mânca cheeseburgeri în timp ce se uită, nu la unul, ci la trei televizoare, scrie Gândul. Informaţiile apar în cartea „Foc şi Furie”, scrisă de jurnalistul Michael Wolff, lansată pe 5 ianuarie, cu patru zile mai devreme, în contextul în care avocaţii preşedintelui american au încercat să blocheze apariţia.

Potrivit acesteia, preferinţa preşedintelui SUA pentru burgerii de la McDonald`s sau alte produse de la fast-food vine din teama acestuia că va fi otrăvit şi consideră că acest lucru este mai puţin probabil dacă mâncarea este preparată. 

 

Alte dezvăluiri din cartea scrisă de jurnalistul Michael Wolff

1. Steve Bannon: Întrevederea consilierilor lui Donald Trump cu oficiali ruşi a fost "act de trădare"

Steve Bannon s-a declarat amuzat şi uimit de întrevederea desfăşurată în Turnul Trump din New York cu un avocat rus care promitea să ofere informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton. Întrevederea a fost aranjată de Donald John Trump jr., fiul lui Donald Trump. La întrevedere au participat şi Jared Kushner, ginerele actualului preşedinte al SUA, precum şi Paul Manafort, care la acea vreme era şeful echipei de campanie electorală a candidatului republican Donald Trump. "Cei trei consilieri de rang înalt de campanie au crezut că a fost o idee bună să aibă o întrevedere cu un reprezentant al unui guvern străin în Turnul Trump", declară Steve Bannon în cartea "Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump" ("Fire and Fury: Inside the Trump White House), scrisă de Michael Wolff. "Chiar dacă ne-am gândi că nu era un act de trădare, lipsit de patriotism, sau ceva rău - deşi eu cred că a fost exact aşa -, tot ar fi trebuit să cheme imediat FBI-ul", afirmă Steve Bannon, fost consilier prezidenţial pentru Strategii Politice.

2. Donald Trump a fost "tulburat" de victoria în scrutinul prezidenţial

Într-un articol publicat de NYMag, Michael Wolff afirmă: "În momentul în care s-au confirmat, în seara alegerilor, tendinţele neaşteptate că Trump chiar putea câştiga, Donalt Trump jr. i-a spus unui prieten că tatăl său, Donald Trump, părea a fi o fantomă. Melania era în lacrimi, nu de bucurie. Într-un interval de aproximativ o oră, conform observaţiilor lui Steve Bannon, Trump a fost tulburat, nu îi venea să creadă, apoi devenise înspăimântat. Transformarea finală: Brusc, Donald Trump a devenit un om care credea că merita să fie şi era capabil să fie preşedinte al Statelor Unite".

3. Donald Trump a fost "nervos" la ceremonia de învestitură

Michael Wolff scrie: "Lui Trump nu i-a plăcut propria ceremonie de învestitură. A fost nervos că vedete de rang înalt au boicotat evenimentul, nu a fost mulţumit de organizarea făcută de Blair House, se certa vizibil cu soţia, care părea să fie pe punctul de a izbucni în plâns".

Purtătorul de cuvânt al Melaniei Trump, Stephanie Grisham, a respins informaţiile: "Doamna Trump a susţinut decizia soţului ei de a candida pentru funcţia de preşedinte, ba chiar l-a încurajat în acest sens. A fost încrezătoare că va câştiga şi a fost fericită că s-a întâmplat aşa".

4. Lui Donald Trump îi plăcea să aibă relaţii cu soţiile prietenilor lui

Potrivit cărţii, Donald Trump se lăuda că avea relaţii cu soţiile prietenilor lui, afirmând că aceste lucruri confirmă că "viaţa merită trăită".

5. Donald Trump se temea în Casa Albă

Michael Wolff scrie: "Trump a catalogat Casa Albă drept un loc neplăcut şi chiar cam înfricoşător. S-a retras în dormitorul său, fiind prima dată de pe vremea lui John F. Kennedy când cuplul prezidenţial foloseşte camere separate. În primele zile, Trump a cerut montarea a încă două televizioare în afara celui care era deja şi a încuiat uşa, generând disensiuni cu Serviciul de protecţie Secret Service, care insista să aibă acces în cameră".

6. Ivanka Trump speră să devină preşedinte

Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump, şi soţul ei, Jared Kushner, au ajuns la un fel de acord că ea ar putea candida pentru funcţia de preşedinte în viitor, afirmă Michael Wolff.

"Analizând riscurile şi beneficiile, atât Jared, cât şi Ivanka au decis să accepte roluri la Casa Albă, la recomandări ale aproape tuturor cunoscuţilor. A fost o decizie de cuplu şi, într-un anumit sens, este o activitate comună. Între ei, au făcut un aranjament serios: dacă se va ivi oportunitatea în viitor, ea va candida pentru funcţia de preşedinte. Prima femeie preşedinte nu va fi Hillary Clinton, spunea Ivanka amuzându-se, ci va fi ea. Steve Bannon (...) a fost oripilat când a aflat de acest aranjament al celor doi", explică Michael Wolff.

7. Ivanka ironizează tunsoarea tatălui ei

Ivanka Trump se amuză de ceea ce ea numeşte "operaţia de reducere a scalpului", potrivit cărţii. "Îl tratează pe tatăl ei cu o anumită detaşare, chiar cu o doză de ironie, mergând atât de departe încât râde cu alte persoane de tunsoarea lui. (...)", precizează autorul.

8. Casa Albă nu este sigură privind priorităţile mandatului

Katie Walsh, adjunctul şefului Cancelariei prezidenţiale, l-a întrebat pe Jared Kushner, ginerele şi consilierul prezidenţial pentru Afaceri Politice, care sunt obiectivele Administraţiei Donald Trump. Potrivit cărţii, Jared Kushner nu a dat niciun răspuns.

"«Să îmi spuneţi trei lucruri pe care preşedintele vrea să se concentreze. Care sunt cele trei priorităţi ale Casei Albe», i-a spus Katie Walsh lui Jared Kushner. A fost cea mai importantă întrebare imaginabilă, una la care un candidat la preşedinţie calificat pentru acest post ar fi trebuit să răspundă cu mult înainte de a ajunge la Casa Albă. La şase săptămâni de la începerea mandatului lui Donald Trump, Jared Kushner încă nu avea un răspuns clar. «Da, probabil va trebui să avem această discuţie», i-a răspuns el lui Katie Walsh", potrivit cărţii.

9. Admiraţia lui Donald Trump pentru Rupert Murdoch

Michael Wolff, care a scris anterior şi o biografie a lui Rupert Murdoch, descrie aprecierea lui Donald Trumppentru magnatul trustului media News Corporation.

"Rupert Murdoch, care promisese că îl va vizita pe preşedinte-ales, întârzia. Când unii dintre oaspeţi au vrut plece, Trump a devenit agitat şi le-a dat asigurări că Rupert Murdoch era pe drum. «Este unul dintre cei mai mari, ultimul dintre cei mai mari. Trebuie să staţi pentru a-l vedea», a spus Trump. Fără a-şi da seama că el devenise cel mai puternic om de lume, Trump încă încerca să intre în graţiile unui magnat de presă care îl dispreţuia de mult timp, numindu-l şarlatan şi prost".

10. Rupert Murdoch îl numise pe Donald Trump "idiot"

Dar admiraţia nu era reciprocă, afirmă Michael Wolff, care a redat în carte o conversaţie telefonică între Rupert Murdoch şi Donald Trump despre întrevederea preşedintelui cu preşedinţii companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale din Silicon Valley.

"Trump i-a spus lui Murdoch: «Aceşti tipi chiar au nevoie de ajutorul meu. Barack Obama nu le-a fost foarte favorabil, au fost prea multe reglementări. Am oportunitatea de a-i ajuta». «Donald, timp de opt ani, aceşti oameni au obţinut tot ce au vrut de la Barack Obama. Practic, ei au condus administraţia. Nu au nevoie de ajutorul tău»", i-a răspuns Murdoch. «Spre exemplu, cazul vizelor de tip H-1B. Au nevoie de facilitarea obţinerii acestor vize (pentru a aduce specialişti din străinătate -n.red)», a continuat Trump. Murdoch i-a explicat că o abordare liberală faţă de facilitarea obţinerii acestor vize de către imigranţi este greu de prezentat în contextul promisiunilor privind construirea unui zid la frontieră şi închiderii graniţelor. Dar Trump l-a asigurat pe Murdoch: «Vom rezolva». Comentariul lui Rupert Murdoch imediat după încheierea conversaţiei telefonice a fost: «Ce idiot!»", se arată în carte.

11. Fostul consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn ştia că legăturile cu Rusia vor fi "o problemă"

Potrivit lui Wolff, înaintea alegerilor, Michael Flynn fusese atenţionat că "nu a fost o idee bună să primească 45.000 de dolari de la ruşi pentru un discurs. «Va fi o problemă dacă vom câştiga», a replicat el.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.