Reteaua Corect

Charles al III-lea, fostul „prinț răsfățat” care a trăit mereu ca un rege

Deși a fost înscăunat ca monarh doar în weekendul trecut, Charles al III-lea a trăit ca un rege de când se știe. Nu degeaba se spune că era poreclit „prințul răsfățat” de către personalul de la Clarence House, unde a locuit din 2003 cu actuala regină consoartă Camilla. Detalii despre pretențiile de tot felul ale fostului Prinț de Wales au fost dezvăluite în documentarul realizat de Amazon Prime în 2015 „Serving the Royals: Inside The Firm”, scrie HotNews.

Paul Burrell, care le-a fost majordom reginei Elisabeta și prințesei Diana, a relatat despre cerințele precise care erau date personalului actualului rege, de la călcarea cu fierul a șireturilor la punerea pastei de dinți pe periuță. Fostul majordom a povestit cum „i se pregătea totul” regelui Charles:

„Pijamalele îi sunt călcate în fiecare dimineață, șireturile sunt aplatizate cu fierul de călcat, dopul de la cada de baie trebuie să fie într-o anumită poziție, iar apa trebuie să fie doar călduță”.

Mai trebuia ca valeții „să întindă 2,5 cm de pastă de dinți pe periuță”. După acelea, rutina strictă a regelui Charles continua cu micul dejun.

„Prințul Charles avea alegeri sănătoase. Pâine făcută în casă, un bol cu fructe proaspete, sucuri proaspete din fructe”, povestește chef Graham Newbould, fost membru în personalul regal. „Oriunde în lume se ducea prințul, cutia de mic dejun mergea cu el. Mânca șase feluri diferite de miere, unele cereale müsli speciale, fructele sale uscate și alte alimente cu caracteristici anumite după care se dădea în vânt.”

Insista ca biscuiții și brânzeturile să fie încălzite la anumite temperaturi spre sfârșitul meselor și personalul trebuia să aibă mereu o tavă de încălzit pe aproape, „deoarece era pretențios cu toate”, a spus o persoană din interior.

De altfel, prințul mânca biscuiți făcuți de propria sa companie.

El înființase Duchy Originals în 1990 ca pionier în agricultura bio, iar primul produs a fost... un biscuit cu ovăz. Compania a fuzionat cu Waitrose în 2010, iar produsele Waitrose Duchy Organic se găsesc în magazine. Și nu numai cutia cu micul dejun.

La casele de oaspeți de la țară ale prietenilor săi, regele Charles trimitea dube cu lucruri personale, din care se descărcau „patul, mobilier și chiar tablouri”. Se pare că-și aducea propriul scaun de toaletă și hârtia igienică peste tot pe unde călătorea.

Charles neagă însă acuzațiile despre stilul său de viață luxos.

„Nu credeţi toate prostiile”, a spus prinţul în aprilie pentru un post de radio australian atunci când a fost întrebat dacă obişnuieşte să ia cu el în călătorii şi scaunul de toaletă aşa cum susţine Bower.

Surse: The New York PostMy London.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.