Reteaua Corect

Exerciții pentru minte - Trucurile care ţin creierul în formă

Scris de newsreporter in 04 octombrie 2019 la 09:27, in Lifestyle. 156 vizualizari Intra in discutie Taguriantrenament, creier, exercitii, meditatie shortlinkhttp://crct.ro/nv4S

Creierul nostru are nevoie de antrenament, la fel ca fizicul nostru. Uneori tindem să îl neglijăm, iar aceasta este o mare greșeală, potrivit exquis.ro, citat de Știripesurse.ro.

Exerciţiile pentru minte sau antrenamentele mentale sunt deosebit de utile, capabile să ne vindece orice zonă afectată din creier.

Așa cum facem exerciții fizice pentru corp, ar trebui să ne deprindem să facem același lucru și pentru mintea noastră. Este dovedit deja că sănătatea creierului va fi menținută mai mult, dacă ne implicăm în activități care ne deconectează și ne fac plăcere.

Odată cu vârsta, creierul nostru se depreciază, iar noi trebuie să găsim activități care implică gândirea pentru a ne putea menține sănătatea cât mai mult timp.

Potrivit cercetătorilor, exerciţiile mentale, în special cele de conştientizare, acţionează asupra structurilor creierului, scrie doctorulzilei.ro. Există tehnici prin care putem influența nu doar funcțiile cerebrale, ci chiar structura creierului.

Antrenament mental – conştientizarea

Este vorba despre antrenamentul mental și asta pentru că, pe parcursul vieții, plasticitatea creierului se modifică. Astfel, conștientizarea, prin care atenția este direcționată către momentul prezent, fără ca informațiile să fie trecute prin filtrul judecății, reprezintă un exercițiu mental deosebit de util.

Atunci când stresul ne acaparează e bine să apelăm la aceste tehnici de conștientizare și vom vedea efectele imediat. Persoanele depresive ar trebui să practice conștientizarea, pentru că astfel vor putea să evite trăirea obsesivă a acelorași gânduri negative. Practic, e nevoie ca, timp de câteva minute, să fim capabili să ne concentrăm, de pildă, pe respirație.

Atunci când sunt stresați ori furioși, de exemplu, în creier se vor activa anumite zone. Exercițiile de meditație vor grăbi procesul de vindecare în zona afectată din creier, reducând disconfortul, în funcție de nivelul de meditație.

Activitatea, atenţia şi concentrarea

Activitatea, atenția și concentrarea vor putea deci menține sănătatea creierului cât mai mult timp. Bine ar fi să învățăm ceva nou, pentru a obliga creierul să se remodeleze permanent. De asemenea, este important să citim zilnic și să rezolvăm rebus, sudoku sau integrame.

Viața noastră a fost mult simplificată prin tot felul de invenții, dar acest lucru nu este întotdeauna benefic, întrucât funcționăm mereu pe „pilot automat”, iar creierul fără exercițiu se atrofiază.

Să nu uităm și că de exercițiile fizice beneficiază nu doar corpul nostru, ci și mintea, pentru că ritmul cardiac crește, pompând astfel mai mult oxigen, iar corpul eliberează hormoni, ceea ce contribuie la relaxarea noastră.

Un lucru pe care îl neglijăm şi nu ar trebui este consumul de apă, ştiut fiind faptul că, în proporție de 90%, creierul este apă. Cel mai bine ar fi să consumăm minimum 5% din greutatea propriului corp. Atunci când simțim senzația de sete, creierul este deja afectat și nu mai funcționează la capacitate maximă, mai scrie exquis.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.