Reteaua Corect

Tratamentul in strainatate, costisitor si aproape inaccesibil pentru romani

Scris de O R in 26 august 2010 la 09:38, in Sanatate. 331 vizualizari Intra in discutie Taguriromani, strainatate, tratament, UE shortlinkhttp://crct.ro/n4MG

O data cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana orice cetatean poate beneficia de sistemul medical din cadrul comunitatii, cel putin teoretic. Practica ne demonstreaza cu totul si cu totul altceva. Romanii se pot trata in strainatate numai in doua cazuri: fie daca suporta integral cheltuielile sau cu ajutorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), prin formularul E112.

Formularul se elibereaza, la cererea personalor asigurate de catre casele de asigurari, dar asta numai in anumite conditii, adica “atunci cand se transfera resedinta temporar sau definitiv pe teritoriul unui alt stat membru al UE, pentru a beneficia in continuare de servicii medicale sau in cazul in care este necesara deplasarea pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene cu scopul de a beneficia de tratament medical adecvat”, reiese dintr-un comunicat al CNAS, potrivit realitatea.net.

Pe langa asta, exista o alta problema de luat in calcul, orice persoana are acces in spitalele din strainatate, dar decontarea serviciilor se face in functie de legislatia din Romania. Daca, de exemplu, este nevoie de o interventie chirurgicala intr-o alta tara, decontul se va face tinand seama de pretul ei din Romania. De asemenea, decontul ar putea dura ceva timp, caz in care pacientul trebuie sa scoata banii din propriul buzunar.

In 2009, s-a inregistrate un numar de 767 cereri de eliberare a formularului european E112, fiind eliberate 680 de formulare.

In general, romanii solicita tratament in strainatate pentru afectiuni recum: tumori, insuficienta cardiaca clasa  II NYHA, insuficienta renala cronica, cardiopatie ischemica cronica dureroasa, malformatie artero-venoasa cerebrala, insuficienta valva aortica si anevrism gigant.

Vezi cum te poti trata in strainatate AICI

C.A.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.