Reteaua Corect

Ce trebuie sa stim inainte de a aplica la un master in strainatate

Scris de O R in 20 septembrie 2010 la 15:07, in Educatie. 31 vizualizari Intra in discutie Tagurimaster, strainatate shortlinkhttp://crct.ro/n4TR

Un masterat in strainatate poate inseamna o experienta culturala in mijlocul unor oameni cu mentalitati diferite sau o sansa la un job mai bun si la un plus de cunostinte.

De partea cealalta, candidatul trebuie sa stie ce fel de sistem educational doreste si sa puna la punct un dosar "curat", scrie evz.ro.

Inainte de a aplica la o universitate din afara tarii, este necesar ca studentul sa fie hotarat sa aleaga un sistem apropiat celui din tara sau unul mai dinamic. "Sisteme asemanatoare cu cel romanesc sunt cele latine, ca Franta, Italia, Spania, iar cele orientate catre aplicabilitatea cunostintelor sunt cele din tari nordice sau anglo-saxone, precum Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia", spune Bogdan Kochesch, managerul unui program de consiliere pentru admitere in strainatate.

Pentru dosar sunt necesare mai multe documente. Copii traduse si legalizate dupa diploma de licenta si foaia matricola, certificat de limba, scrisori de recomandare si eseu motivational. Pe langa acestea, se mai pot adauga adeverinte de la locurile de munca, certificate de la activitati extracurriculare, certificari profesionale sau rezultate la teste standardizate

"Un candidat trebuie sa se straduiasca sa aiba toate documentele si calificativele cat mai aproape de nivelul perfect. Daca nu se poate, este important ca media sa fie una decenta (ex: 8,50) sau sa aiba un certificat de limba straina obtinut cu o medie buna (ex: IELTS 6,5-7)", mai spune Kochesch.

Foarte important este modul in care redactam scrisoarea de intentie.  Aici vor fi amintite amanunte legate de experienta profesionala in domeniu si importanta pe care o are urmarea masteratului respectiv pentru cariera lui. La fel de importante sunt si scrisorile de recomandare, care ar trebui sa fie semnate de profesori si/sau persoane cu care candidatul colaboreaza in activitatea profesionala. Este indicat ca acela care semneaza documentul sa aiba o functie inalta in institutia pe care o reprezinta.

De asemenea, inscrierea la masterat se poate face si online. Aceasta este o varianta mai simpla si mai sigura decat cea clasica, intrucat se pot evita greseli precum un dosar incomplet, taxe postale omise, eseuri sau scrisori de recomandare incorect intocmite etc. Preturile unui program de masterat sunt intre 700 si 15.000 de euro, insa exista si masterate gratuite, mai ales in Danemarca si Olanda.

A.C.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.