Reteaua Corect

Parcurile bucurestene, transformate in parcari ilegale

Scris de O R in 25 septembrie 2010 la 12:30, in Administratie. 83 vizualizari Intra in discutie Taguribucuresti, parcari, parcuri shortlinkhttp://crct.ro/n4QA

Nici in parcuri nu scapam de masini! Putinele "oazele" de verdeata ale Capitalei sunt ticsite de masini parcate ilegal pe alei. Cu toate ca soferii care ocupa spatiul din zonele verzi ar trebui sa aiba autorizatie si sa plateasca o taxa, de cinci ani nimeni nu ii trage la raspundere, anunta evz.ro.

Principalul motiv pentru care autoritatile ii iarta pe soferii care isi lasa masinile in parcul Herastrau este lipsa parcarilor rezidentiale din zona. Asa ca, aleile parcurilor sunt pline cu masini, in special in zona teraselor de fite. Aceasta situatie se regaseste nu numai in Herastrau, dar si in Tineretului sau IOR. Mai mult, nici reprezentantii firmelor ale caror masini aprovizioneaza terasele, restaurantele si chioscurile aplasate in parcuri nu mai platesc taxa de acces. In teorie, Politia Comunitara ar trebui sa imparta amenzile, insa nu o face.

Legislatia prevede ca orice masina care trece granita unui parc sau a unei gradini publice trebuie sa aiba autorizatie si un acord de principiu din partea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. Astfel, orice intrare in se taxeaza cu 10 lei pe zi sau in baza unui abonament lunar in valoare de 150 de lei, potrivit unei hotarari de consiliu, care este in vigoare din iulie 2004.

"N-am mai avut nicio cerere de autorizare de acces cu autoturismul in parcuri, incepand cu anul 2005. Totusi masini intra, si cu marfa si din acelea mici. Nu e OK. Incercam sa simplificam acordarea autorizatiei si sa introducem o masură punitiva, prin ca sa-i descurajam pe soferii care isi parcheaza sau intra cu autoturismele in parcuri", a explicat Madalin Dumitru, seful Directiei Transporturi din Primaria Capitalei.

Citeste mai mult AICI

C.A.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.