Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Social

Octavian Hoandra

Soldații transgender sunt mai fericiți

13 februarie 10:43 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCEx

Cât de vizionar a putut fi Eminescu, ”scheletul din dulap” – așa cum l-au denumit intelectualii publici de azi…

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Mitropolitul Longhin Jar e dărâmat pas cu pas, i se pregătește lichidarea fizică

07 februarie 11:55 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCCY

Aseară și în această dimineață au circulat niște imagini de speriat cu mitropolitul Longhin Jar, patriotul român ce păstorește în Bucovina, îl aveți în imagini în acest articol, care apărea bătut, învinețit la ambii ochi, tumefiat la față, nu se știa nimic despre celelalte părți ale corpului, dar poziția era de imobilizat în pat.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

La judecata ușilor de biserică

06 februarie 10:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCCu

Totul a plecat de la un tweet al prietenului Horia Bogdan.
„Majoritatea îi urăște pe politicieni din invidie. Ar face la fel dacă ar avea pâinea și cuțitul. Dar nu le au. Așa că nu le rămâne decât să bombănească. Nu mai blamați clasa politică. Poporul e la fel. Știu, fiecare e sfânt, ușă de biserică, doar politicienii sunt lepre. Aiurea!”

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Frumoasa autoamăgire care ne va distruge

30 ianuarie 11:42 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCyf

Am avut un șoc citind, zilele trecute, despre starea în care se află Alain Delon.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Dezbinarea „elitelor”, „elitele” dezbinării

26 ianuarie 10:37 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCwX

În 13 aprilie 1933 celebrul scriitor Daniil Harms descoperă că ”o idee nouă îl zăpăcește pe omul nepregătit pentru ea” și astfel, detaliază cu humorul lui recunoscit și insolit patru ilustrații ale acestui fapt:

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Rezerviștii n-au găsit bani pentru Tolo. Îl transferă la HOTNEWS, rocadă tardivă cu Tapalagă

22 ianuarie 14:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCvM

Și uite-așa trece gloria și scade valoarea de întrebuințare a marionetelor Statului Paralel! Deși i s-a promis că va avea la dispoziție fonduri pentru construcția unei platforme media noi, Tolo trebuie să se mulțumească cu transferul la HOTNEWS, acolo unde moșmondește ca acționar minoritar și supervizorul său de o viață, celebrul Sorin Enache.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

A mânca sau a nu mânca. Șaorma din teatru

12 ianuarie 11:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCsM

Se întâmplă și din acestea: două spectatoare la o punere în scenă a faimoasei piese ”Hamlet”, aflate în primul rând, după începerea spectacolului au început să mănânce shaorma. ”Cu de toate”, spune actorul care le-a atras atenția. El, cel care-l juca chiar pe Hamlet… Măi, să fie!

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Cum să înțelegi în 5 minute societatea românească?

10 ianuarie 13:44 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCs7

Simplu: citind rândurile de mai jos!

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Csf? Ncsf!

10 ianuarie 11:20 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCs4

Zilele trecute am aflat întâmplarea pățită de o profesoară de Limba Română: ” …mă întorceam cu trenul de la un colocviu al doctoranzilor, desfăşurat la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, am asistat, fără să vreau, la o discuţie a unui grup de adolescenţi. Tinerii mergeau la Cluj-Napoca, pentru a participa la un festival-concurs de muzică. Nu ştiu ce fel de concurs, nu ştiu ce fel de muzică creau tinerii respectivi, fiindcă pentru prima dată în viaţă eu nu am înţeles ce vorbeau cei de lângă mine. Nu am înţeles nimic! Precizez că tinerii erau etnici români şi se aflau în imediata mea apropiere. Nu am înţeles nimic, fiindcă nu vorbeau româneşte. Şi nici o altă limbă cunoscută. De fel, nu obişnuiesc să exagerez. Deci, nici în ceea ce scriu acum nu exagerez cu nimic! Tinerii vorbeau un idiom, să-i zicem, format, din câte am priceput, din cuvinte româneşti, puţine, din cuvinte englezeşti, destule, din foarte multe abrevieri ale unor expresii englezeşti utilizate mai ales în mediul electronic şi din exagerat de multe cuvinte argotice.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Nürnberg doi

05 ianuarie 10:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCqN

Justiția a decis. Se redeschide cel mai greu dosar penal din ultimii 35 de ani. Al doilea dosar de genocid. După cel care a condus la asasinarea lui Nicolae Ceaușescu. Spre deosebire însă de ceea ce s-a întâmplat în 1989, de această dată Justiția a căzut în cealaltă extremă. Un proces sumar este înlocuit cu un proces gen Nürnberg.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Cauze ale eșecului educației

22 decembrie 16:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCo3

Rezultatele testelor PISA (2022) nu sunt surprinzătoare. Alături de alți indicatori, ele infirmă hotărât direcția actuală a educației din România.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Istorisirile revoluției mele (I)

20 decembrie 14:19 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCno

În după amiaza zilei de 15 noiembrie 1989, vreo două mii de suporteri ai echipei naționale de fotbal ne-am adunat în Piața Operei din Timișoara, după magnifica victorie a României împotriva Danemarcei și calificarea la “Mondialele” din Italia. Lipsisem din elita lumii vreo douăzeci de ani. Gașca s-a spart repede.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Studiul PISA demonstrează prăbușirea latentă a Occidentului

14 decembrie 10:27 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nClo

O mare văicăreală națională s-a produs după ce clasamentul testelor PISA ne-a clasat pe mediocra poziție – penultimă – dintre țările UE. Studiul nu e legat de înclinarea celebrului turn, cum ar crede belzebuții din guvern, ci un acronim al “Programme for International Student Assessment,” studiu realizat de OECD. Testele PISA se dau din citire, științe și matematică. Rezultatele studiului nu sunt atât de dezastruoase pentru România, cât pentru țări civilizate ale bătrânului continent, care investesc de mii de ori mai mult ca noi în educație.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

12 decembrie 11:32 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCkU

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden, folosindu-se de funcția tatălui său (pe atunci vicepreședinte al SUA) făcea bani în urma traficului de influență pentru un antreprenor român, acuzat de justiție. O publicație americană a dat în judecată recent Departamentul de Stat, pe motiv că nu pune la dispoziția jurnaliștilor emailurile schimbate de Hunter Biden și ambasadorul de la București, Hans Klemm. Să ne mai amintim cum plimba acesta din urmă câinele în preajma mitingurilor “Corupția ucide!”? Biden jr. este acuzat doar că nu și-a plătit taxele.

Citeste mai departe »
Bogdan Comaroni

Sinuciderile din jurul lui Tolontan

07 decembrie 12:24 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCjv

Deja e cam ciudat. Despre redactorul sef adjunct al Gazetei Sporturilor, Bogdan Stamatoiu, politia, in baza expertizelor preliminarii, dar si a marturiilor celor de la fata locului, spune ca e posibil sa fi avut o tentativa de sinucidere: a intrat cu peste 100 de km/ora intr-un stalp de pe marginea drumului, masina i s-a facut tandari si nu au fost gasite urme de franare.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Omul Negru al Zilei, Cornel Nistorescu. „El se jură că nu fură, da-i la Coldea-n bătătură!”

30 noiembrie 11:20 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCho

Cornel Nistorescu se simte grav avariat prin dezvăluirea relațiilor sale cu rețeaua Coldea, respectiv prin relatarea accidentelor din conferința sa de la Miercurea Ciuc, de alaltăieri, anume cearta sa cu Aurelian Pavelescu și incidentele provocate de către perechea lui Șoșoacă, durduliul Silvestru Șoșoacă. De negat nu poate să nege Nistorescu nimic din ceea ce am spus, pentru că intrarea Cotidianului în rețeaua oamenilor lui Coldea este consemnată în documente publice, iar scandalul cu Pavelescu sau cel jegos cu Silvestru Șoșoacă a fost recunoscut de către toți participanții la conferință. Problema lui pare banală pentru opinia publică, dar lui Nistorescu, prieteni goldiști, prin dezvăluirile pe care le-am făcut îi este avariată puternic credibilitatea, respectiv îi sunt stricate aranjamentele pe care le-a ticluit, anume acelea de aducere în siajul rezerviștilor Statului Paralel a unei colecții de personalități publice prestigioase, printre care și Andrei Marga.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Omul Zilei, Liviu Alexa. Jurnalistul ce provoacă scandalul anului

28 noiembrie 10:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgL

De câteva zile, jurnalistul clujean Liviu Alexa reține atenția massmedia, dar și pe cea a autorităților statului, cu o anchetă ce a pornit de la achiziția rețelei de telefonie Telekom de către compania media deținătoare a televiziunilor Prima, a site-ului de știri News.ro, Profit.ro și a multor altele. Liviu Alexa consideră că operațiunea este ilegală și periculoasă, fiind implicații, iar capitalul financiar are origini suspecte. În plus, în spatele acestora, stă colosul Digi și șeful său, miliardarul fără chip, pe numele tău Zoltan Teszari, un român de origine maghiară, fost judokan, deci are legătură cu domeniul pe care îl coordonez și eu, și ăsta e motivul pentru care și eu știu foarte multe despre acest scandal și îl acompaniez cu plăcere în demersurile sale și-l susțin pe Liviu Alexa, care trebuie apreciat pentru curaj și profesionalism, cunoașteți speculațiile vechi, în cazul Digi vorbim despre protecția cvasi-totală a acestui colos, repet, din partea unor servicii secrete românești și străine, iar acest lucru este un motiv suficient pentru ca să-l declarăm astăzi „Omul Zilei”.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Omul Zilei, Zoltan Teszari. Miliardarul fără chip a fost prins în fapt

24 noiembrie 10:08 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCfB

Scandalul zilei, dar presupun că și al perioadei, este legat de miliardarul fără chip, ce a pornit de la un anunț de preluare a Telekom România de către o companie controlată prin interpuși de către patronul marelui consorțiu Digi, pe numele său Zoltan Teszari, alias miliardarul fără chip, anunț publicat de către GSP, dar treaba a fost urmată de o anchetă explozivă a clujeanului Liviu Alexa, de la Ziarul de Cluj, de la NCN, ce a relevat operațiunea ca fiind nu doar puturoasă, ci și ilegală, dar și aducătoare de mari belele pe o linie de intelligence care ar putea să unească Budapesta de Moscova și de aici să cuprindă capitalul financiar din România, dar și influențarea nu doar a comunicațiilor, dar și a fotbalului, dar și mass-mediei cu această linie ciudată.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

CÂT DE DISTRUSĂ E JUSTIȚIA ROMÂNEASCĂ?

13 noiembrie 12:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCcm

Urmăresc și eu de câteva zile telenovela cazului primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ai cărui socrii au fost arestați deoarece au încercat s-o mituiască pe judecătoarea ce se pregătea să dea sentința în dosarul ginerelui lor. Cherecheș a dat ieri un interviu de o jumătate de oră presei locale, în care explică faptul că el deduce că socrii săi au vrut să-i facă bine cu forța, oferind o mită de 100 de mii de euro pentru achitarea sa, mită intermediată de către mama judecătoarei.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Arheologia terorii sau despre cum arheologii au fentat teroarea comunistă

10 noiembrie 12:23 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCbD

Prea multe cărți mistifică trecutul Securității. Unii autori, firește cu soldă, descriu luptătorii agenturii ca un fel de Rambo avant la lettre. După ce istoricul Marius Oprea a fost dat afară de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și noii agenți ai serviciilor secrete au penetrat Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.), tot mai puține lucrări apar despre abuzurile vechii Securități.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.