Reteaua Corect

Riscurile folosirii soft-ului piratat, enigma pentru 80% dintre posesorii de PC-uri

Scris de Marian Ionescu in 17 noiembrie 2010 la 17:26, in IT&C. 36 vizualizari Intra in discutie Tagurimicrosoft, riscuri, software piratat, studiu shortlinkhttp://crct.ro/n6Wz

Unul din doi utilizatori de PC este ingrijorat de pierderea sau furtul datelor personale din cauza software-ului piratat. Un studiu la nivel global arata ca 80% dintre consumatori vor sa afle mai multe informatii despre riscul utilizarii produselor contrafacute.

Un utilizator de PC din trei considera ca softul piratat nu este sigur, pierderea sau furtul datelor personale fiind primul motiv de ingrijorare, potrivit datelor unui studiu al companiei americane Microsoft, la care au participat 38.000 de persoane din 20 de tari din intreaga lume. 70% dintre participantii la studiul facut de gigantul american considera ca software-ul original este mai sigur, mai stabil si mai usor de intretinut. Majoritatea celor chestionati - 73%, spun ca ar achizitiona software original daca ar avea de ales si mai mult de doua treimi considera ca utilizatorii trebuie sa aiba grija atunci cand cumpara software si sa se asigure ca acesta nu este contrafacut.

„Sunt doua intrebari la  care utilizatorii asteapta raspunsuri clare: de ce sa aleaga software original si cum sa distinga software-ul original de cel piratat. Prin campania de informare pe care o incepem azi, dorim sa oferim un raspuns la ambele probleme. Astfel, principalele avantaje ale utilizarii programelor software originale sunt: accesul permanent la actualizari de securitate si suport tehnic oferit de Microsoft si de partenerii nostri, protectie antivirus, antispyware si antimalware gratuita prin Microsoft Security Essentials, integrarea facila cu produsele hardware, software si cu alte servicii. Pentru un consumator, nu numai avantajele imediate ale unui sistem functional, ci si economiile obtinute pe termen lung din intretinerea PC-ului se constituie in argumente pentru achizitionarea unei licente Windows in varianta preinstalata pe calculatoarele nou achizitionate (...). In ceea ce priveste a doua problema – cum sa fii sigur ca ai ales un produs software original – recomandam utilizatorilor sa acceseze site-ul www.howtotell.com, disponibil si in limba romana”, spune Marilena Ionascu, License Compliance Manager la Microsoft Romania.

Compania recomanda utilizatorilor sa verifice daca software-ul lor trece testul de validare Windows la http://www.microsoft.com/genuine/validate atunci cand cumpara un PC cu Windows preinstalat si de fiecare data cand fac cumparaturi online si folosesc cardul de credit.

In acelasi timp, este important ca utilizatorii sa fie informati asupra riscurilor la care se expun prin utilizarea de software piratat, altele decat cele legale si care afecteaza in egala masura persoanele fizice si companiile. Printre acestea se numara:

1.         Riscuri de securitate a datelor si a informatiilor cu care fiecare dintre noi lucreaza zi de zi: prin pirateria software, utilizatorii se expun riscurilor de a utiliza un produs inferior care ii face vulnerabili la virusi, spyware si alte coduri malitioase care faciliteaza furtul datelor personale si confidentiale;

2.         Riscuri economice: un incident cauzat de un program software infectat cu malware poate depasi 1.000 de dolari pentru un singur calculator, iar prejudiciile asociate cu pierderea si compromiterea datelor se pot ridica pana la zeci de mii de dolari pentru fiecare incident in parte.

In zilele noastre insa, produsele piratate se apropie foarte mult de variantele originale, iar acest lucru ingreuneaza distingerea produselor originale, conchid reprezentantii Microsoft.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.