Reteaua Corect

Marii operatori telecom din Europa vor un sistem de operare comun

Cei mai mari operatori telecom din Europa s-au reunit la Paris pentru a discuta despre crearea unui sistem de operare comun, in incercarea de a concura celebrele soft-uri iOS si Android, dezvoltate de Apple si, respectiv, Google. La intalnire au fost prezenti reprezentanti ai France Telecom, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefonica si Telecom Italia.

Subiectul principal al discutiilor a fost modul in care cei cinci mari operatori pot contracara companiile americane de internet si producatorii asiatici de echipamente telecom, relateaza publicatia franceza Le Figaro. O solutie ar fi crearea unui sistem de operare comun, prin care sa incerce sa detroneze iOS si Android. „Vrem sa ne gandim in comun la crea­rea unui sistem de operare care re­pre­zinta Calul Troian utilizat de Google si de Apple pentru a-si stabili propriile re­la­tii cu clientii nostri”, a declarat Stephane Richard, seful France Telecom, citat de Le Figaro.

Potrivit reprezentantului operatorului francez, orice schimbare ar interveni in urma acestor discutii va influenta direct piata telecom, in conditiile in care cele cinci companii au impreuna peste un miliard de clienti. ,,Cu peste un miliard de clienti, avem o capacitate importanta de influenta in industrie. Iar aceasta forta poate lua diverse forme: o societate co­muna, crearea unor aplicatii comune, o sa vedem… Nu vrem sa urmarim un trend deja impus, vrem sa fim cei care dau startul inovatiei”, a mai spus Richard.

Ideea celor cinci operatori de a pune bazele unui sistem de operare pentru telefoanele mobile a fost insa criticata de analisti din industrie. ,,Daca cei mai mari ope­ratori de telefonie mobila din Europa vor sa isi creeze propriul sistem de ope­ra­re sau o platforma distinctiva pentru mo­bile trebuie sa se intrebe daca au acces la ex­pertiza software necesara pentru a con­cura legiunile de progra­ma­tori de la Apple si Google. Ce ii face sa creada ca pot reusi acolo unde Microsoft, cea mai mare si profitabila companie de software, a dat gres in cele mai multe cazuri?”, scrie  Da­vid Pringle, consul­tant si moderatorul forumului asociatiei operatorilor mobili GSMA.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.