Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Sports

Octavian Andronic

„După 20 de ani” mușchetarii din colonii aduc Regelui Emanuel I un nou titlu mondial

17 iulie 11:42 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0A

Geopolitica gazonului și-a spus din nou cuvântul. În confruntarea dintre „marile puteri” și „micile puteri” fotbalistice au ieșit victorioase, așa cum se cuvine, primele. După 20 de ani de la cucerirea primului său titlu, Franța recidivează în fața unui „copil teribil” care este Croația.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Vizionarul Adi Mutu

23 februarie 12:35 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsis

Cum viitoarele alegeri pentru președinția FRF, programate pe 18 aprilie, nu lasă indiferent pe nimeni din fotbal, s-a băgat în discuție și Adrian Mutu. Evident că oricine are voie la o opinie, iar Mutu cu atât mai mult cu cât, să-i dăm Cezarului ce i se cuvine, a fost un mare jucător. Între alte onoruri, de 4 ori desemnat fotbalistul român al anului și 77 de meciuri în echipa României.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Tie break: Rochița chinezească

26 ianuarie 15:24 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns9Y

Primul maraton de tenis al anului se apropie de sfârșit. Au mai rămas de jucat semifinala dintre Federer și Chung și cele două finale.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Rezerva rezervei!

22 octombrie 13:05 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrHY

Fără ca asta să scadă din meritele lui „Nick”, mai degrabă n-aș fi de acord. Iar caseta tehnică, favorabilă gazdelor la toate capitolele, posesie, cornere, șuturi etc, mă susține. FCSB a tras pe poartă de două ori, adică eficacitatea ei a fost maximă, câte șuturi, atâtea goluri! Pe de altă parte, cum să contrazici un antrenor a cărui echipă învinge în deplasare, ba și realizează 9 puncte din 9 posibile în grupa de Europa League?! N-ai cum, așa că rămâne ca Dică. Cine câștigă are mereu dreptate.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Drumul pierdut

16 octombrie 14:27 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGd

Scriam aici la sfârșitul lui septembrie, în articolul intitulat "Oile negre", că depinde de Alibec să nu devină o problemă, un caz. Din păcate, a devenit.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Contra după Daum

03 octombrie 12:39 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrCc

Prima observație legată de lotul pentru meciurile cu Kazahstan (5 octombrie) și Danemarca (8 octombrie) e că noul selecționer a chemat 27 de jucători, mai mulți decât se obișnuiește. E o observație, nu o critică. Numărul mare se justifică prin aceea că, iarăși neobișnuit, Contra a apelat la 4 portari, între care Lobonț va împlini 40 de ani în ianuarie viitor. În 30 septembrie, am încercat să explic ce caută Lobby la lot în condițiile în care el n-a mai apărut într-un meci oficial la AS Roma din 26 mai 2013. Unii au acceptat explicația că va veni să întrețină atmosfera, alții n-au acceptat-o.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Altă luptă pierdută

28 septembrie 13:59 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrAx

Ieri, din lipsă de spațiu, n-am dus până la capăt ideea că Burleanu încearcă, scoțându-l la înaintare pe Felix Grigore, să pună mâna și pe Liga Profesionistă. Implicit, pe banii acesteia, necesari ca aerul într-un moment în care prin conturile FRF suflă crivățul. O fac acum, ca să detaliez povestea așa-zisei „contribuții la solidaritate”, în conformitate cu care LPF ar trebui să cedeze 5 la sută din drepturile tv către FRF, cifrate la 27,5 milioane de euro net pe an. Apoi, forul condus după ureche de Burleanu și amicii ar dirija fondurile respective, pasămite, pentru dezvoltarea eșaloanelor 2 și 3, pe care ei înșiși le-au băgat în ceață.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Penalty și roșu

11 septembrie 17:11 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nruv

După ce FCSB a cedat sâmbătă la Ovidiu și Craiova a pierdut duminică la Cluj, n-a mai rămas nicio echipă neînvinsă în Liga 1.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Lăutarii federali

08 septembrie 11:04 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrtB

Am anticipat corect, dar recunosc că nici nu era foarte greu, că Burleanu nu-i va prelungi contractul lui Daum.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Colacul de salvare

07 septembrie 11:13 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrtd

Aveam alte așteptări și pretenții, pentru că altfel nu l-am fi adus pe Daum”, e de presupus că Federația nu-i va prelungi mandatul tehnicianului german. Indiferent de părerea lui despre selecționer, pe care l-a ridicat în slăvi până deunăzi, puțin probabil ca președintele FRF să mai meargă pe mâna acestuia. Trebuie să fi înțeles și Burleanu, deși cu întârziere, că asocierea cu Daum i-ar dăuna în tentativa de a câștiga și alegerile din 2018. I-ar agăța de picior o piatră de moară. Iar de aici supoziția că, și sub presiunea opiniei publice, actuala administrație federală îl va trimite la plimbare pe Daum. Un final logic, singurul posibil, după jalnica pierdere a cursei pentru CM 2018.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Groparul

06 septembrie 10:35 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrst

Când am văzut "naționala" în meciul de la București cu Armenia, câștigat cu chiu, cu vai în prelungiri, am zis că mai rău nu se poate. Ne-am păcălit.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Cu vacile în lucernă!

15 august 11:32 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrkX

Întors după o săptămână petrecută la mănăstirile din Moldova, am luat la citit presa din urmă. Așa am aflat că Gazeta e pentru Daum ziarul potrivit pentru „a pune peștele în el”!

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

De la Eric la Teixeira

04 august 11:53 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrhy

Viitorul a început tare la Nicosia, a continuat slab și a sfârșit lamentabil, de aceea a pierdut categoric. Poate că diferența de scor e exagerată.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

O nouă dimensiune

28 iulie 13:33 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrfd

În 2001, când România cu Hagi pe banca tehnică a pierdut barajul pentru Mondiale, 1-2 și 1-1 cu Slovenia, mulți s-au grăbit să decreteze că Gică nu e și nici nu va ajunge vreodată antrenor de top.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Pe picior de plecare

23 iulie 12:07 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdc

„Selecționerul a pierdut inclusiv încrederea celor care au insistat pentru aducerea sa, iar Comitetul Executiv FRF ar putea opta, miercuri, pentru rezilierea contractului”, nota Adevărul pe 17 iulie, anticipând că zilele lui Daum ar fi numărate. Până să ajungă la […]

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Supercupa electorală

13 iulie 14:05 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nra3

Din pricina unei răceli care m-a țintuit la pat câteva zile, numai fraierii răcesc vara, așa-i?, scriu despre Supercupă cu o întârziere astfel scuzabilă.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

A făcut dreptate!

30 iunie 08:35 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr5v

Fan Real, deci și Cristiano Ronaldo, am ținut cu Portugalia în întâlnirea cu Chile, prima semifinală a Cupei Confederațiilor din Rusia.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

La marginea lumii bune

29 iunie 09:46 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr4W

Se poate spune că am intrat și noi în rândul lumii bune, atât că unul singur dintre „tricolorii” menționați, Denis Alibec, e prezent în competiția internă. Ceilalți evoluează pentru Anderlecht, cu care au ieșit recent campionii Belgiei. Să mai notăm că jucătorii din WS sunt așezați în ordine alfabetică, nu valorică. Normal, deoarece era foarte greu, dacă nu chiar ridicol, să găsești criterii pentru plasarea unuia pe, să zicem, locul 135 și a altuia pe 317!

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Ce iubit e Daum!

16 iunie 12:23 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqZh

Am scris că selecționerul e un tip carismatic și educat, numai că ultimele evenimente mă obligă să-mi retrag cuvintele. Atât înainte de "amicalul" cu Chile, cât și după, Christoph Daum a făcut un adevărat circ.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Auf Wiedersehen, Herr Daum!

12 iunie 11:47 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqWD

Să nu ne îmbătăm cu apă rece, ci să recunoaștem că „tricolorii” au intrat în meci aici, la Varșovia, abia după ce zarurile fuseseră aruncate și polonezii se desprinseseră la 3-0. Până spre minutul 75, băieții noștri n-au prea mișcat în front, iar gazdele, fără să strălucească, au dominat și condus partida. Când scriu că leșii n-au sedus, am în vedere că nici ei n-au avut o prestație deosebită. Într-adevăr, au fost mai bătăioși și mai puternici, mereu cu un metru ori cu o secundă înainte, dar mingea a sărit uneori din ei ca din colțul mesei! Chiar înaintea lui Lewandowski, autorul celor 3 goluri realizate de Reprezentacja Polski, mi-a plăcut mijlocașul ofensiv Zielinski, lucid și neobosit, însă o fi contat și faptul că sunt fan Napoli, formația de club a lui Zielinski.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.