Reteaua Corect

Dieta minune a călugărilor de pe Muntele Athos

Scris de newsreporter in 04 martie 2023 la 12:19, in Lifestyle. 481 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAYz

Dieta monahală a călugărilor de pe Muntele Athos. Datorită stilului de viață moderat, mulți călugări sunt foarte sănătoși, împliniți și nu suferă de boli grave. Nutriționiștii au descoperit că alimentele călugărilor din Muntele Athos sunt neprocesate, au un conținut scăzut de grăsimi, informează RomâniaTv.net, citat de Știripesurse.

Dieta monahală a călugărilor de pe Muntele Athos. Lottie Storey, Sued Todd și Richard Storey, autorii cărții „Dieta Muntelui Athos”, au testat regimul alimentar călugărilor. Aceștia au observat cum numite probleme de sănătate au dispărut, dar și cât de ușor au slăbit.

Dieta monahală a călugărilor de pe Muntele Athos

„Călugării sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume, cu rate foarte scăzute de cancer și aproape fără cazuri de Alzheimer, iar după ani de viață printre ei pot spune că dieta lor joacă un rol important în sănătate. De fiecare dată mă întorceam de la Muntele Athos cu câteva kilograme mai slabă, mai sănătoasă și pe un ton mai bun, dar niciodată nu am simțit că am făcut un efort sau că am fost lipsit de ceva.

Am testat dieta monahală pe mai multe persoane pentru a vedea dacă este eficientă într-un stil de viață modern. Am slăbit aproape 10 kilograme, toată lumea a slăbit”, au explicat pentru Daily Mail, autorii cărții ”Dieta Muntelui Athos”, Lottie Storey, Richard Storey și Sue Todd.

Regimul alimentar este structurat în trei părți, respectiv: trei zile de moderație, trei zile de post și o zi în care pot consuma tot ce doresc. Fiecărui interval îi este atribuit un anumit fel de mâncare. Din dieta lor lipsește carnea, aliment interzis de altfel în toate mănăstirile creștin-ortodoxe.

În cele „trei zile de post” se consumă legume, fructe, orez, nuci, semințe sau fasole. Toate acestea, în cantități mici. Apoi, în „ziua de sărbătoare” include un adevărat răsfăț. Călugării pot consuma dulciuri sau preparate dulci, precum orezul cu lapte.

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.