Reteaua Corect

Romania se afla pe locul 7 in randul statelor pregatite pentru Internetul viitorului

Scris de constantin.vlad in 20 octombrie 2010 la 22:08, in IT&C. 50 vizualizari Intra in discutie Taguribroadband, clasament, românia, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nyb

Romania se afla pe pozitia a saptea din 14 in randul statelor considerate pregatite pentru aplicatiile internet ale viitorului, precum televiziunea de inalta definitie prin protocol internet (IP) si comunicatiile video de calitate ridicata (teleprezenta), care vor fi adoptate la scara larga in cativa ani.

Primele sase locuri sunt ocupate de Coreea de Sud, Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria si Finlanda, in timp ce pe locurile 8-14 se situeaza Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca si Islanda, potrivit unui studiu anual realizat de Said Business School, a Universitatii Oxford (Marea Britanie), care evalueaza calitatea conexiunilor broadband (banda larga) din 72 de state si 239 orase.
Studiul, care in 2009 considera ca o singura tara era ”pregatita pentru viitor”, a scos in evidenta ca Bucurestiul se plaseaza pe locul 16 din 38 in clasamentul oraselor ale caror conexiuni broadband le permit sa devina "inteligente si conectate". "Seul este orasul cu cel mai bun scor, iar Japonia are cele mai multe orase cu cel mai ridicat scor in privinta calitatii conexiunilor broadband", a declarat directorul general al Cisco Romania, Cristian Popescu.
In topul primelor zece orase dupa calitatea conexiunii mai intra Nagoya, Yokohama, Osaka, Riga, Tokyo, Uppsala, Malmo, Hamburg si Goteborg.
"Multe economii emergente fac salturi uriase concentrandu-se pe furnizarea celor mai bune conexiuni broadband in orasele lor, recunoscand impactul acestora asupra economiei", a mai spus Popescu. Potrivit studiului, calitatea conexiunilor mobile broadband s-a imbunatatit semnificativ, 10% dintre utilizatori bucurandu-se deja de experiente de calitate semnificative comparativ cu cele ale conexiunilor fixe. Suedia, Danemarca si Statele Unite ale Americii sunt lideri in clasamentul conexiunilor broadband mobile, iar Romania ocupa locul 16.
Termenul de banda larga (broadband) este utilizat pentru a descrie accesul la Internet de mare viteza, respectiv 144 kbps, conform Autoritatii Nationale de Administrare si Reglementare in Comunicatii. Mai multe despre acest subiect, la adresa http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_101710.html

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.