Reteaua Corect

Fundatia Symbian isi inchide portile

Scris de constantin.vlad in 24 octombrie 2010 la 23:49, in IT&C. 11 vizualizari Intra in discutie Taguriabandon, Android, nokia, Samsung, Sony Ericsson, Symbian, tendinte shortlinkhttp://crct.ro/n51c

Consortiul creat si sprijinit de Nokia pentru sustinerea unui sistem de operare alternativ Android sau iPhone traieste ultimele sale zile.

Lovita de dezertarile practic tuturor membrilor importanti, cu exceptia Nokia, Fundatia Symbian si-a insarcinat noul director executiv cu inchiderea operatiunilor, pe motiv de insuficienta a fondurilor. Saptamana trecuta, Fundatia anuntase demisia brusca si imediata a directorului executiv Lee Williams, care a invocat "motive personale", si inlocuirea acestuia cu directorul financiar Tim Holbrow.

Numai ca o sursa a publicatiei britanice The Register a dezvaluit ca Holbrow are de fapt sarcina sa "stinga lumina" si ca angajatilor Fundatiei le-ar fi fost oferite deja salarii compensatorii. Oficialii Fundatiei au refuzat sa comenteze in vreun fel aceasta informatie, mentionand doar o "revizuire a strategiei" de catre comitetul director. Cum respectivul comitet "nu a luat inca o decizie, nu putem oferi vreun fel de comentariu", a comunicat Symbian.

Anul fiscal al Symbian incepe in aprilie, deci Williams mai are cam sase luni pentru a pune lucrurile la punct. Fundatia, care-si are sediul in Marea Britanie, a primit cate 7,8 milioane de dolari de la principalii trei mari manufacturieri care o sponsorizau: Samsung, Sony Ericsson si Nokia. Restul bugetului total estimat la 28 de milioane de dolari a fost oferit de ceilalti membri - Fujitsu, AT&T, NTTDoCoMo, Vodafone, Adobe Systems, Orange si Visa.

Sony Ericsson si Samsung au anuntat ca nu vor mai dezvolta telefoane pentru sistemul de operare Symbian, lasandu-l pe acesta cu unica sustinere din partea Nokia. Numai ca si producatorul finlandez are probleme cu banii si se afla in plin proces de reducere a cheltuielilor. In 2008, Symbian echipa 66% din telefoanele inteligente, cota sa de piata curenta fiind inca majoritara, de 41%. Asta in timp ce iPhone si Android au urcat de la zero la 17%, respectiv 14%. Gartner prezice ca in 2014 sistemul de operare dominant va fi Android, iar Symbian va cobori pe un loc secund.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.