Reteaua Corect

Cum poţi identifica abuzul financiar într-o relaţie

Scris de newsreporter in 08 februarie 2023 la 10:10, in Lifestyle. 415 vizualizari Intra in discutie Taguriabuz financiar, relatie shortlinkhttp://crct.ro/nARf

Când oamenii se gândesc la abuzul domestic, primele lucruri care le vin în minte sunt, probabil, abuzul verbal și agresiunea fizică.Cercetările arată că abuzul financiar apare la fel de frecvent în relațiile nesănătoase ca celelalte forme de abuz, relatează Ziare.com.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi cum identifici abuzul financiar pe care îl exercită partnenerul de viaţă sau oricine altcineva asupra ta şi care sunt efectele unui astfel de comportament.

Un studiu, recent, al Centrului pentru Securitate Financiară din SUA a constatat că 99% din cazurile de violență domestică au implicat și abuzul financiar. Scopul abuzului financiar este de a câștiga putere și control într-o relație.

Mai mult, abuzul financiar este adesea primul semn al violenței în abuzul domestic. În consecință, a ști cum să identifici abuzul financiar este esențial pentru siguranța și securitatea ta.

Abuzul financiar implică controlul capacității victimei de a dobândi, utiliza și menține resurse financiare. Cei care sunt victimizați financiar pot fi împiedicați să lucreze, spre exemplu.

Deși este mai puțin înțeles decât alte forme de abuz, abuzul financiar este una dintre cele mai puternice metode de a menține o victimă prinsă într-o relație abuzivă.

Cercetările arată că victimele sunt adesea prea îngrijorate de capacitatea lor de a se asigura financiar pentru ele și copiii lor pentru a pune capăt relației. Insecuritatea financiară este, de asemenea, unul dintre principalele motive pentru care femeile se întorc la un partener abuziv.

Bineînțeles, şi bărbații pot fi victime ale abuzului. Și cazurile nefericite sunt nenumărate. Având în vedere faptul că abuzul financiar este recunoscut ca o formă de violență domestică, aproximativ 1 din 7 bărbați (18 ani și peste) va experimenta o formă de violență domestică.

 

Impactul abuzului financiar

 

Efectele abuzului financiar sunt adesea devastatoare. Victimele se simt abandonate, deprimate, nesigure pe ele din cauza abuzului emoțional care însoțește abuzul financiar. De asemenea, în unele situaţii concrete trebuie să plece fără mâncare și alte necesități pentru că nu au bani.

Pe termen scurt, abuzul financiar lasă victimele vulnerabile in fata violenței fizice. Fără acces la bani, carduri de credit și alte active financiare este extrem de dificil să faci orice tip de planificare a siguranței.

De exemplu, dacă un agresor este deosebit de violent și victima trebuie să plece pentru a rămâne în siguranță, acest lucru este dificil fără bani. Și în momentul în care trebuie să părăsească relația definitiv, găsirea unei locuințe sigure și accesibile este o provocare.

De asemenea, victimele se luptă să-și asigure nevoile precum hrana, îmbrăcămintea și transportul.

Dacă sunteți într-o relație (de orice natură), este extrem de important să puteți identifica abuzul financiar înainte ca acesta să escaladeze.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.