Reteaua Corect

Microsoft o lasa moale cu Silverlight

Scris de constantin.vlad in 31 octombrie 2010 la 12:03, in IT&C. 74 vizualizari Intra in discutie Taguriadobe, Flash, html5, microsoft, Silverlight, tendinte shortlinkhttp://crct.ro/n5xm

In pofida eforturilor sale de a promova Silverlight drept platforma-liant perfecta pentru PC si internet, Microsoft spune acum ca strategia sa s-a ”schimbat”, intocmai cum a facut si Adobe cu al sau Flash. Ambii giganti, se pare, favorizeaza acum HTML5, in detrimentul propriilor platforme ”ideale” pentru multimedia.

Sigur, atat Microsoft, cat si Adobe spun ca Silverlight, respectiv Flash pot (sau chiar trebuie) sa coexiste cu HTML5, insa recunosc implicit ca viitorul apartine acestui nou standard, aflat inca in curs de dezvoltare. Bob Muglia, seful Microsoft pe divizia servere si unelte, a declarat destul de clar pentru ZDNET ca firma sa priveste ca unica solutie ”pan-platforma” pentru toata lumea, inclusiv pentru Apple, calea HTML.

Tendinta Microsoft era vizibila inca de la lansarea versiunii beta a browser-ului IE9, care se bazeaza masiv pe HTML5. Chiar si la Conferinta Dezvoltatorilor Profesionisti, un eveniment organizat de Microsoft, Silverlight abia daca a fost mentionat in cateva randuri, pe cand despre HTML5 s-a vorbit aproape tot timpul. Ca tehnologii, atat Silverlight, cat si Flash mai au multe de oferit, insa dupa cum par sa indice insisi creatorii lor, in cele din urma vor ajunge cel mult doua fundaturi foarte sofisticate.

Cu toate ca HTML5 nu este inca ”gata”, acest standard este aproape de finalizare, iar cand va fi ”matur” va putea suplini cu usurinta nu numai ”golurile” lasate de Silverlight si Flash, ci si pe cele care actualmente ii fac pe utilizatori sa diferentieze intre o pagina Web, un program si un joc. In HTML5 nu vor mai exista astfel de diferente decat in mod intentionat.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.