Reteaua Corect

De ce e bine să mănânci ciocolată zilnic

Scris de newsreporter in 06 decembrie 2022 la 10:11, in Lifestyle. 365 vizualizari Intra in discutie Taguribeneficii, ciocolata, zilnic shortlinkhttp://crct.ro/nAyu

Ciocolata albă, cu lapte și cea neagră au ingrediente diferite și, ca urmare, profilurile lor nutriționale nu sunt aceleași. O mare parte din cercetări au fost efectuate asupra ciocolatei cu lapte și a celei negre, relatează Eating Well, relatează Știripesurse.

Multe dintre presupusele beneficii pentru sănătate ale ciocolatei sunt legate de componentele solide de cacao. S-ar putea să vă surprindă, dar ciocolata albă conține, de fapt, doar unt de cacao.

Ciocolata neagră conține cacao solidă, deși în cantități diferite. Dar și ciocolata cu lapte conține cacao solidă. Boabele de cacao conțin flavonoide, care au rol antioxidant, acestea fiind prezente în mai multe fructe și legume dar și în ceai și vin.

Flavonoidele au diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății inimii.

Poate reduce crampele menstruale

Ciocolata cu lapte și cea neagră au profiluri nutriționale diferite. O altă diferență este că ciocolata neagră este mai bogată în magneziu. Conform USDA, 50 de grame de ciocolată neagră conțin 114 miligrame de magneziu, ceea ce reprezintă aproximativ 35% din doza alimentară recomandată pentru femeile adulte.

Ciocolata cu lapte conține circa 31 de miligrame de magneziu în 50 de grame, adică aproximativ 16% din doza alimentară recomandă. S-a demonstrat că magneziul ajută la relaxarea mușchilor, inclusiv a mucoasei uterine. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale.

Crește nivelul de fier

Conform unui studiu publicat în anul 2021 în Journal of Nutrition, anemia prin carența de fier este în creștere. Aceasta poate duce la simptome precum oboseală și unghii fragile. Ciocolata neagră este o sursă bună de fier. O porție de 50 de grame de ciocolată neagră conține 6 miligrame de fier. Femeile cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani au nevoie de 18 miligrame de fier pe zi, iar bărbații adulți au nevoie de 8 miligrame pe zi, potrivit National Institutes of Health.

În ceea ce privește ciocolata cu lapte, aceasta conține aproximativ 1 miligram de fier în 50 de grame.

Îmbunătățirea funcției cognitive

Într-un studiu publicat în anul 2019, la participanții care au consumat zilnic ciocolată neagră timp de 30 de zile s-a sesizat o îmbunătățire a funcției cognitive. Oamenii de știință atribuie acest lucru metilxantinei din ciocolata neagră, care include teobromina și cafeina.

Crește riscul de colesterol mărit

Ciocolata albă este bogată în grăsimi saturate și zaharuri adăugate. Totodată, ciocolata cu lapte este și ea bogată în grăsimi saturate și zaharuri. Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, consumul excesiv de grăsimi saturate și zaharuri adăugate este asociat cu un nivel mărit de colesterol și un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Cercetările arată că ciocolata neagră are posibile beneficii pentru sănătatea inimii, funcția cognitivă și deficitul de fier, deoarece este tipul de ciocolată cel mai bogat în flavonoide, metilxantine, magneziu și fier.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.