Reteaua Corect

Cercetatorii americani anunta seceta severa pana la sfarsitul secolului

Vin zile secetoase ! Cateva dintre cele mai populate regiuni ale lumii – Europa de Sud, Africa de Nord, vestul SUA si o mare parte din America Latina – s-ar putea confrunta cu o seceta severa, fara precedent, pana in anul 2100, spun cercetatorii de la Centrul American pentru Cercetarea Atmosferei.


Cresterea secetei a fost de mult prevazuta, ca o consecinta a schimbarilor climatice din ultimul deceniu, insa potrivit unui raport nou elaborat de cercetatorii americani, seceta ar putea lovi serios pana in 2030, iar pana la sfarsitul secolului am putea ajunge la valori negative record, scrie Reuters.

Pentru a ne ajuta sa intelegem cat de secetos va deveni Pamantul, oamenii de stiinta au folosit un instrument de masurare denumit Indexul Palmer pentru Severitatea Secetei (PSDI), cu ajutorul caruia au realizat un grafic care ne arata cat de mult se va usca pamantul in urmatorii ani si  in ce zone. Valorile pozitive inregistrate de Index arata nivelul de umiditate, iar cele negative nivelul de seceta.

Spre exemplu, cea mai severa seceta din istoria recenta a fost inregistrata in regiunea Sahel din vestul Africii in anii 70. Aceasta a inregistrat un PDSI de -3 sau -4. Potrivit studiului, anumite zone foarte populate ale globului ar putea ajunge la un nivel de seceta de -15 sau -20 pana la finele secolului.

Printre zonele care ar putea fi cuprinse de aceasta seceta severa se numara: doua treimi din zona de vest a Statelor Unite ale Americii, mare parte din America Latina, mai ales zone intinse din Mexic si Brazilia, regiunile care au ca granite Marea Mediterana, zone intinse din sud-vestul Asiei, sud-estul Asiei, inclusiv China si tarile vecine si mare parte din Africa si Australia.  Sa nu disperam insa. Conform aceluiasi raport, exista zone in care riscul de seceta se va reduce in timp. Este vorba de : Europa de Nord, Rusia, Canada, Alaska precum si unele zone din Emisfera Sudica.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.