Reteaua Corect

Guvernul francez vrea sa ofere subventii pentru descarcarile online de muzica

Scris de vasile.decu in 13 octombrie 2010 la 15:14, in IT&C. 52 vizualizari Intra in discutie Taguricarte, digitala, francez, guvern, musique, muzica, subventii shortlinkhttp://crct.ro/n3r

Guvernul francez a anuntat programul Carte Musique, prin care vrea sa subventioneze costurile melodiilor descarcate legal de pe internet, oferind 25 de euro pentru fiecare tanar internaut, intr-o incercare de a limita fenomenul pirateriei, o strategie laudata de Uniunea Europeana.

Potrivit unui raport publicat ieri de autoritatile franceze, internautii francezi care vor cumpara un card special pentru descarcarea de muzica de pe anumite platforme de profil vor plati numai jumatate din creditul de 50 de euro inclus pe card, cealalta jumatate fiind achitata de statul francez.

 

Programul, care ar urma sa demareze peste cateva saptamani, este destinat tinerilor cu varste intre 12 si 25 de ani si se va intinde pe o perioada de doi ani, internautii beneficiind de un singur astfel de card pe an. La un numar estimat de un milion de carduri emise anual, costurile pe care le va suporta statul francez vor fi de circa 25 de milioane de euro, scrie Electronista.

 

Sistemul depinde insa nu doar de comportamentul cumparatorilor, dar si de disponibilitatea retailerilor online de muzica de a participa la program. Comerciantii vor fi nevoiti sa suporte si ei anumite costuri, prin reducerea preturilor, extinderea duratei abonamentelor si contributii pentru promovarea programului. In plus, profiturile lor de pe urma acestui proiect nu vor putea depasi un plafon de 5 milioane de euro. Obligatii care i-ar putea face pe marii operatori, precum iTunes, FNAC ori Amazon, sa nu se implice.

 

Masura a fost deja aprobata de Comisia Europeana, care i-a laudat pe oficialii de la Paris pentru "promovarea diversitatii culturale in industria muzicala online".

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.