Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Social

Adina Anghelescu

Forul de groaza al magistraturii. Mateescu, un nou Danilet!

18 octombrie 12:06 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGU

Uratenia sistemului juridic din Romania, a Justitiei romane in general, se vede de la o posta in forul tutelar numit CSM. Acest Consiliu Superior al Magistraturii, unde procurorii fac regula jocului de cele mai multe ori peste lege sau calcand-o in picioare cu nonsalanta. Constanta cu care procurorii cesemisti dau in cap judecatorilor veritabili (vreo sase la numar din cei noua) care fac opozitie dictaturii procurorilor, atat cat mai pot, ma obliga la o singura concluzie: cata vreme nu va exista separarea carierelor, astfel incat procurorii sa-si vada de-ale lor fara a mai avea statut de magistrati, iar judecatorii de problemele instantelor si ale colegilor lor, sistemul nu se va insanatosi. Dimpotriva, aceasta boala va aduce Romania la stadiul de balamuc national. Si pana acolo nu mai este mult, credeti-ma!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Bombă: Kovesi - acuzată de implicare în dosarele Microsoft

12 octombrie 11:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrF9

Afaceristul Dinu Pescariu, denunțător cu ștate vechi la DNA, a făcut azi o dezvăluire de proporții, într-un interviu pentru România TV, potrivit căreia Laura Kovesi se numără printre personajele care și-au pus semnătura pe documente din contractul cu Microsoft.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Patriarhul Rusiei la Bucuresti: Mici probleme cu ”fusul orar”

01 octombrie 12:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrBp

Un banc celebru de acum cîțiva ani susținea că după tragedia aviatică de la Smolensk, în care își pierduse viața președintele Poloniei, Vladimir Putin i-ar fi cerut, nervos, premierului Medvedev să rezolve problema fuselor orare, astfel încît să nu mai existe ore diferite pe mapamond. Motivul era că, din cauza fenomenului, Putin comisese o gafă: ”Am sunat la Varșovia, spre exemplu, să-mi prezint condoleanțe și mi-au spus că avionul încă nici nu decolase.” Glumă-glumă, dar se conturează o situație asemănătoare și cît se poate de reală.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Sclavii Sistemului, stimulati de NON-COMBAT. Atac la carotida Guvernului

25 septembrie 12:33 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrzA

Justitia e varza. E la pamant. Si trebuie conectata urgent la aparate ca sa i se dea oxigen si sa fie repusa pe picioare. Altfel, Romania va ajunge intr-un hau de unde nu va mai putea fi recuperata vreodata.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Capitala, notă maximă la simularea de prostie

22 septembrie 12:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nryM

După 10 ore de isterie, au urmat 10 minute de furtună. Ciclonul s-a dovedit apă de ploaie. Reacția Capitalei la un fenomen natural este mai devastatoare decât forțele naturii.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Apocalipsa de la București

21 septembrie 11:45 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nryl

Ce mai freamăt, ce mai zbucium…Primăreasa ( să ii zic primariță, e prea tandru) a exultat. Natura – generoasă – i-a oferit un eveniment cosmic, i-a dat o tribună nesperată pentru a străluci. A luat microfonul și anunțat apocalipsa. Breakingnews! A alarmat lumea, chiar a isterizat-o. A provocat un nemaivăzut val de panică. Ca Orson Welles in programul lui radio despre invazia marțienilor. Ieri tot omul a fugit repede acasă să-și pună la adăpost copiii și avutul. Multe birouri s-au închis. Bulevardele și așa ponosite în zi normală au fost blocate. Televiziunile, în căutare de audiență, au pus gaz pe foc cu anunțurile, cu alarmele, cu veștile proaste. S-au pregătit ediții speciale pentru a transmite calamitatea în direct.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Scandalul din școli

19 septembrie 12:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxr

Școala noastră trece din nou printr-o furtună. Noul ministru, Liviu Pop, de cind a venit la minister face numai pozne. Ce era haos înainte acum e și mai si! Ministrul s-a făcut de ris în citeva rinduri. Bravo lui! Și ridicolul face parte din meserie. A făcut dovada că nu stăpînește gramatica limbii române, iar lexicul pe care il foloseste e extrem de sărac, undeva la 80-100 de cuvinte. Mi-a plăcut faza – că învățămintul este gratuit pentru elevi, nu și pentru părinți! Profilul lui – profesor de matematică de liceu și scoala generală. 43 de ani, ex-lider sindical. A mai fost ministru pentru relația cu parlamentul, perioadă cind de asemenea a provocat zimbete condescendente prin declaratiile sale. Acum se pare că joacă rolul clownului în guvernul Tudose. Fiecare apariție a sa provoacă rîsete, comentarii ironice, etc. Binedispune, fireste cind nu enervează. Dar fiecare guvern are inevitabil un personaj comic pe care nimeni nu il ia in serios. Așa și Liviu Pop.

Citeste mai departe »
Tesu Solomovici

Un faimos jurnalist israelian la Sighet

19 septembrie 12:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxp

Cu putină vreme înainte de a muri, scriitorul Elie Wiesel, Laureat al Premiului Nobel, luptatorul legendar impotriva antisemitismului, i-a povestit prietenului si jurnalistului israelian Nahum Barnea (Yediot Aharonot) de manifestarea care urma sa aibe loc in onoarea sa la Sighet, in Romania. L-a invitat pe Barnea sa participe, ispitindu-l, printre altele, cu promisiunea ca are multe sa-i arate si sa-i povesteasca despre orașul transilvanean de unde, in mai 1944, fusese deportat la Auschwitz.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Practica ilegală nu poate fi izvor de drept

15 septembrie 13:06 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwd

Recent opinia publică a fost informată în legătură cu hotărârea judecătorilor Secției penale a ÎCCJ, Ștefan Pistol și Ana-Maria Dascălu, prin care aceștia au statuat că principiul unui proces corect ar fi compatibil cu folosirea unor probe ilegale în vederea condamnării inculpatului. În susținerea acestui punct de vedere cei doi au formulat următoarea judecată cu valoare de principiu: ”chiar dacă regula este că probele ilegal obținute trebuie excluse, jurisprudența a admis, în unele situații, chiar și probe obținute ilegal, aceste situații devenind veritabile excepții de la regulă ...”.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Sistemul-cloacă pârâie! Când se va rupe din rădăcini?

14 septembrie 15:45 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrvR

Ultimele dezvaluiri facute de fostul sef al Directiei de prevenire si combatere a Terorismului din SRI, col. Daniel Dragomir, cutremura intrucatva arborele genealogic al Sistemului-cloaca format sub grija atenta a unor paraziti din serviciile secrete, DNA si complete obediente ale instantelor patriei. Dar pana la dezradacinarea acestui arbore e cale lunga. Pentru ca Dragomir nu a dat nume. S-a oprit cu informatia acolo se unde putea incepe identificarea. Pentru ca Dragomir nu e un naiv, nu e un incepator in profesie. Stie cand sa aleaga momentele de iesire in public, stie si cat sa dea si ce sa puna in paranteze.

Citeste mai departe »
Lucian Avramescu

Adio, România, nu mai e nimic de făcut

12 septembrie 10:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrv0

Am citit un articol care m-a cutremurat. Nu are exaltările mele poeticești, ci o îndurerată analiză făcută de un profesor sociolog. Analiza ruinei, ca substantiv și verb, se mulează, crede universitarul Eugen Blaga, perfect pe starea României de azi. Îi dau dreptate și pentru că, nimerindu-mă într-o gară care era cândva, cu liniile întregi și, chiar dacă nu strălucea, era. Azi e o expoziție de rugină.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Resortul secret al statului paralel

12 septembrie 10:32 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nruY

Realitatea bate imaginația. Atunci când aflăm detalii despre statul paralel. Sau mafiot. Sau represiv mafiot. Despre modul în care a funcționat poliția politică. Dezvăluirile colonelului Daniel Dragomir, fost șef al brigăzii antiteroriste din SRI, sunt pe cât de precise și documentate, pe atât de halucinante. Cum au funcționat și cum poate mai funcționează lucrurile în România așa-zisei justiții și așa-zisului stat de drept?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Aceeasi insula, doua uragane, doua lumi paralele

10 septembrie 10:28 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nru5

Uraganul Katrina a devastat mica insulă St. Maarten din arhipelagul Caraibelor. A urmat, ieri noapte, uraganul Irma. Noi distrugeri. Primele estimări arată că jumătate dintre construcții sunt la pământ. Mica insulă este proba existenței lumilor paralele. Și iată cum.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Ranchiuna si dispretul

08 septembrie 11:06 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrtC

Cineva care a trăit mult timp la București aflat într-o misiune oficială mi-a spus odată că nu credea să întîlnească resentimente mai puternice ale oamenilor unii față de altii. Credea că în țara lui e cel mai rău. Găsise mirat locul cu pricina tocmai la București. Aici oamenii se detestă mai mult ca oriunde, îmi zicea. Au o plăcere nebună să iși facă rău unul altuia. Le place să creadă tot ce e mai rău despre celălalt. Etc.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Comisia alegerilor da sah-mat Parchetului

08 septembrie 11:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrtA

Scandalul zilei de ieri s-a învîrtit în jurul raportului Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, care are concluzii grave și cere investigație penală din partea Ministerului Public. Există, deja, o droaie de voci care răcnesc că raportul e o însăilare ieftină de date și opinii, fără nicio valoare juridică. Marea problemă pentru Lazăr & Kovesi e că, și dacă ar fi așa, comisia tot a dat o lovitură teribilă procurorilor.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Repetenti la Ordonanta 13

07 septembrie 10:54 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrtb

Trei procurori dintre cei mai de incredere oameni ai sefei DNA, Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, sunt identificati de catre Inspectia Judiciara drept vinovati de savarsirea unor infractiuni. Faptele incriminate sunt legate de incalcarea repetata a Constitutiei cu prilejul anchetarii Guvernului pentru emiterea faimoasei Ordonante 13. Ei sunt deferiti Parchetului General, care urmeaza sa ii ancheteze si sa intocmeasca impotriva lor un rechizitoriu. Laura Codruta Kovesi s-a solidarizat cu acestia. Si isi asuma intreaga raspundere. Ceea ce inseamna ca, la randul ei, poate suporta cele mai dure consecinte.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Primarul Firea are nevoie de o operație pe creier

05 septembrie 13:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrsa

Diagnosticul medical primit de primarul general al Capitalei este unul grav, care ar putea duce la întreruperea mandatului său înante de termen.

Citeste mai departe »
Adrian Nastase

Vreti sa ramaneti la justitia din vremea Basescu-Macovei?

05 septembrie 13:02 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrs9

Mai intai, vreau sa-l felicit pe ministrul Tudorel Toader. Pentru seriozitate si profesionalism in abordarea nevoii de modificare a legilor justitiei. Dar si pentru umor. Ideea de a propune numirea procurorului general de catre Senat, pentru a raspunde ingrijorarilor ambasadei americane, mi s-a parut remarcabila.

Citeste mai departe »
Lucian Avramescu

Păsările de pradă ale statului, deasupra mereu

30 august 13:40 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrpY

Toamna vine agale printre porumburi. Verdele încă domină costumația de vară a dealurilor. Șed pe o piatră, din a doua curte a Muzeului Pietrei, revenit acasă după preumblări la mare, cerute de fiica mea cea mică. Sunt ostenit și relaxat totodată. Cea mai profundă acomodare cu fericirea se petrece acolo unde te-ai născut. Concediul, zisul concediu, e o alergare de la un capăt la celălalt al lumii, cazări, bâzdâcuri, ore în sir de pilotat, integrarea într-un program care nu-i al tău. Mă hodinesc abia revenit acasă.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Sictir!

27 august 14:32 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nroK

Scriam recent ca acest proiect de lege lansat public de ministrul Tudorel Toader in 23 august 2017 va starni furia fostei ministrese de trista amintire Monica Macovei. Asa a fost. Spicuiesc din reactia "tulburatoare" a mamei actualelor legi ale Justitiei, care au facut franjuri timp de 12 ani, sistemul judiciar din Romania: "Toader intra cu bocancii peste angajamentele asumate de Romania in 2007 ca sa ne integram in Uniunea Europeana. Cele 3 legi ale Justitiei adoptate in 2005 au fost salutate de Comisia Europeana si au avut un rol decisiv in intrarea Romaniei in UE. Atunci, de ce le schimbam? "

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.