Reteaua Corect

De ce să NU dai copiilor să bea apă de la robinet

Scris de newsreporter in 16 august 2020 la 10:08, in Lifestyle. 411 vizualizari Intra in discutie Taguriapa de la robinet, carii dentare, copii shortlinkhttp://crct.ro/nwwx

Putem da apă de la robinet copiilor sau este aceasta nocivă pentru sănătatea dinţilor? Conform celor mai recente studii, compuşii chimici din apa de la robinet favorizează apariţia cariilor la cei mici. Mai multe detalii despre acest subiect aflăm de la medicul stomatolog Adrian Mina, scrie Equis.ro.

„Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din West Virginia, substanţele chimice fabricate de om- perfluoroalchil şi polifluorolkil (PFAS) – sunt dificil de descompus şi ajung în mediu, în special în sistemele de apă potabilă. Aceste subsanţe atacă smalţul dinţilor celor mici, astfel că iar copiii care beau apă de la robinet sunt mai predispuşi să dezvolte carii decât ceilalţi”, explică medicul stomatolog.

Apa de la robinet deteriorează smalţul. Spălatul pe dinţi contracarează efectele negative

„Conform altor cercetări, acidul perfluorodecanoic poate perturba dezvoltarea sănătoasă a smalţului. Vestea bună este însă aceea că o bună igienă orală previne apariţia acestor probleme. Copiii care îşi periază dinţii de cel puţin două ori pe zi prezintă o carioactivitate semnificativ mai mică decât cei ce îşi periază dantura o dată pe zi sau chiar mai rar”, dezvăluie Dr. Adrian Mina, potrivit csid.ro.

Recomandarea specialistului

„Aşadar, chiar dacă părinţii nu pot controla ceea ce se află în apa pe care o consumă copiii lor, ei pot totuşi proteja dinţii copiilor. Cum? Învăţându-i pe cei mici ce înseamnă igiena orală şi efectuând periajul corect pe toată suprafaţa dinţilor. Este importand să meargă periodic la control, pentru ca medicul stomatolog să verifice dacă nu cumva există început de carii în zone greu accesibile privirii”, recomandă specialistul.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la nivel european, între 20-90% dintre copii au carii dentare. România însă, se află printre ţările europene în care mai puţin de 50% dintre copiii de 5-6 ani au dinţii sănătoşi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.