Demența este din ce în ce mai observată mai devreme în dezvoltarea sa, cu ani înainte ca simptomele caracteristice să se instaleze în organismul uman, potrivit Express.
”Modificările” specifice pot precede simptomele precum pierderea memoriei cu decenii, susține doctorul Sara Imarisio, șeful Departamentului de cercetare privind boala Alzheimer din Marea Britanie.
Înțelegând schimbările care pot duce în cele din urmă la demență, apare speranța de a o preveni. Este o imagine în evoluție, dar s-au făcut progrese în acest sens, spun experții.
Una dintre cele mai importante perspective este faptul că ”schimbările creierului legate de bolile care provoacă demență pot începe în creier cu până la 20 de ani înainte de apariția simptomelor precum pierderea memoriei”, a spus Imarisio.
Detectarea acestor modificări este ”extrem de dificilă”, dar pentru a avea cele mai bune șanse de a trata în mod eficient boli precum Alzheimer, ”trebuie să diagnosticăm oamenii mai devreme decât o facem astăzi”.
”Oamenii pot experimenta schimbări subtile în lucruri precum somnul, vorbirea, mișcarea, starea de spirit și activitatea creierului. Acest schimbări ar putea să nu fie vizibile cu ochiul liber, dar dispozitivele inteligente ar putea fi suficient de sensibile pentru a detecta modele în ele”, a spus doctorul.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.