Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Social

Razvan Savaliuc

Cel mai anti-romanesc Raport MCV, opera lui Timmermans si a stapanilor lui

14 noiembrie 12:22 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAS

Am citit Raportul MCV pe 2018 si m-am lamurit, ca si in anii precedenti, ca este aceeasi maculatura diversionista, scrisa de persoane corupte de putere, care fac jocul unor mai mari de la Bruxelles, care vor ca Romania sa se afle sub un deplin control politic si economic.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Scăderi ale nivelului intelectual

12 noiembrie 13:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntA6

Pentru cineva informat, încât să poată compara, și dispus să vadă realitatea, se înmulțesc indicatorii unui declin al nivelului intelectual din societate. Sunt tot mai mulți posesori de diplome, mai multe sesiuni festive, mai multe titluri pompoase, mai multe omagii, mai multe schimburi externe, mai mulți bani puși la bătaie, dar nivelul de elaborare intelectuală nu crește, ba chiar dă înapoi. Altfel spus, sub straie înșelătoare, regele este cam gol.

Citeste mai departe »
Tesu Solomovici

In Memoriam Mauriciu Blank

08 noiembrie 12:29 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntz1

Ieri, 7 noiembrie, la Cimitirul israelit Filantropia din Bucuresti, a fost inaugurat Monumentul Funerar dedicat lui Mauriciu Blank. Secretarul de Stat Victor Opaschi a transmis mesajul Guvernului Romaniei, cateva personalitati ale vietii noastre social-culturale au spus vorbe frumoase in memoriam, s-au tras salve si o garda militara i-a dat onorul ilustrului disparut.

Citeste mai departe »
Razvan Savaliuc

Arestati-o pe Livia Stanciu!

31 octombrie 11:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntwn

Cer Parchetului General sa declanseze de urgenta urmarirea penala si sa propuna arestarea preventiva a actualei judecatoare CCR Livia Stanciu - fosta presedinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – pentru aruncarea in inchisoare, fara nicio proba, printr-o sentinta fabricata, a primarului din Ramnicu Valcea, Mircea Gutau.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

O tragedie românească uitată

30 octombrie 11:45 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntw6

Tragedia de la Club Colectiv a fost ca hîrtia de turnesol – a scos la suprafață hibele ascunse ale sistemului de sănătate – subfinațarea cronică, mizeria din spitale, haosul. etc. Dar și corupția birocrației, lentoarea, indiferența, incapacitatea ei de a acționa adecvat. Etc. Multe gunoaie dosite sub covor, pasate de la un guvern la altul, au putut fi observate cu ochiul liber. Am mai descoperit și masiva minciună de care suntem inconjurați. Am văzut că ne mințim ca să ne liniștim singuri îndărătul cifrelor triumfaliste și a unui enorm zid de ipocrizie.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Dosarul Lukoil: un scandal care ar fi trebuit să cutremure Justiția (2)

26 octombrie 11:44 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntv4

Tribunalul Prahova a hotărât, marţi, achitarea tuturor inculpaţilor din dosarul de spălare de bani în care a fost trimisă în judecată compania Petrotel Lukoil Ploieşti.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Cazul Emma Zeicescu: haștagul înțelege penalul?

25 octombrie 12:26 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntuK

Poate vă întrebați ce audiență făcea Emma Zeicescu, înainte să fie implicată în cercetarea DIICOT privind consumul de cannabis la un concert? Sau înainte să lucreze la TVR. Nici nu contează.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Terminatorul Toader: I'm back!

25 octombrie 12:17 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntuJ

Dacă, să zicem, Lazăr era judecat pentru niște fapte care ar fi prevăzut pedeapsa cu (Doamne ferește!) moartea, iar Toader era procurorul, rechizitoriul prezentat de acesta garanta execuția inculpatului - indiferent de forma ei - fără nicio șansă de recurs. Cele 20 de puncte (nu doar de vedere) din care ministrul l-a evaluat pe procurorul general au fost solide, impecabil argumentate și nu i-au lăsat nicio șansă impostorului care s-a autoerijat în „ministru” public.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Perversiunea venețiană sau mizeria dialecticii

24 octombrie 11:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntul

La ce te mai poți aștepta de la o entitate care își indică domiciliul într-un loc și domiciliază în altul?! Mă refer, în speță, la Comisia de la Veneția, care are sediul la Strasbourg. Ca în faimoasa expresie atribuită lui Tudor Arghezi, ea una spune și alta… fumează.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Doamna cu breton si profilul ei de “magistrat”. Soc si groaza!

23 octombrie 10:36 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nttT

Parfumata, aranjata, cu bretonul riglat pe frunte, cu gentuta stransa in scobitura antebratului, platinata si adapostita sub masca de fetita cuminte care nu stie ce are lumea cu ea, doamna Camelia Bogdan, exclusa a doua oara din magistratura, va sosi maine, 22 octombrie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca recursul la a doua decizie a CSM de “out” din sistem. De prima excludere a scapat gratie acelorasi judecatori ICCJ care in maiestria lor, desi Inspectia si CSM o gasisera vinovata ca a fost platita, prin artificiului unui curs, chiar de catre partea civila din dosarul “Telepatia” (Ministerul Agriculturii), au considerat ca e mai bine sa o pastreze in sistem si au trimis-o, in ianuarie 2018, timp de sase luni, la instanta din Targu Mures.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Întrebări deschise de referendum

19 octombrie 10:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntsT

Referendumul pe problema familiei tradiționale (6-7 octombrie 2018) a căutat răspuns la întrebarea dacă se introduce sau nu în Constituție prevederea că familia este compusă din bărbat și femeie. Rezultatul este cunoscut – puțin peste o cincime dintre cetățeni cu drept de vot s-au prezentat la urne. Este un succes al cuiva, o înfrângere a altcuiva? Nici una, nici alta! Este numai un test, pe care doar inițiatorul, „Coaliția pentru familie”, îl poate trece în cont. Rămân însă mai multe întrebări pe care rezultatul referendumului le-a acutizat.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Incompetență și diversiune la CSM

18 octombrie 11:52 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntsE

Secția de procurori a CSM a amorsat un scandal artificial pretinzând că aplicarea criteriilor de experiență pentru persoanele care lucrează în DNA și DIICOT, stabilite de legile justiției modificate prin OUG zilele trecute, va lăsa aceste instituții fără mână de lucru. „Toți vor pleca! Nu mai rămâne nimeni! Toate dosarele vor cădea în nelucrare! Ce ne facem?! Urgent să intervină Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR!”

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Kovesi, neatinsa de Ordonanta lui Tudorel. Are grad de PICCJ! Cititi!

17 octombrie 11:45 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntse

Voi scrie azi un foarte scurt editorial. E vorba de ordonanta lui Tudorel, cea privind modificarile la legile justitiei. Toader Tudorel, ministru stiitor de carte – nu zice nimeni ca nu – in opinia mea, face un joc pe care multi nu il inteleg. Nici din PSD, nici dianafara lui. Dar, dupa cum ati realizat probabil, Tudorel e artist emerit in argumente tehnice, iar cine nu stie “tehnicisme” e facut in foi de vita!

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Blocat in travaliu, CSM scapa magistratii de raspunderea penala. Cine baga forcepsul?

11 octombrie 11:58 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntqx

Ca sa vedeti cum stau lucrurile cu noua Sectie pentru anchetarea magistratilor….Mai e un pic si, din cauza CSM-ului, care nu s-a grabit in procedura pentru crearea noii sectii de investigare a infractiunilor savarsite de procurori si judecatori, dupa data de 23 octombrie 2018, domnii magistrati vor capata imunitate de jurisdictie totala. Iar asta nu exista nicaierea pe mapamod. Ca de obicei, Romania va fi unicat si la acest capitol. Dar sa explic ce si cum.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Independență fără cultură?

08 octombrie 11:33 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntpv

Democrațiile mature presupun nu numai competiția indivizilor mânați de interese și ghidați de opinii, ci și instanțe de reglare a litigiilor în numele dreptății. O democrație care s-ar rezema pe deviza „am interesul și convingerea mea, iar restul nu mă interesează” se transformă, pe nesimțite, cum sesizăm ușor, în contrarul ei. De aceea, democrațiile pun în față valoarea dreptate, creditează judecătorii cu obiectivitate și le recunosc independența.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Urzeala Tronurilor, despotismul Parchetelor, desfiintarea Jandarmeriei, haos. Pana cand?

23 septembrie 11:49 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntkL

Am fost in munti cateva zile, departe de lumea dezlantuita. Stiti cum se vede, din creierul muntilor, nebunia de la Bucuresti? Ca o mocirla in care se regasesc toate mizeriile. Cearta, razboaie interne, conflicte, lupte subterane, baloase, pentru putere. Si in politica, si in justitie. Tabloul e horror. Institutiile statului se clatina periculos. Toate. Iar adevaratele probleme ale tarii si ale oamenilor par sa nu mai intereseze pe nimeni. Ce se urmareste? Bani, functii, putere. Veti zice: cum asa? Si in justitie? Da. Si acolo e aceeasi lupta intestina, pe functii, caci functiile le dau magistratilor si bani, si putere. Iar unii dintre ei folosesc aceasta putere ca sa recompenseze pe adevaratii sforari care i-au propulsat in varful piramidei si sa ii reduca la tacere pe cei incomozi sau care incearca sa le zguduie ierarhia.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Concluzie după Suedia: căpșunarii sau intelectualii?

13 septembrie 11:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nthS

În anii 90, un prieten care a absolvit Politehnica a emigrat în Canada, după ce și-a vândut apartamentul de la părinți, în România. Un pariu riscant: dorea să poată trăi acolo măcar un an, până își găsea o slujbă în proiectare.

Citeste mai departe »
Lucian Avramescu

Salvați-l pe Dumnezeu de smartphone!

07 septembrie 12:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntfW

Ne-au fost furate pe rând iluzia, vederea celor din preajmă, mersul, instinctul apărării de locomotivele care șuieră, bibliotecile. Apoi dragostea de cel de alături, de călătorul simpatic din tramvai pe care nu-l mai vezi. Furate au fost pe rând pădurea, dealurile, vederea văzutelor toate.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Incurca-i, drace! Un meci in care arbitrul Toader da goluri in ambele porti!

29 august 11:34 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntdq

De unde credeam ca ghemul protocoalelor va duce, in final, la capatul firului si va desira tot campul tactic din Justitie si societate, lucrurile se incurca din ce in ce mai tare.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Disperarea lui Lazar. Ce urmeaza?

28 august 11:15 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntd4

Ani in sir, Justitia a fost prinsa in menghina unor protocoale al caror cuprins a fost creat de Serviciul Roman de Informatii pentru a subjuga autoritatea judecatoreasca (parchetele) si puterea judecatoreasca (instantele). In acelasi timp, DNA si-a adjudecat suprematia asupra multora dintre magistratii pe masa carora s-au aflat dosare trimise la “dreapta judecata” de catre anchetatorii anticoruptiei. Masluite, cu probatorii stoarse din gura unor denuntatori aflati in stare de constrangere, cu rechizitorii de toata jena, convorbiri telefonice compilate sau falsificate. Astfel de facaturi au inceput sa pice in instanta doar dupa ce domnia doamnei Kovesi se apropia de final, iar in partea cealalta, secreta, operativul Florian Coldea a fost tras pe tusa de catre actualul director al SRI, Eduard Hellvig.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.