Reteaua Corect

Cum se lauda Funeriu cu picatii la bacalaureat

Scris de O R in 06 iulie 2010 la 10:15, in Incorect. 483 vizualizari Intra in discutie Taguribacalaureat, daniel funeriu, elevi, ministrul educatiei shortlinkhttp://crct.ro/n4zi

Promovabilitatea la bacalaureatul de anul acesta a fost doar 67,4%, cu 12,5% mai putin decat in 2009, iar explicatia, potrivit ministrului Daniel Funeriu, este ca a existat o toleranta zero fata de posibilele acte de frauda. Mai mult, demnitarul afirma ca examenul reprezinta un pas spre normalitate. Ba chiar se arata ingrijorat de modul in care multi elevi luau pana acum bacalaureatul "prin frauda". Adica recordul de picati se datoreaza exclusiv faptului ca elevii nu au mai putut copia ca in anii precedenti.

Dar vorba profesorului Mircea Miclea, "este, de asemenea, plauzibil ca profesorii sa fi fost iritati din cauza taierii salariilor si sa fi notat lucrarile in consecinta".  Vina apartine si elevilor. Sunt mai slab pregatiti si mai putin interesati de scoala. Dezinteresul pentru cursuri si nebuloasa din sistem sunt cauze relevante si pentru Mihaela Guna, presedintele Asociatiilor de Parinti din Romania. Nu da vina pe subiectele grele, ci pe copiii care invata din ce in ce mai putin, dar si pe sistemul de invatamant care e la pamant. "De vina sunt si programele scolare, prea complicate. Dar si framantarile din sistemul de invatamant cred ca s-au simtit. Toata harabaura asta cu lipsa unei legi coerente pentru educatie, cu scaderile de salarii si cu greve i-a afectat si pe elevi, si pe profesori", a spus aceasta pentru un cotidian central.

Si ca tabloul sa fie complet, ii amintim domnului ministru al Educatiei ca anul acesta nu au lipsit acuzatiile de frauda sau de mita, doua dintre cazuri ajungand pe masa procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie.

Asadar, ministrul Funeriu ar trebui sa fie ingrijorat de situatia in care a ajuns sistemul de educatie. Unul din trei elevi picati la BAC nu este doar rezultatul vanarii de fraude. Sa nu uitam de subfinantare, lipsa legii educatiei si modificarea, de la an la an, a modului de examinare al elevilor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.