Reteaua Corect

Consiliul Capitalei respinge pentru prima oara un plan urbanistic

Scris de O R in 23 septembrie 2010 la 14:25, in Administratie. 69 vizualizari Intra in discutie Taguricapitala, consilieri, plan urbanistic, respins shortlinkhttp://crct.ro/n4SX

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a redactat o hotarare, aflata in dezbatere publica, prin care propun, in premiera, respingerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), invocand noile reglementari privind spatiile verzi. Beneficiarii proiectului ameninta ca vor da municipalitatea in judecata, informeaza ziare.com.

Planul urbanistic in cauza se refera la strada Parcului, aflata in zona Poligrafiei din sectorul 1. Proiectul reglementeaza o suprafata de 3,5 hectare, iar motivul intentiei de respingere este acela ca, in Planul Urbanistic General, acest teren este prevazut ca fiind spatiu verde.

Potrivit unei ordonannte de urgenta din 2007 a Guvernului, "schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora".

Beneficiarii proiectului sunt Facultatea de Drept si o cunoscuta avocata cu interese in domeniul imobiliar, Lucia Chereches. Acestia au amenintat municipalitatea cu actiune in justitie daca nu primesc o hotarare favorabila. Cele doua parti interesate vor ca in zona sa se construiasca o cladire de 12 etaje, inalta de 45 de metri.

In primavara acestui an, avocata Lucia Chereches a avut o disputa imobiliara cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Acesta a spus ca nu ii va da avocatei autorizatie de demolare pentru doua case de pe Soseaua Kiseleff. Avocata a castigat procesul cu primarul, acesta fiind obligat de instanta sa plateasca cheltuieli de judecata de 5.000 de lei si o penalizare de cate 50 de lei pentru fiecare zi pana la semnarea autorizatiilor de demolare.

A.C.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.