Reteaua Corect

Lege europeana: Cainii si pisicile vor putea folosite in experimente stiintifice

Scris de O R in 16 septembrie 2010 la 18:54, in Black Page. 63 vizualizari Intra in discutie Taguricaini, experimente stiintifice, pisici shortlinkhttp://crct.ro/n4Jk

O noua lege, care va fi supusa votului in Parlamentul European in luna septembrie, va permite realizarea unui numar mai mare de teste stiintifice asupra animalelor. Uniunea Europeana (UE) explica aceasta masura, spunand ca are ca scop tocmai reducerea numarului de animale folosite in experimente.

"Nu exista respect, dreptate si umanitate in relatia cu alte specii vii", a caracterizat aceasta decizie Organizatia Italiana pentru Protectia Animalelor (LEAL). Potrivit organizatiei, se va putea experimenta pe primate fara motive importante care tin de sanatatea oamenilor, se vor putea face teste pe caini si pisici comunitare si se va putea folosi acelasi animal de mai multe ori in teste care implica durere, informeaza realitatea.net

Printre practicile permise de noua lege se numara, conform LEAL, experimentele fara anestezic sau medicamente de inlaturare a durerii, efectuarea de teste pe animale vii, in scop didactic, modificarea genetica prin diferite proceduri chirurgicale, izolarea animalelor sociabile, precum cainele, pisica sau maimuta, administrarea de socuri electrice pentru inducerea impotentei, deschiderea toracelui animalelor, fara anestezic sau epuizarea lor fizica.

Testele pe primate nu vor putea fi efectuate decat daca se aduc dovezi ca nu pot fi realizate pe alte specii. UE spune ca, pentru a evita suferinta repetata a animalelor, ele vor putea fi refolosite doar daca urmatoarele teste nu vor fi prea dureroase. Guvernele locale pot deroga de la anumite prevedari europene si sa reactioneze la starile de urgenta, dar doar avand motive stiintifice justificabile si dupa ce informeaza Comisia UE.

A.C.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.