Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Social

Stelian Tanase

Domnul Țopescu

16 Mai 11:31 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsHE

L-am întîlnit prima dată undeva în provincie unde se afla cu Octavian Vintilă pentru un spectacol sportiv in beneficiul clubului Steaua, aureolată de victoria de la Barcelona. Din 1983 nu mai avea voie să apară la TVR dupa un comentariu făcut la un meci de fotbal cind ceruse ca fotbaliștii români să poată pleca cu contract să joace in străinătate. Asta a fost considerată propaganda ostilă. Il vedam ca pe un marginalizat, un paria. Ii intelegeam situatia, pentru că si carțile mele erau interzise.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Peste asta nu se trece!

13 Mai 14:35 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsGx

1. Punerea sub urmărire penală de către DNA a Primului Minstru Ponta a dus la căderea guvernului său, rezultat din alegeri, și înlocuirea acestuia cu un guvern nelegitimat electoral. (Aviz tefeliștilor care susțin că nu merg la vot în semn de protest față de faptul că ei una votează și alta iese.)

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

CSM, unitate de elita a SRI si posibila premiera la CEDO “Birsan vs Romania!”

08 Mai 13:13 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsEX

In urma cu patru ani, in 2013, in cadrul emisiunii “Sinteza zilei”, iesea public pentru prima data dupa ce se declansase vanatoarea DNA impotriva familiei sale, judecatorul de inalta tinuta si profesorul de exceptie Corneliu Birsan. Atunci a rupt tacerea domnul profesor aratand cate nedreptati savarsise DNA pana la acel moment in dosarul ticluit pe timpul lui Daniel Morar la sefia Anticoruptiei, cum i-a fost incalcata imunitatea de judecator european care, implicit, se rasfrangea, ca drept, si asupra sotiei sale Gabriela Birsan. In finalul interventiei, la o intrebare pe care i-am pus-o atunci, in emisiune, domnul judecator Birsan a declarat, avand parca o premonitie ca acest calvar se va incheia printr-o drepta judecata finalizata cu achitare: “Nu exclud sa fiu primul fost judecator al unei tari care sa se indrepte impotriva propriei tari".

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Agende ca niște cimitire

07 Mai 10:39 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsED

Ce impresie imi lasă răsfoirea unei simple agende cu nr. de telefon și adrese. Am luat filă cu filă și am căutat printre sute de repere cîțiva cunoscuți. Nu am rezistat prea mult să citesc nume, adrese, telefoane. E o hecatombă, cel puțin jumătate dintre ei nu mai sunt. La înmormîntarea unora am și fost, dar am uitat, am o memorie f. proastă. Agenda îmi trezește amintiri – nume, episoade, situații, replici. Îmi lasă o impresie puternică, asemănătoare cu un miros de putrefact, de cadavru într-o incăpere neaerisită. Pe o pagină – ca sa dau un ex. din 30 de nume mai trăiesc numai 11.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Să refuzăm complicitatea la crima judiciară!

04 Mai 11:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsDL

Ieri procurorii DNA, sub presiunea dezvăluirilor copleșitoare privind conspirația împotriva ordinii constituționale, la care au participat principalii lor șefi, simțind că ceasul decontului se apropie, au clasat dosarul fostului Procuror General, Tiberiu Nițu, pus sub urmărire penală cu doi ani în urmă cu acuzații ridicole.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Telegrame de Armindeni

02 Mai 11:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsD5

Începutul de săptămână coincide cu finalul minivacanței de Armindeni. A doua la rând, după cea de Paște. A fost însă un răgaz care a mobilizat aproape jumătate din populația activă să se miște și să vadă și alte locuri decât cele în care-și duce traiul de fiecare zi

Citeste mai departe »
Razvan Savaliuc

Procurori, retrageti dosarele facute cu SRI sau ajungeti inculpati

20 aprilie 11:28 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nszE

Decizia nr. 91 din 28 februarie 2018 a Curtii Constitutionale pune capat statului mafiot! Este certificatul de deces al statului mafiot! Si arunca in aer protocoalele infractionale incheiate intre SRI si PICCJ incepand cu anul 2009. Si posibil si cele cu ICCJ... asta urmeaza sa aflam in curand daca a existat si un protocol SRI - instanta suprema.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Nu doar SRI gafează: emblema oficială a poliției, cu litere inexistente

11 aprilie 11:43 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nswz

Scriam, zilele trecute, despre gafa de proporții a celor de la SRI, care și-au ales încă din 2012 o deviză oficială (”Patria a priori”) care s-ar vrea în limba latină cultă, dar le-a ieșit în latina de baltă. Rușinea le mai e îndulcită nițel de fîrtații din poliție, nici ei mai grozavi, după cum au sesizat unii comentatori ai articolului sus menționat despre SRI.
Și nu ne referim la celebra gafă de zilele trecute, cînd Poliția ne-a anunțat, senină, că a pregătit cetățenilor “Sărbătoarea Naşterii Domnului, în linişte şi siguranţă”.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Afacerea Schweighofer: Avem și un Sebastian Ghiță al pădurilor?

27 martie 12:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nssb

Știrea zilei de luni e că gigantul austriac Schweighofer și-a vîndut, brusc, toate pădurile achiziționate de-a lungul celor 16 ani de prezență în România, către o firmă suedeză. Firma austriacă, reamintim, are un dosar la DIICOT în care este anchetată pentru tăieri ilegale de păduri. E interesant de știut motivele reale ale tranzacției anunțate azi, și la fel de itneresant ar fi răspunsul la întrebarea: avem și un Sebastian Ghiță al pădurilor?

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Nu Kovesi a fost pagubita, ci Antena 3! (Explicatii)

23 martie 12:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsr2

Sigur ca si eu, ca jurnalist vechi, care am strabatut de multe ori – nici nu mai tin minte de cate ori - culoarele Justitiei la procese ce mi-au fost intentate de-a lungul celor 27 de ani de presa, ma solidarizez cu colegii mei de la Antena3 dupa executia savarsita (unde altundeva!!!?) la Ploiesti, loc de trista adunatura judiciaro-stalinista. Si, din solidaritate dar si pentru ca simt nevoia sa am o opinie despre cele intamplate acolo, va voi retine atentia un picut, cu cateva chestiuni ce tin azi, inainte de apelul ce va avea loc in acest caz, de starea de necesitate pe speta Kovesi-Antena3.

Citeste mai departe »
Razvan Savaliuc

Faraoanca are sa-mi dea 50 lei

22 martie 13:04 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsqP

Exact cum auziti! Faraoanca, Nefertiti, Slujirea, Luluta sau dupa numele din buletin - Laura Codruta Kovesi are sa imi dea 50 lei, conform deciziei din 20 martie 2018 a Curtii de Apel Ploiesti – (vezi facsimil). Ii vreau inapoi! Pentru ca am castigat procesul!

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

UPS! Protocoalele cu SRI au continuitate. Lazar s-a dat de gol!

19 martie 19:54 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspL

De aproape doi ani de zile, institutiile statului chemate sa descalceasca si sa ancheteze modul in care au fost realizate protocoalele secrete intre parchete si servciiile de informatii dau din colt in colt, se fac ca ploua si nu rezolva nimic, nu misca nimic. Drept urmare, nu exista nicio dovada ca aceste protocoale nu mai produc efecte si nici vreo proba ca cei care au realizat aceste protocoale contra naturii si au subminat statul de drept vor fi trasi la raspundere. Silenzio pe toata linia. La ce sa ne asteptam in perioada urmatoare?

Citeste mai departe »
Andrei Marga

“Originalități” ce costă

19 martie 13:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspI

De ce se înaintează atât de chinuit în România actuală? Ies greu și infrastructura, și reglementările în interes public, și normalizarea instituțiilor, și reprezentarea demnă!

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Orasul caselor abandonate

13 martie 12:36 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsnQ

Constanța -în zona istorică – este o frumoasă părăsită care privește cu nostalgie marea din fereastră. Străzile care duc spre portul vechi sunt de un farmec greu de descris. Poate că-mi place numai mie – care sunt un melancolic incurabil – nu știu. Casele au o patină grea, din alte timpuri. În labirintul de străzi nu e loc să nu găsești un vestigiu, foste frumuseți, azi abandonate. Fațade delabrate, cu tencuiala căzută, cu balcoane care amenință să cadă. Case pustii, cu ferestrele goale, cu cercevele smulse, fără uși și tavane, uneori izolate de un gard pentru a-i feri de accidente pe trecători. Nu rareori se văd tăblițe care anunță o clădire de patrimoniu – dar grija față de ele este zero.

Citeste mai departe »
Adrian Nastase

Există plagiat si in cazul hotărârilor judecătoresti?

09 martie 13:15 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsmJ

Am constatat din lecturarea motivarii completului ICCJ in dosarul lui Constantin Nită, publicată in Lumea justitiei, că fragmente intregi din hotărârile „mele” de la ICCJ au fost reluate aici, fără ghilimele (teoria probelor indirecte, rolul denuntului, conditia de „maximă confidentialitate”, circumstantele agravante determinate de nerecunoasterea acuzatiilor aduse de procurori, „gradul ridicat de educatie”).

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Doi radicali: Cătă Nan și Vanesa Cristina Chira

06 martie 12:59 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nslI

Revenind nemijlocit în rețeaua socială virtuală (internet) după o pauză de 16 luni, am trimis tuturor vizitatorilor ei un mesaj de regăsire și, după caz, de mulțumire. Nimic polemic, nimic plângăreț, nimic autovictimizator, nimic amenințător. Nu am reluat povestea motivelor absenței mele (relative) și nu am repus în discuție hotărâri ale căror efecte (negative dar și pozitive) erau deja consumate.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Moment istoric: Șefa ICCJ a șters podeaua cu procurorii, politicienii si părerologii

02 martie 13:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nskF

Bilanțul DNA de miercuri a înregistrat un moment aproape istoric, care va fi, poate, recunoscut ca atare abia într-un viitor neprecizat; deocamdată, valoarea lui pare să fi scăpat celor mai multe urechi. E vorba de extraordinarul discurs rostit de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea. Un discurs în care cel mai înalt magistrat al țării a transmis mesaje subtile, dar extrem de puternice și de serioase într-o serie de chestiuni de maximă importanță pentru societate.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Ministrul Tudorel Toader înfruntă maladiile justiției

27 februarie 14:27 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsjB

În confuzia întreținută în România actuală, ministrul Tudorel Toader a amintit, cu Raportul privind activitatea managerială din DNA (nr.17472 din 22.feb.2018), ce înseamnă să cunoști dreptul, să îl gândești responsabil și să îl aplici cu bună credință. Gestul este salutar și istoric.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Va fi “decapat” Tudorel Toader?

27 februarie 12:00 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsjq

În ultimele zile, împotriva Ministrului Justiției, Tudorel Toader, “Sistemul” (sau “Statul paralel” - dacă preferați) a declanșat un adevărat “jihad” pentru pedepsirea acestuia pentru “impietatea” de a fi solicitat revocarea “zeiței anticorpției”, Laura Codruța Koveși. Am văzut duminică cum o efigie a acestuia a fost în mod “simbolic” spânzurată în Piața Victoriei de către “rezist”-enții susținători ai șefei DNA, asta după ce vineri, un grup de studenți de la Iași, pe modelul tinerilor maoiști care și-au persecutat și ucis profesorii “reacționari” în înfăptuirea “revoluției culturale” din anii ’65 a secolului trecut, “reclamau” că decanul și profesorul lor, același Tudorel Toader - membru al Comisiei de la Veneția… nu știe drept!

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Tudorel in pericol! I se masluieste un dosar, ca si lui Chiuariu?

26 februarie 12:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsjd

Tudor sau Tudorel, iata cum “dinastia” Tudorilor” la Justitie a fost greu incercata, de-a lungul timpului, de momentele unor propuneri de revocare ale unor procurori-cheie pentru DNA. Parchetul, ca o fi PICCJ, ca o fi chiar DNA, il vrea jos pe Toader Tudorel. Prin mijloace perverse, care sa aduca un plus de suprematie acestor institutii si Presedintelui in functie deopotriva.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.