Reteaua Corect

Alergatul schimbă mintea și corpul: Ce boli poți preveni și alunga

Scris de newsreporter in 17 august 2022 la 10:03, in Lifestyle. 532 vizualizari Intra in discutie Tagurialergat, beneficii, corp, minte shortlinkhttp://crct.ro/nA21

Oamenii de știință au constatat în urma mai multor studii că alergarea aduce îmbunătățiri semnificative fizice și psihologice persoanelor care o practică, ducând la crearea unei stări foarte bune de spirit, a creșterii performanței cognitive și a scăderii masei corporale și a grăsimilor, relatează Ziare.com.

În plus, alergarea regulată pe o durată mai mare de timp reduce foarte mult riscul dezvoltării mai multor boli grave, precum cele de inimă, a diabetului de tip 2 și a obezității, potrivit News Medical.

Efecte psihologice pozitive asociate alergării

Studiile au demonstrat că alergarea recreativă este asociată cu o funcție cognitivă îmbunătățită, aceasta include îmbunătățiri ale fluenței nonverbale, a atenției și performanței neuromotorii.

Principala contribuție a alergării este îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării, cu reduceri concomitente ale depresiei, stresului din viață și al anxietății. Starea de bine, în general, este considerată unul dintre cele mai dominante rezultate psihologice asociate alergării.

Sentimentele generale de bunăstare raportate de studiile de specialitate includ creșterea sănătății psihologice, a sentimentelor de liniște, revitalizare, dispoziție pozitivă, implicare proactivă, reducerea epuizării fizice și sentimente de fericire.

Efecte fizice pozitive asociate alergării

Alergarea, precum și toate formele de exerciții fizice regulate, au mai multe efecte extraordinar de benefice sănătății oamenilor. Aceasta este asociată cu scăderea masei corporale și a adipozității, a grăsimilor.

În plus, alergarea mediază riscul de a dezvolta mai multe boli cardiovasculare, cele care pot însoți obezitatea, precum diabetul de tip 2.

Alergarea este asociată cu scăderea markerilor de inflamație, îmbunătățirea supraviețuirii generale, a sănătății metabolice și la reducerea riscului de insuficiență cardiacă. Este redus riscul de dezvoltare al diabetului de tip 2 prin îmbunătățirea toleranței la glucoză și a sensibilității la insulină în timp ce scade nivelul lipidelor.

Alergarea scade, de asemenea, ritmul cardiac în repaus, tensiunea arterială și markerii arterosclerozei. Răspunsul organsimului la alergare este unul pozitiv și acesta include creșterea hipertrofiei cardiace fiziologice, o mărire și o întărire a mușchiului inimii, pentru îmbunătățirea eficienței circulației sanguine.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.