Reteaua Corect

Sistemul de sanatate german, printre cele mai eficiente si mai scumpe din lume

Scris de O R in 25 august 2010 la 09:35, in Sanatate. 422 vizualizari Intra in discutie Tagurigermania, sistem de sanatate shortlinkhttp://crct.ro/n4MF

Sistemul de sanatate din Germania este unul dintre cele mai bune din lume. Asta pentru ca exista o retea de spitale si numeroase cadre medicale care acopera intreaga tara. Mai mult decat atat, listele de asteptare pentru pacienti sunt o raritate.

Unitatile sanitare sunt echipate cu aparatura de ultima generatie, iar asigurarile medicale sunt concepute astfel incat sa furnizeze acoperirea unei mari parti din suma cheltuita pentru medicamente si ingrijiri medicala. Aproape intreaga populatie are acces la sistemul de sanatate fara sa se tina seama de venit sau statut social.

Partea mai putin “roz” a sistemului de sanatate nemtesc este cea legata de costurile ridicate. Nu exista tratament gratuit in Germania, nici macar in spitalele publice.

Serviciile medicale, chiar si urgentele, trebuie platite direct de pacient sau prin intermediul asigurarii sale medicale. Tocmai de aceea persoanele care doresc sa viziteze Germania trebuie sa aiba o asigurare de sanatate completa deoarece o posibila boala le-ar putea goli buzunarele.

In anul 2007, peste 200.000 de persoane care locuiau in Germania nu beneficiau de nici o asigurare de sanatate. In urma reformei din acelasi an, statul a stabilit ca asigurarile sa fie obligatorii pentru orice persoana care se afla pe teritoriul statului.

Costul la care se ridica acestea este impartit egal intre angajatori si angajat, indiferet daca este vorba despre o asigurare de stat sau privata. Studentii beneficiaza de oferte speciale, astfel ca suma la care se ridica asigurarea poate fi platitata in rate.

Asigurarea de sanatate privata

Acest tip de asigurare de sanatate ofera posibilitatea de a acoperi cheltuieli mai mari pentru spitalizare sau tratament in spitale pivate sau semi-private, terapii alternative precum acupunctura sau tratamente naturiste, ochelari sau lentile de contact ori alte tipuri de beneficii care nu sunt incluse in asigurarea de stat.

Asigurarile private sunt bune deoarece vei fi tratat preferential, avand in vedere ca unii doctori accepta doar pacienti care beneficiaza de acest tip de asigurare. Un alt avantaj este acela ca nu trebuie platita nici un fel de coplata pentru medicamente sau diverse tratamente.

De asemenea, poti avea optiunea de a plati o parte din costuri in cazul in care te imbolnavesti, moment in care firma de asigurari iti va scadea contributia pe care trebuie sa o achiti.

Asigurarea de stat

In ciuda numeroaselor plangeri venite de la populatie, asigurarea de stat asigura si ea unele beneficii in comparatie cu cea privata. Unul dintre cele mai mari avantaje este acela ca asigurarea ii acopera si pe membrii familiei. Astfel sotul, sotia, partenerul de viata sau copilul pot avea o singura asigurare medicala daca veniturile acestora nu depasesc  345 de euro pe luna.

Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca statul incearca mai mereu sa reduca cheltuielile din sanatate, astfel ca nivelul de coplata este in crestere.

C.A.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.