Reteaua Corect

Mesajele text sunt preferate apelurilor audio

Scris de vasile.decu in 15 octombrie 2010 la 15:30, in IT&C. 30 vizualizari Intra in discutie Taguriapeluri, medie, mesaje, nielsen, raport, text, voce shortlinkhttp://crct.ro/ndy

Adolescentul american a atins performanta unei medii de 3.339 de mesaje text trimise lunar, potrivit unui nou studiu al reputatei firmei de cercetari de piata Nielsen. Potrivit raportului, comunicarea prin text este preferata celei prin voce, iar noile vedete sunt aplicatiile si internetul pe mobil.

Cei de la Nielsen au "supravegheat" obiceiurile a peste 60.000 de abonati de telefonie mobila, dintre care 3.000 de adolescenti, in perioada aprilie-iunie a acestui an. Iar concluzia principala a confirmat tendinta de crestere a serviciilor de mesagerie text, in defavoarea apelurilor, in special pentru categoria de varsta 13-17 ani. Astfel, media lunara a mesajelor text trimise de adolescenti a fost uluitorul numar de 3.339 de mesaje. Fetele sunt si mai locvace decat baietii, cu o medie de 4.050 de mesaje, in timp ce baietii au avut o medie de "numai" 2.539 de mesaje. Per total, adolescentii trimit cu 8% mai multe mseaje decat anul trecut.

Mania de a conversa prin text se diminueaza cu varsta, tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani avand o medie lunara de numai 1.630 de mesaje. Cu toate acestea, raportul Nielsen arata cresteri pentru toate categoriile de varsta, chiar si pentru seniorii de peste 55 de ani. S-a schimbat si importanta motivelor pentru care este cumparat un telefon mobil. Daca pana acum principala motivatie era siguranta (posibilitatea de a suna serviciile de urgenta, de exemplu), in prezent aceasta este un motiv secundar, devansat de "necesitatea" de a trimite mesaje text. Iar pe locul al treilea se plaseaza nevoia de a pastra legatura cu familia si prietenii.

Surprinzator, apelurile telefonice s-au diminuat, pentru toate categoriile de varsta. In schimb, noile "vedete" sunt aplicatiile mobile si navigarea pe internet, adolescentii - campioni si la acest capitol - consumand anul acesta, in medie, 62 MB de trafic, fata de numai 14 MB anul trecut! Cele mai frecvente transferuri de date au implicat trimiterea de fotografii (62%), navigarea pe internet (49%), descarcarile de software (38%) si e-mail-ul (38%).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.