Reteaua Corect

Cu ce sumă IMENSĂ s-a vândut un fruct de mango în Japonia şi de ce este acesta special

Un fruct de mango, cu dimensiuni „perfecte”, s-a vândut la un preţ record, în timpul unei licitaţii din Japonia. În timpul licitaţiei, organizată în luna aprilie, în Japonia, fructul de mango, care cântărea puţin peste un kilogram, a fost vândut la un preţ de 3.700 de dolari, scrie Descopera.ro.

Sursa imagine: descopera.ro

Japonezii sunt renumiţi pentru preferinţele lor de a achiziţiona fructe şi legume, fiind dispuşi să plătească sume exorbitante. Conform presei de la Tokyo, primele fructe ating preţuri exorbitante deoarece cupărătorii sunt convinşi că acestea aduc noroc dacă ei le mănâncă primii, potrivit Rador.

În Japonia, oamenii sunt renumiţi şi pentru longevitatea lor şi pentru un regim alimentar sănătos. Cercetătorii susţin că japonezii trăiesc mult pentru că ei consumă mult peşte, multe legume şi fructe proaspete.

«Cele mai scumpe fructe de mango aparţin unui soi autohton, care se deosebeşte de restul soiurilor prin dimensiuni foarte mari, coaja de culoare de un roşu aprins şi un conţinut foarte ridicat de zahăr», relatează publicaţia Kedem.

Fructul de mango a fost cumpărat de un proprietar al unui centru comercial din Fukuoka, un municipiu din Japonia, centrul administrativ al prefecturii Fukuoka. Acesta intenţionează să expună fructul în una din vitrinele magazinului său pentru a-i aduce profit şi pentru ‘a atrage prosperitatea şi abundenţa’.

Amintim că un ciorchine de struguri „perfecţi” a fost vândut la o licitaţie în Japonia pentru preţul record de 1 milion de yeni. Ciorchinele cu 26 de boabe de struguri roşii a fost scos la licitaţie la Kanazawa, în apropiere de Tokyo.

Fiecare bob al acestui chiorchine era cam cât o minge de ping-pong şi cântărea cel puţin 20 de grame. Astfel, pentru fiecare bob de strugure s-a plătit suma de 287 de euro.

După cum mai precizează publicaţia Kedem, în  Japonia, în 2016, un pepene negru Yubari, din regiunea japoneză Hokkaido, a fost vândut cu 16.000 de dolari.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.