Reteaua Corect

Filmul acuzatorilor lui Michael Jackson, aclamat

Pelicula "Leaving Neverland", bazată pe mărturisirile a doi bărbaţi care susţin că au fost agresaţi sexual, în copilărie, de Michael Jackson, a fost aclamată în picioare de public după proiecţia la Sundance, dar fanii înfuriaţi ai cântăreţului au vandalizat pagina filmului de pe platforma IMDB, scrie Mediafax.

Wade Robson, care susţine că a fost abuzat sexual de Michael Jackson de la 7 la 14 ani, şi James Safechuck au făcut publice acuzaţiile lor după moartea cântăreţului, în 2009.

 

Filmul, cu o durată de patru ore, regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed, va fi difuzat în două părţi pe postul TV britanic Channel 4 şi pe HBO în această primăvară şi urmăreşte povestea celor doi, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreţ, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 şi la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simţite în viaţa lor de adulţi. În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reţine şi povestirile oferite de rudele bărbaţilor, dar şi vocea lui Jackson însuşi aşa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

 

"Nu avem cum să schimbăm ceea ce ni s-a întâmplat. Şi nu avem ce face în legătură cu Michael", a spus Robson în dialogul cu publicul de după proiecţia din festival, dar şi-a arătat speranţa ca prin acest film să reuşească să le facă pe alte victime ale abuzului să se simtă mai puţin izolate şi să crească gradul de conştientizare pentru oricine este responsabil de copii.

Protagoniştii documentarului au afirmat că nu au fost plătiţi să apară în film şi că nici nu se aşteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.

Moştenitorii lui Michael Jackson au catalogat pelicula drept "un atac la persoană de tip tabloid, de felul celor pe care Michael Jackon le-a suportat în timpul vieţii, şi acum, şi după moarte", într-o declaraţie dată publicităţii vineri noapte.

Unul dintre cei doi bărbaţi a fost chiar martorul apărării şi a semnat o declaraţie în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul şi-a schimbat poziţia, încercând chiar să deschidă o acţiune în instanţă în 2013, arată Associated Press.

Taj Jackson, nepotul cântăreţului, a lansat o campanie de strângere de fonduri online pentru a finanţa un documentar care să apere memoria lui Michael. Campania, care este prezentată ca un răspuns la lansarea documentarului "Leaving Neverland", vineri, la Festivalul Sundance, a adunat în primele zile 25.000 de dolari din cei 777.000 de dolari de care este nevoie, remarcă The Independent.

În acelaşi timp, pagina care prezenta documentarul "Leaving Neverland" pe platforma specializată IMDB a titrat pentru o jumătate de oră "Liar, Liar 2: The Wade Robson and Jimmy Safechuck Story" (Mincinos, Mincinos 2: Povestea lui Wade Robson şi Jimmy Safechuck).

Şi în faţa Teatrului Egiptean, unde a avut loc proiecţia în premieră a documentarului, era anunţat un protest al fanilor, dar s-a dovedit că numărul poliţiştilor a fost mai mare decât cel al manifestanţilor, relatează Variety.

Festivalul Sundance are loc în perioada 24 ianuarie - 3 februarie, în Park City din Utah (SUA).

Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari. În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea 13 ani. În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.