Reteaua Corect

Nokia Siemens Networks: record de viteza DSL prin fire de cupru

Scris de constantin.vlad in 01 noiembrie 2010 la 21:39, in IT&C. 78 vizualizari Intra in discutie Taguribroadband, DSL, DSLAM, nokia siemens, record shortlinkhttp://crct.ro/n5CE

Grupul Nokia Siemens a testat cu success o noua tehnologie care permite cresterea vitezei transferurilor de date prin firele de cupru.

Testele arata o viteza de 825 de megabiti pe secunda, pe o distanta de peste 400 de metri si de 750 de megabiti pe secunda, pe o distanta de 500 de metri, scrie PhysOrg. La aceste valori, operatorii ar putea optimiza infrastructura existenta prin marirea capacitatii si vitezei de transmitere a datelor, in anii urmatori.

Nokia Siemens Networks a folosit circuite care implica creearea unui canal virtual (fantoma) care sustine cele doua canale fizice standard de transmisie. Aceasta noua abordare, denumita Phantom DSL, a fost prezentata la Broadband World Forum 2010, eveniment desfasurat la Paris intre 26 si 28 octombrie.

“Conexiunile noi prin fibra optica la domiciliu raman costisitoare, dar aceasta este o metoda capabila de transmiterea datelor la viteze foarte mari si categoric reprezinta o solutie pentru cerintele de banda larga pe termen lung”, declara Eduard Scheiterer, oficial al Nokia Siemens. “Totusi, aceasta tehnologie, cunoscuta drept circuit fantoma, ajuta operatorii sa ofere o conexiune eficienta pe baza cablurilor de cupru deja existente.”

Proiectul Phantom DSL sustine o marire a lungimii de banda cu aproximativ 50-75% in circuitul ”din cupru”. Tehnologia mai si creste durata de viata a acestui tip de retea si amana inlocuirea ei cu fibra optica, protejand astfel capitalul operatorului. Aceasta crestere a vitezei de transmisie va dezvolta o serie intreaga de noi servicii pentru utilizatori. Proiectul Nokia Siemens Networks ar urma sa devina o parte integranta a produselor de tip DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) hiX 562x/3x.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.