Reteaua Corect

Cât te costă să duci o viață decentă în Spania

Scris de newsreporter in 04 Mai 2023 la 10:24, in Lifestyle. 529 vizualizari Intra in discutie Taguricasa, cost, roman, românia, SPANIA, viata shortlinkhttp://crct.ro/nBgy

Doi pensionari români, stabiliți în Franța, au vrut să afle de pe grupul românilor din Spania cât te costă să duci o viață decentă în Spania. Răspunsurile au fost diverse. În timp ce unii au spus că poți trăi foarte bine cu 1.000 - 1.500 de euro, alții au spus că, dacă ai casa ta în România, o poți duce mai bine decât în Spania, relatează Ziare.com.

„Căutați un sat, o căsuță cu un petic de pământ unde să cultivați câte ceva și puteți găsi o chirie cu 350-400 euro, adăugați la preț gazele, curentul, benzina pentru mașină și dacă gătiți în casă și nu mergeți prea des la restaurant adăugați încă 250 euro de persoană dacă sunteți chivernisiți. Nu vă luați după grozăviile pe care le citiți pe aici.

Eu am trăit 24 de ani în Spania în Madrid și nu cheltuiam mai mult de 500 euro pe lună pentru două persoane, și nu din lipsă, ci atât cheltuiam. Acum, depinde ce vreți și mai ales unde vreți să trăiți, fiindcă există o diferență foarte mare de preț în funcție de zonă. Marile orașe au și prețuri pe măsură. Și încă ceva: viața în Spania este mult mai ieftină și mai relaxată decât în Franța și știu ce spun fiindcă cea mai bună prietenă a mea locuiește acolo și eu mă crucesc când aud ce prețuri sunt! Acum, depinde și câți ani ați lucrat și ce pensie veți primi, însă vă recomand Spania”, a scris unul dintre mebrii grupului.

„Din experință spun. Cu 1.200 de euro am trăit două persoane. Nu ne-a lipsit nimic. Depinde cum te gospodărești”, a comentat un membru al grupului.

„Între 700 și 1.000 de euro chiria dacă nu aveți apartamentul vostru, plus lumină, apă, gaze și dacă nu aveți obisnuința să iesiți la baruri și restaurante 500 cred că vă ajunge pentru mâncare. În total 2.000 de euro”, a scris altcineva.

„Mergeți în Extremadura, căutați un sat liniștit, mergeți odată pe săptămână la cumpărături la Sola Rica și cu 1.200 de euro trăiți lux. Eu cu soția mea fumăm amândoi, eu beam 2-3 beri zilnic, ieșeam la fieste, ieșeam la baruri seară de seară aproape, plăteam chirie, utilități și lucram la câmp. Faceți singuri un calcul”, a scris un alt român din grup.

„Văd că mulți aici spuneți că 1.000-1500 trăiești bine. Trăiți cu aer sau mâncați doar o dată pe zi? Nu fac mișto de nimeni, dar la cât au crescut prețurile nu știu cum o scot unii la capăt cu banii ăia”, a scris altcineva.

„Dacă ai casa ta, cu 1.000 de euro nu duci lipsă de nimic”, a scris o membră a grupului, apostrofată imediat de alți internauți: „Doamne ferește-ne! 1.000 euro pentru 2 persoane!

Poate în vreun sat unde poți merge la păscut iarbă verde”. „Tu cu câte guri mănânci? Fiecare se întinde cât îi este plapuma...Și dacă omul vinde în România își ia un apartament aici și nu plătește chirie.Tu fă-ți socoteala ție, nu altuia...”, a comentat femeia care a spus că se poate trăi liniștit cu 1.000 de euro dacă ai proprietatea ta.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.