Reteaua Corect

SUA: Bugetul spitalelor, controlat de autoritatile locale si stabilit in functie de prioritati

Scris de O R in 19 august 2010 la 18:58, in Sanatate. 60 vizualizari Intra in discutie Taguribani, românia, sanatate, spital, sua shortlinkhttp://crct.ro/n4Jp

Daca la noi nu se stie care este cursul banilor in Sanatate si, de regula, sunt impartiti pe criterii politice, in Statele Unite ale Americii bugetul este format din doua mari componente, una publica si una privata, aceasta din urma provenita din asigurarile de sanatate. Este important de retinut ca banii vin, de fapt, din buzunarele oamenilor.

"Componenta publica a bugetului are si ea la baza doua surse. Una dintre acestea e contributia angajatorului si cea a angajatului. Mai exista apoi o contributie generala, care este extrasa din taxele generale. Aceste doua surse asigura finantarea sistemului sanitar american", a explicat prof. Ronald Reed, CEO al Spitalului Mercy din Iowa, potrivit Pagina Medicala. In opinia managerului american, distributia bugetului pe sanatate trebuie adaptata de fiecare stat in parte, in functie de caracteristicile economico-sociale. In aceste conditii, bugetul este stabilit de autoritatile locale. "O formula ideala de a imparti bugetul nu exista. Nu putem spune ca exista un model care sa poata fi luat de altii si care sa functioneze la capacitate maxima", a mai precizat prof. Reed.

Banii in unitatile spitalicesti din America sunt cheltuiti in functie de coordonatele venite de la reprezentantii implicati in managementul autoritatilor locale. "Nu exista un anumit procentaj prestabilit care sa fie atribuit serviciilor, salariilor sau achizitionarii de medicamente ori echipamente medicale. Bugetul este controlat direct de autoritatile locale", a afirmat managerul din America.

Potrivit lui Reed, este absolut necesar ca directorii de unitati sanitare sa detina cunostinte solide de management sanitar pentru a putea respecta bugetul si a-l stabili in functie de prioritatile avute.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.