Reteaua Corect

Cum va contracara Google parteneriatul dintre Bing si Facebook ?

Scris de newsreporter in 15 octombrie 2010 la 11:43, in IT&C. 218 vizualizari Intra in discutie TaguriEric Schmidt, google shortlinkhttp://crct.ro/nbX

Ce va face Google intr-o lume web focusata pe informatii personale transmise in timp real? Intrebarea a fost pusa directorului general al Google, Eric Schmidt, in contextul in care motorul de cautare Bing tocmai a anuntat ca va prelua date de la Facebook pentru cautari personalizate.

Raspunsul lui Schmidt a fost ca algoritmul cautarii Google va absorbi, pe parcursul timpului, din ce in ce mai multe date cu caracter social postate in timp real. „Cu respect pentru informatiile sociale si postarea acestora in timp real, noi folosim indicatoare complexe pentru a ordona afisarea rezultatelor. In tmp, vom adauga mai multe astfel de informatii”, a explicat seful Google, citat de TechCrunch. Parte dintre acestea vor lua forma unor feed-uri de date directe, asa cum Google procedeaza cu informatiile postate pe Twitter. Insa pentru a fi intr-adevar la zi cu datele personale postate pe platformele sociale, cautarea Google ar trebui personalizata in functie de mediul social in care activeaza fiecare utilizator.

 

Schmidt sugereaza insa ca acest lucru se va intampla pe masura ce oamenii vor alege sa treaca astfel de informatii si prin platforma Google. “Suntem convinsi ca vom avea rezultate mai bune la cautare pentru utilizatorii care aleg sa impartaseasca astfel de informatii cu noi. Vrem ca oamenii sa fie din ce in ce mai prezenti pe platforma Google“, a mai spus Schmidt.

 

Cu alte cuvinte, Google va afisa rezultate care includ si informatii cu caracter social la cautare daca utilizatorii vor impartasi aceste date cu ei.  Ce se va intampla insa daca Google nu va avea o relatie directa cu retelele sociale majore, precum Facebook ? Cum va include indicatorii sociali in cautare? “Sunt alte mijloace prin care putem face acest lucru”, a raspuns, precaut, directorul general Google.  Pariul celui mai mare motor de cautare din lume este sa provoace utilizatorul sa genereze informatii personale prin folosirea directa a acestuia.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.