Dar vorba profesorului Mircea Miclea, "este, de asemenea, plauzibil ca profesorii sa fi fost iritati din cauza taierii salariilor si sa fi notat lucrarile in consecinta". Vina apartine si elevilor. Sunt mai slab pregatiti si mai putin interesati de scoala. Dezinteresul pentru cursuri si nebuloasa din sistem sunt cauze relevante si pentru Mihaela Guna, presedintele Asociatiilor de Parinti din Romania. Nu da vina pe subiectele grele, ci pe copiii care invata din ce in ce mai putin, dar si pe sistemul de invatamant care e la pamant. "De vina sunt si programele scolare, prea complicate. Dar si framantarile din sistemul de invatamant cred ca s-au simtit. Toata harabaura asta cu lipsa unei legi coerente pentru educatie, cu scaderile de salarii si cu greve i-a afectat si pe elevi, si pe profesori", a spus aceasta pentru un cotidian central.
Si ca tabloul sa fie complet, ii amintim domnului ministru al Educatiei ca anul acesta nu au lipsit acuzatiile de frauda sau de mita, doua dintre cazuri ajungand pe masa procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie.
Asadar, ministrul Funeriu ar trebui sa fie ingrijorat de situatia in care a ajuns sistemul de educatie. Unul din trei elevi picati la BAC nu este doar rezultatul vanarii de fraude. Sa nu uitam de subfinantare, lipsa legii educatiei si modificarea, de la an la an, a modului de examinare al elevilor.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.