Reteaua Corect

Google are 50.000 de utilizatori de Android in Romania

A zecea editie a Internetics, eveniment de marketing, branding si advertising online, a luat in discutie si sistemul de operare produs de Google, Android si modul in care acesta va influenta comunicarea companiilor in viitor.

O precizare surprinzatoare, care arata nivelul de interes al romanilor vizavi de noile tehnologii in general si de Android in mod special, vine de la Sorin Manea, Telecom Division Manager la Samsung Electronics Romania, care spune ca, in momentul de fata, sunt sunt aproximativ 50.000 de utilizatori de Android in Romania. „Numarul lor creste cu o viteza care ne uimeste chiar si pe noi. Daca ar fi sa consideram terminalele cu Android drept un canal media dedicat unui public cu venituri peste medie, atunci ce companii nu si-ar dori sa il utilizeze in comunicare?”, se intreaba retoric Sorin Manea, mentionand ca,  dupa succesul avut cu Galaxy S si Galaxy Tab considera drept o obligatie incurajarea dezvoltatorilor autohtoni sa lanseze aplicatii pentru piata din Romania.

Cine ar putea fi primii dezvoltatori romani care sa faca aplicatii pentru Android? Bancile si retailerii, spune Sebastian Presecan, manager de proiecte al diviziei „Mobile" din cadrul companiei IT, iQuest din Cluj Napoca. “Sesiunea de Q&A de la evenimentul <<Android@Internetics HotSpot>> a fost pentru mine o provocare. Pe de-o parte, a fost prima oar` cand am vorbit despre Android in fata unui public total necunoscut mie, iar pe de alta parte, m-au bucurat interesul si intrebarile publicului referitoare la Android sau la aplicatia Trip Journal. De asteptat a fost interesul crescut al publicului fata de aplicatiile destinate romanilor. L-am putut asigura ca mai multe companii, in special banci si retaileri, si-au manifestat intentia de a dezvolta aplicatii destinate utilizatorilor de Android din Romania”, precizeaza Presecan.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.