Reteaua Corect

Terapie genetica pentru depresie

Scris de constantin.vlad in 20 octombrie 2010 la 22:59, in Stiinta. 72 vizualizari Intra in discutie Taguridepresie, nucleus accumbens, p11, terapie genetica shortlinkhttp://crct.ro/n4sY

O echipa de microbiologi ai Colegiului Medical Weill Cornell, din New York, au localizat o zona din creier care pare sa joace un rol important in instalarea depresiei, fiind pe cale sa dezvolte si un tratament genetic pentru aceasta.

Echipa condusa de profesorul Michael Kaplitt a descoperit ca depresia ar putea fi cauzata de absenta sau niveluri scazute ale unei proteine, numita p11, in regiunea cerebrala numita nucleus accumbens, responsabila printre altele si cu recompensele sau dependenta de droguri. Administrarea de p11 in aceasta zona a eliminat comportamentul depresiv la soarecii de laborator pe care s-au facut experiente in acest sens.

”Credem ca nivelul scazut de p11 poate fi una dintre cauzele depresiei, cel putin la unii pacienti. Daca restabilim nivelul normal, am putea inversa procesul”, a declarat Kaplitt, citat de Science News. Oamenii de stiinta considera ca p11 ajuta neuronii sa detecteze neurotransmitatorul chimic numit serotonina, care este si un  important regulator al starii de spirit. Kaplitt si colegii au facut analize si pe subiecti umani, descoperind ca 17 subiecti diagnosticati cu depresie severa aveau intr-adevar, cu totii, un deficit de p11 in nucleus accumbens.

Dar, spun membrii echipei, un lot de 17 subiecti nu este relevant, iar nucleus accumbens nu este unica zona al carei dezechilibru poate duce la instalarea depresiei. Kaplitt si colegii spera sa poata initia un set de experimente pe oameni, avand deja in desfasurare experimente pe primate, acestea urmarind in principal sa stabileasca daca tratamentul cu p1 1 este eficient si nepericulos. Kaplitt estimeaza ca primele tratamente-pilot ar putea sa inceapa peste un an, maxim doi.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.