Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Social

Val Valcu

Bruxelles-ul în criza COVID. Pariul pierdut de eurocrați, plătit de europeni

19 ianuarie 16:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxgj

Statul Israel a vaccinat peste 20% din populație. În SUA (locul doi ca rată a vaccinarii COVID ) injecțiile se fac la drive-in, pe stadioane și în mii de farmacii. Marea Britanie a depășit demult un milion de doze administrate.

Citeste mai departe »
Lucian Avramescu

Cum de s-a răsucit, așa brusc, Biserica?

14 ianuarie 11:42 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxeR

Buni zori, prieteni! Ieșirea mea, având respirația întreagă, din balamucul viselor, s-a petrecut concomitent cu constatarea, citind dealurile, că ploaia le-a dezbrăcat aproape de tot de albul miraculos al zăpezii. Mototolită de ploi, rochia de mireasă pe care am pipăit-o ieri cu deștele, făcând din borangicul ei moale bulgări și trăgând în neliniști, pare deja uzată.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O enigmă de proporții: de ce avem cea mai proastă campanie pro-vaccinare

13 ianuarie 13:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxet

Paradox de proporții, în plină pandemie: pe de-o parte, guvernanții vorbesc despre cît de gravă e boala și cît de necesare vaccinurile, pe de alta, fac tot posibilul să îngroape campania de vaccinare. Unii ar explica asta prin pură incompetență. Noi mergem mai departe și spunem că de vină e, mai degrabă, frica. Frica de a declanșa ceva ce nu ar mai putea fi stăpînit, ulterior.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Timpuri noi

12 ianuarie 13:14 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxec

Aproape un an de la începutul sfârșitului “lumii vechi”.
Și într-un an, aproape totul s-a schimbat. Lumea e “reînnoită” din temelii cu noi frici, noi credințe, noi moduri de a relaționa, noi limite în comunicare, noi metode de școlarizare, noi reguli și obiceiuri sociale… Totul este nou! Și, așa cum remarca și Bogdan Duca, “omul vechi” s-a adaptat perfect acestor vremuri, acestor Timpuri noi (“curios”, nu-i așa, cum și comuniștii sperau să construiască niște “Timpuri noi” - de une și numele stației de metrou, însă, prea rudimentari fiind, au eșuat lamentabil)… În doar un an de educare și reeducare forțată și-a făcut apariția și “Omul nou”, un om temător, compliant indicațiilor autorităților și participant activ la “schimbare”. Și încă nu s-a terminat vremea “schimbării”…

Citeste mai departe »
Dan Chitic

O lege pentru nimic sau despre Legea pentru combaterea “antițigănismului”

10 ianuarie 16:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxdu

Azi vă voi spune câteva cuvinte despre o prostie. O prostie calificată care a îmbrăcat forma unei Legi promulgată de curând de Iohannis și care a fost publicată acum câteva zile în Monitorul Oficial. O prostie promulgată și publicată la început de an la adăpostul pâclei mediatice de teroare medicală și propagandă vaxinistă care a umplut mințile românilor, care i-a dezbinat mai mult decât oricând și i-a aruncat, nediferențiat, într-un ocean de neîncredere și disperare.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Aglomerația pe pârtie, impact politic. Tensiuni sociale în plină criză pandemică

10 ianuarie 14:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxds

Cozi uriașe la telescaun sau telecabină, aglomerație ca în metrou pe pârtiile de schi, la o săptămână după îmbulzeala din minivacanța de Revelion. Imaginile difuzate de televiziuni sau postate pe Facebook de către schiori nu fac decât să crească tensiunea socială, într-o societate puternic afectată de criză pandemică.

Citeste mai departe »
Razvan Savaliuc

Românii aruncați în vaccinurile genetice

10 ianuarie 13:23 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxdm

Ma uit si ma crucesc la cate unii care se dau rotunzi la televizor ca ei s-ar arunca in primul ac care l-ar vedea in fata, ca sa se vaccineze. Aruncati-va fratilor! Cine va opreste?!? Chiar e nevoie sa va laudati cu asta?

Ma mai agreseaza si cei de la Guvern cu clipurile publicitare contractate la televiziuni, menite sa ne spuna zi de zi, din ora in ora - cat de sigur e vaccinul de la noi si cum se vor vaccina ei la primul colt - pentru ca stiu ca totul e contra cost si niciunul din personajele care dau din gura acolo cat mai persuasiv cu putinta habar nu are despre ceea ce vorbeste si o face din interese pecuniare. Guvernul va baga milioane de euro in presa, anul acesta, ca sa vi se spuna ca bine e sa va vaccinati.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Provocări pentru 2021

09 ianuarie 13:31 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxdd

Să întocmești retrospectiva unui an devenise de multă ceva banal. Anii prezentau repetiții, încât ce se putea spune părea rutină. Retrospectivele erau reflexe, oarecum contabile.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Sfântul Ion, gata cu sărbătorile

07 ianuarie 13:49 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcD

Astăzi este Sărbătoarea Soborulului Sfântului Ioan Botezătorul ziua în care creștinii ortodocși și greco-catolici il cinstesc pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan. Ioan este nume iudaic: „Iohanan” prescurtare de la “Iehohanan” și înseamnă „Dumnezeu s-a milostivit”. Aproape 2 milioane de români poartă numele de Ion, Ioan, Ioana sau diferite variante ale acestora: Ionel, Nelu, Ionuț, Ionica, Ionela, Nela, Oana, etc

Citeste mai departe »
Val Valcu

Cea mai stupidă întrebare, la nivel european. ”Te-ai vaccina împotriva COVID?”

07 ianuarie 13:46 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcC

Cum sună ”întrebarea momentului” în sondaje, în dezbaterile televizate sau în certurile ca la ușa facebook-ului? ”Te-ai vaccina împotriva COVID?”, evident.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Totuși e Boboteaza

06 ianuarie 12:27 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcd

E Boboteaza, mare sarbatoare crestina.Pe data de 6 ianuarie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă și cea Greco-Catolică sărbătoresc Botezul Domnului Isus Hristos, sau Boboteaza, zi care marchează și sfârșitul Sărbătorilor de iarnă. Ne apropiem de mijlocul iernii, și în general, în această perioadă, iarna își arată colții, fiind foarte frig, chiar ger de crapă pietrele, de unde și expresia “gerul Bobotezei”.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cum zboară în România vaccinurile la canal?

06 ianuarie 10:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxc5

Este de-a dreptul fabulos. Sau de-a dreptul scandalos. Cum vreți să o luați. În România, vaccinurile sunt aruncate în canal. Pentru că așa a stabilit strategul șef al campaniei naționale, colonel doctor Valeriu Gheorghiță. Marți, trei ceasuri rele, conform angajamentului său, urmau să fie vaccinați 20.000 de români. În realitate au fost administrate doar o jumătate dintre doze. Și tot marți, premierul Florin Câțu s-a hazardat. S-a angajat că se va ajunge la 100.000 de vaccinuri pe zi. Și asta în timp ce, tot oficial, a fost recunoscut faptul că zeci de vaccinuri au fost aruncate la canal.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Când, și mai ales cum se redeschid școlile

05 ianuarie 11:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxbO

Iată două întrebări fără răspuns. În mod cert, responsabilul numărul unu din Guvernul Cîțu, domnul Sorin Câmpeanu, nu prea știe. Nu prea știe când va lua decizia ca școlile să intre în normalitate. Dar, ce e drept, își dorește să ia o asemenea decizie. Sau cel puțin asta afirmă. Un alt mister este însă și cum vor arăta școlile atunci când se vor redeschide, dacă se vor redeschide. Deși, dintr-o altă perspectivă, se poate afirma că acesta nu este un mister.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Crize ale României actuale

04 ianuarie 17:03 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxbL

Oricât analizezi și compari, nu poți să nu constați că, înainte de Anul Nou, România a ajuns iarăși la măsuri care o scot în afara civilizației democratice. Au avut loc alegeri parlamentare în decembrie 2020, dar, conform unui nărav mai nou, s-a făcut orice să se încalce voința electoratului. “Autoritățile” l-au dat câștigător exact pe cel pe care electoratul l-a văzut inapt să guverneze. Aceasta, în ciuda protestelor OECD, ale social-democrației germane, ale oricărui democrat ce se respectă! Bădărănia a înlocuit pe față regulile.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Marea Revoluție Globală din 2020

03 ianuarie 12:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxbj

Trăim vremuri Revoluționare. Revoluționare fără ghilimele, revoluționare în sensul strict al cuvântului, o Revoluție care a dat deja naștere unei “Noi Normalități” și a unui “om nou”.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Vaccinăm cum testăm și testăm cum vaccinăm

03 ianuarie 11:11 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxbi

Ieri, Valeriu Gheorghiță, atestat în medicina de călătorie și promovat de către Klaus Iohannis în poziția de strateg șef al campaniei naționale de vaccinare, a scos din joben o cifră sub presiunea moderatorului unei televiziuni importante de știri. El a afirmat că, începând chiar de mâine, ar urma să vaccinăm 20.000 de persoane pe zi. Este un salt uriaș. Pentru că, începând din momentul în care au sosit în România vaccinurile, infrastructura pusă la punct de locotenent colonel doctor Valeriu Gheorghiță nu a făcut față decât pentru cu puțin peste 1000 de vaccinări pe zi. Eu mă aștept să ne îndreptăm cu pași repezi către confirmarea sintagmei din titlul acestei analize. Dar până atunci să răspundem la întrebarea ce capcane se ascund în spatele bunelor intenții afișate de marele strateg.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Să serbăm zilnic, și noi, minunea existenței noastre. Arhetip cu Octavian Hoandră

02 ianuarie 12:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxb9

La un survol de sfîrșit de an lucrurile sunt cît se poate de clare. Și, cum au observat mai toți jurnaliștii onești, deloc prevestitoare a unui 2021 în care în Romînia să mai putem vorbi, chiar și despre o pseudo-democrație, așa cum și cît de firavă a fost ea pînă acum.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Întrebarea momentului: vaccinarea anti-Covid, încă un eșec planetar?

31 decembrie 09:58 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxaI

Măreața campanie de vaccinare anti-Covid a început pe 27 decembrie și deja au apărut profeți care leagă ocult data de sărbătoarea Sfîntului Ștefan, deși acesta e celebrat în majoritatea religiilor creștine pe 26 decembrie și doar la ortodocși și greco-catolici pe 27. Dincolo de speculațiile de doi lei, marea întrebare e ce se va alege, una peste alta, de noua mare campanie planetară, pentru că o paralelă cu ultima campanie similară nu ne-ar da rezultate prea bune. Iar dacă atunci a ieșit un mega-scandal pe marginea campaniei de vaccinare, acum, cînd datele problemei sunt mult superioare, la ce să ne așteptăm?

Citeste mai departe »
Radu Golban

Milă de Bill Gates?

30 decembrie 12:11 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxav

Numeroși adversari ai vaccinului – „conspiraționiști“, cum îi înfierează lumea –, care-l consideră pe Bill Gates rădăcina tuturor relelor în criza provocată de coronavirus, cer demararea unei anchete judiciare împotriva lui.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

În atenția CSM. Copy-paste de repartizare “aleatorie” la completul negru: dosarul “Ferma Ciurel”

29 decembrie 11:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxa6

Doar naivii pot crede că, odată cu declanșarea verificărilor făcute de ÎCCJ la… ÎCCJ pe repartizarea aleatorie a dosarului “Ferma Băneasa” și a altor cauze, vor ieși la iveală mizeriile sistemului făcute, de-a lungul timpului, prin această procedură cu hibe ascunse, securistoide. Când ei se controlează pe ei nu am nicio îndoială că un astfel de control nu ar putea avea drept țintă decât îngroparea modalităților obscure prin care acest sistem a putut dirija dosarele cu greutate la un anume complet. Cum ar fi completul în care Ionuț Matei este boss-ul judecății definitive!

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.