Reteaua Corect

Ce volum de date se consuma lunar intr-o casa?

Scris de constantin.vlad in 20 octombrie 2010 la 21:43, in IT&C. 42 vizualizari Intra in discutie Taguribroadband, CISCO, consum, internet, studiu shortlinkhttp://crct.ro/ny7

Intr-o resedinta obisnuita se ”consuma” lunar aproximativ 20GB de date, iar nevoia minima de viteza pentru acest trafic este de 2,7 Mbps, potrivit estimarilor Cisco, prezentate intr-un studiu anual privind conexiunile broadband.

Potrivit studiului, se estimeaza ca perioada de timp cea mai indelungata, aproximativ trei ore, este petrecuta de utilizatori cu corespondenta electronica (e-mail). Un timp aproape egal revine programelor de mesagerie instant, gen ICQ, Trillian, Yahoo! Messenger etc. De asemenea, locuitorii une astfel de case mai petrec aproximativ o jumatate de  ora pe zi jucand jocuri in retea, un sfert de ora initiind apeluri  video pe net si o jumatate de ora vizionand fisiere video local sau pe internet.

Alte aproximativ 15 minute pe zi sunt acordate blogurilor sau aplicatiei de microblogging Twitter si o jumatate de ora zilnic retelelor sociale. "Tiparele de consum rezidential pentru conexiunile in banda larga incep sa varieze, o resedinta obisnuita necesitand peste 2 Mbps si consumand aproximativ 20GB pe luna, in timp ce o casa inteligenta si conectata are nevoie de peste 20Mbps si consuma 500GB pe luna", a aratat Cristian Popescu, director general Cisco Romania.

Astfel, intr-o resedinta inteligenta si interconectata, pentru cei 500 de GB de date „consumati” lunar, este nevoie de o conexiune care are o viteza de minimum 18 Mbps. Potrivit datelor prezentate de Cisco, intr-o astfel de resedinta, programele de e-mail si mesagerie instant ruleaza pe computere aproximativ sase ore pe zi. De asemenea, locuitorii „resedintelor inteligente” initiaza apeluri audio pe internet si petrec, spre deosebire de cei din resedinta digitala „de baza”, sase ore pe zi partajand instant documente.

Timpul alocat vizionarii de fisiere video pe internet creste in resedinta inteligenta  la o ora si jumatate pe zi, o alta  diferenta fiind ca, in acest caz, se urmaresc clipuri video in format de inalta definitie. Consumul de internet creste in resedintele inteligente si conectate si datorita utilizarii programelor de securizare, a programelor necesare automatizarilor IT din casa, si a accesarii serviciilor educationale online, dar si pentru ca locatarii utilizeaza solutii de teleprezenta pentru aproximativ o ora pe zi.
Mai multe detalii despre studiul Cisco puteti afla accesand  http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_101710.html

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.