Reteaua Corect

Condimentul care face minuni în organism - Ideal în orice supă

Scris de newsreporter in 24 octombrie 2023 la 10:47, in Lifestyle. 605 vizualizari Intra in discutie Taguribeneficii, condiment, intestin, oase, organism, Turmeric shortlinkhttp://crct.ro/nC6h

Nutriționista Marina Sorokina a dezvăluit condimentul care poate face orice supă mai benefică pentru sănătate - acesta curăță intestinele și întărește oasele, relatează Știripesurse.

Expertul precizează că turmericul poate fi adăugat în orice supă, deoarece nu numai că va oferi culoare și un aspect mai apetisant preparatului, ci îl va face și mai sănătos. Principalul ingredient activ din acesta, numit curcumină, are efecte benefice asupra funcționării organelor interne. Această componentă ajută la recuperarea mai rapidă în urma bolilor - precum pneumonia, artrita etc. În plus, includerea turmericului în dietă ajută la întinerirea organismului, deoarece conține mulți antioxidanți care luptă cu toxinele.

„Oamenii de știință au descoperit că turmericul întărește articulațiile. Persoanele care suferă de artrită pot include fără probleme turmericul în dieta lor", a mai adăugat nutriționista, potrivit actualno.com, notează Rador Radio România.

Curcumina are un mare potențial terapeutic și poate fi folosită ca agent antiinflamator, antidiabetic și anticancerigen, ceea ce a fost confirmat în multe studii clinice. Există dovezi ale unei posibile bune eficacități a curcuminei în tratamentul artritei, bolii Alzheimer și pentru vindecarea rănilor.

Important pentru ficat

Cu toate acestea, există o limitare a potențialului terapeutic al compusului datorită solubilității sale scăzute în apă și biodisponibilității scăzute. Pentru a rezolva această problemă, sunt create și utilizate diverse formule cu curcumină și alte elemente precum piperina, un ingredient care se găsește în piperul negru.

Numeroase observații au arătat efectele hepatoprotectoare ale curcuminei asupra leziunilor hepatice acute și cronice cauzate de poluanți, droguri și alcool, boala hepatică grasă non-alcoolică și fibroza hepatică. Boala hepatică grasă non-alcoolică este recunoscută ca o boală hepatică cu factori de risc multipli. Este adesea însoțită de modificări ale proceselor metabolice și nemetabolice, cum ar fi dislipidemia, inflamația și stresul oxidativ. Curcumina a demonstrat eficacitate terapeutică în modelele experimentale de boală hepatică grasă nealcoolică, inclusiv steatohepatita nonalcoolică.

Ideal și pentru creier

Curcumina are un efect neuroprotector datorită prezenței activității antioxidante și antiinflamatorii și capacității de a menține echilibrul chimic în creier. Aceste proprietăți pot fi utilizate în terapia bolilor neurodegenerative. Prin suprimarea inflamației, această substanță duce la o reducere a hipertrofiei astrocitelor și la activarea microgliei în hipocampus, ceea ce ajută la îmbunătățirea funcției cognitive, precum și la normalizarea stării de spirit.

Curcumina poate atenua leziunile cerebrale și poate reduce durerea neuropatică. Diverse studii arată capacitatea substanței de a acționa ca un ajutor în tratamentul bolilor neurodegenerative precum boala Alzheimer și boala Parkinson, a adăugat expertul.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.