Doctorul Haley spune că nevoia constantă de a fi ocupat este numită recent "productivitate toxică” și validează dorința unei persoane de a fi membru productiv în societate.
Ce înseamnă, de fapt, productivitatea toxică
Acest lucru poate deveni total greșit, spune doctorul Perlus, deoarece acești oameni se concentrează mai mult pe bifarea căsuțelor dintr-o listă nesfârșită de lucruri de făcut, decât pe a-și acorda timp pentru a sta nemișcați și a se reîncărca.
Pentru alții, incapacitatea de a se relaxa este legată de anxietate. „Unii oameni suferă de o tulburare de anxietate generalizată, în care experimentează anxietate chiar și în cele mai relaxante circumstanțe”, spune doctorul Perlus.
Trebuie să știi că există, într-adevăr, câteva metode de a te relaxa în mod natural.
Ai grijă să îți controlezi respirația
Tehnica de relaxare poate fi implementată înainte, în timpul sau după experiențele stresante.
Pasul unu: Inspirați pe nas numărând până la patru
Pasul doi: Țineți respirația numărând până la patru
Pasul trei: Expirați numărând până la patru
Pasul patru: Țineți respirația numărând până la patru
Meditația te ajută
A învăța cum să meditezi poate să îți calmeze mintea și poate îmbunătăți conștientizarea de sine. Meditația îți permite să îți observi gândurile și emoțiile într-un mod detașat, fără a te judeca, potrivit unui studiu din 2020 din Irish Journal of Psychological Medicine.
Cea mai bună parte a meditației? Doar stai, închide ochii și concentrează-te asupra respirației pentru a începe.
Mindfulness-ul reduce stresul
Există diferențe între mindfulness și meditație. Mindfulness înseamnă pur și simplu conștientizarea momentului prezent. Observarea momentului și lăsarea gândurilor să curgă. Vei avea senzația de calm, liniște și relaxare.
„Oamenii îți spun adesea să te odihnești și să te relaxezi atunci când ești stresat. Deși nu este nimic rău în asta, uneori, ceea ce trebuie să facem este să ne mișcăm”, explică doctorul Perlus. Exercițiile fizice reduc nivelul hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul și adrenalina.
Mergi la o plimbare la soare
Să iei aer proaspăt și să îți miști corpul, chiar și timp de 10 minute, îți limpezește mintea și te ajută să te relaxezi. De asemenea, vitamina D din expunerea la soare te poate ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit instantaneu.
O modalitate de a gestiona stresul este să faci ceea ce îți place. "De exemplu, dacă aveți o pasiune pentru fotografie, creați un site web unde să vă expuneți munca. În acest mod, nivelul de stres poate scădea semnificativ.
Ia o pauză de la telefon sau laptop
"Mulți dintre noi suntem prea dependenți de telefoanele sau computerele noastre. Folosirea lor prea mult sau prea mult timp poate crește nivelul de stres, iar studiile au arătat acest lucru", a explicat doctorul Haley.
Nu te mai stresa cu privire la viitor. E necesar să îți îndrepți atenția către ceea ce poți să controlezi.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.