Reteaua Corect

Scoala de un milion de euro de la sat: dotari de lux si program after-school gratuit - GALERIE FOTO

Scris de O R in 18 septembrie 2010 la 15:09, in Educatie. 42 vizualizari Intra in discutie Taguridotari, sat, scoala shortlinkhttp://crct.ro/n4TS

Scoala Generala din Dumbravita, judetul Timis, poate rivaliza in orice moment cu o scoala moderna din Occident. Unitatea este dotata cu sisteme de supraveghere, calculatoare performante, sala de sport, si, in curand, chiar cu un mini-studio-tv.

Din acest motiv, sute de parinti de la oras aleg sa-si trimita copiii sa invete la sat, scrie Adevarul de Timisoara.

Pentru a beneficia de conditiile excelente de aici, multi dintre copii fac naveta pana la scoala din Dumbravita. "Incercam sa le exploatam potentialul in toate domeniile. Nu mergem pe ideea ca toti elevii trebuie sa fie buni doar la materiile de genul matematica si limba romana”, a spus Benko Hajnal, directoarea institutiei.

Secretul unei astfel de performante este o buna colaboarare cu autoritatile locale, spune directoarea. "Totul a fost posibil in primul rand datorita unei legaturi foarte bune cu autoritatile, dar si datorita rezultatelor pe care copiii le-au obtinut”, a mai spus Benko Hajnal. Astfel, cheltuielile scolii au fost preluate de Primaria Dumbravita, pentru ca dascalii si elevii sa se poata concentra pe ceea ce este important: "sa aiba copiii rezultate si sa faca cinste scolii."

Copii pot ramane dupa ore la scoala, unde participa la programul "after-school", finantat tot din bugetul local. "Viitorul este in scoala. Stiu ca sunt vorbe mari, dar asa este si de asta noi am investit bani acolo”, a spus Geza Szilagyi, primarul comunei Dumbravita. Acestia au la dispoztie ore de sah, pictura, informatica, dans modern, dans de societate, dans popular, tenis de masa sau karate.

Aproape 1 milion de euro au fost investiti in constructia cladirii noi. „Am investit 400.000 de euro pentru scoala noua, iar 500.000 de euro au venit prin programe de la Minister. Scoala veche a fost renovata in timp”, a completat primarul.

Printre dotarile scolii se numara trei laboratoare de informatica echipate cu computere performante, o biblioteca noua, smart board-uri si plasme in mai toate clasele, sau dulapioare pentru fiecare elev. Pana si terenul de sport este dotat cu nocturne si copiii au acces la el chiar si dupa ore.

"La noi vin copii nu numai din Dumbravita, ci si din satele din apropiere Pischia, Giarmata, Murani, Bencecul de Sus, Bencecul de Jos, dar si din Timisoara. In acest an scolar aproape s-a dublat numarul elevilor care au ales aceasta scoala. Avem 3 clase de clasa a treia si deja cred ca aveam destui si pentru anul viitor, tot pentru atatea clase” , a declarat pentru tion.ro directoarea scolii.

Vezi AICI fotografiile de la Scoala din Dumbravita.

A.C.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.