Reteaua Corect

A intrat in vigoare noul sistem de compensare a medicamentelor

Scris de O R in 01 iulie 2010 la 10:58, in Sanatate. 68 vizualizari Intra in discutie Tagurimedicamente, ministerul sanatatii, sistem compensare shortlinkhttp://crct.ro/n4Av

Noul sistem de compensare a medicamentelor, potrivit caruia va exista un singur pret de compensare, cel mai mic, pentru toate medicamentele care trateaza o anumita boala, va fi aplicat incepand de joi, urmand ca pacientii sa plateasca diferenta de pret pentru medicamentele de care au nevoie.

Producatorii internationali de medicamente, pacientii, medicii si farmacistii s-au declarat impotriva noului sistem de compensare, motivand ca acesta ii va obliga pe bolnavi sa scoata din buzunar pana la 750% mai mult, in timp ce reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) asigura ca bolnavii nu vor plati mai mult de 10% in plus.

Producatorii internationali spun ca bolnavii care vor dori de joi sa-si pastreze tratamentul cu medicamente scumpe vor fi nevoiti sa scoata din buzunar intre 40 si 750% mai mult. Astfel, va exista un singur pret de decontare, cel mai mic, pentru toate medicamentele care trateaza o anumita boala, si nu pentru fiecare medicament in parte, cum este in prezent. Astfel, de la acest pret se va stabili cat mai trebuie sa scoata din buzunar fiecare pacient, in functie de medicamentele pe care i le-a recomandat medicul. Prin aplicarea noii metodologii se doreste ca pacientii sa consume mai multe medicamente ieftine, astel încat contributia financiara a Casei sa scada.

Coplata nu se va aplica medicamentelor din programele nationale

Presedintele CNAS, dr. Lucian Duţă, a precizat, joi, ca pentru medicamentele din programele nationale, cuprinse în lista C, nu se va aplica coplata. Acesta a spus ca noul mod de compensare se va aplica numai listelor A si B, adica cele care au compensare 90% si, respectiv, 50%, transmite Agerpres. Vor exista cresteri in medie a ratei de contributie intre 15 si 17% pentru unele medicamente, iar pentru 25% din totalul medicamentelor pacientul va trebui sa scoata bani din buzunar. Presedintele CNAS a subliniat ca nu exista medicamente proaste si nu exista medicamente vechi, pentru ca stiinţa si practica medicala le exclud pe cele care sunt daunatoare sau nu au efect.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.