Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Social

Val Valcu

Sibiul, o nouă amenințare pentru primarii din toată țara

05 iulie 10:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPD

Sibiul îi pune, din nou, pe jar pe primarii din restul țării. O premieră din Hermanstadt îi arde la buzunar.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

ICCJ – o amenintare la adresa ordinii constitutionale a Romaniei

23 iunie 10:44 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzMa

1. Intr-un stat democratic, puterile se exercita numai in cadrul creat de Constitutie, aceasta fiind contractul intre popor si organizatia sa politica, statul. „Statul de drept” inseamna, am mai spus-o, „guvernarea legii”. Cine este guvernat de lege? Statul si societatea ordonata de el, legea fiind expresia vointei populare; vointa demosului care este detinatorul originar al intregii puteri, al suveranitatii, si care conduce prin intermediul reprezentantilor sai liber alesi (direct sau indirect).

Citeste mai departe »
Val Valcu

Suedezii dresează ciorile să adune țigări. Uitați-vă la ce lucrează ciorile protejate de Nicușor Dan

17 iunie 11:44 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzKt

Nicușor Dan a plătit un studiu care să evalueze numărul de ciori din Cișmigiu și impactul acestora asupra mediului. Astfel, a evitat să răspundă solicitărilor cetățenilor care se plâng de zgomotul făcut de stolurile care au invadat Capitala și de mizeria făcută de miile de zburătoare, al căror găinaț a schimbat culoarea asfaltului sau a mașinilor, a distrus pomii și care poate transmite diverse boli.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Despre mass media de azi

12 iunie 10:52 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzIG

Foarte probabil, mass media formează comportamentele oamenilor mai mult decât oricând în vremuri recente. Mai ales în țări cu educație în criză, ele influențează cel mai mult cetățenii.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Președinta Ungariei, discurs secesionist pe pământul României

22 Mai 10:24 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzCj

Aflată în România, într-o vizită care încalcă toate cutumele diplomatice, președinta Ungariei, Novak Katalin, vorbește într-un discurs rostit azi la inaugurarea statuii unui principe maghiar în capitala Marii Uniri, Alba Iulia, despre ce pot face maghiarii din Ardeal pentru prosperitatea Ungariei și, în context, despre viitorul Europei Centrale. Precizare: România nu face parte din Europa Centrală, Ungaria da. Un joc politic periculos, care ar putea chiar aduce în discuție expulzarea politicianei din țară și declararea ei persona non grata.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

AVOCATI DE TOP, SEMNAL MAJOR DE ALARMA: IN NUMELE COVID, OMS PREGATESTE BOTNITA OMENIRII

20 Mai 09:56 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzBO

OMS e tot mai aproape de un moment istoric pentru omenire, cînd, în numele protejării sănătății oamenilor va impune un diktat mondial, sub forma unui tratat care se dezbate în ultima perioadă, avertizează specialiștii uneia dintre cele mai reputate case de avocatură din România, aparținînd fostului ministru liberal Valeriu Stoica. ”Moartea drepturilor omului sau noul „tratat pandemic”” se intitulează analiza prin care specialiștii în Drept avertizează asupra a ceea ce se pregătește în viitorul apropiat: sacrificarea oricărui drept individual în favoarea celor colective.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Cazurile Piedone și Oprescu. Argumentum a contrario!

18 Mai 08:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzB5

Sorin Oprescu: “Cătușele sunt pentru a demonstra oamenilor că există cineva care are forța și disponibilitatea de a se întoarce către toți… N-am crezut că trec anii ăștia care au trecut peste mine ca să ajung într-o situație… Mă cunoaște vreunul, am aranjat vreodată ceva? Am cerut confruntări procurorului de caz… Nu se poate”.

Citeste mai departe »
Val Valcu

M-am autorecenzat fiindcă am doi câini

17 Mai 10:17 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzAZ

În 1086, Anglia a cunoscut Ziua Judecății. William Cuceritorul a închis ”Doomsday Book”: registrul recensământului nu mai putea fi modificat, așa cum nu mai poate fi schimbată decizia Judecății de Apoi.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

SCANDALOS: FUNDATIA LUI VLAD VOICULESCU – PROMOVARE GRATIS LA TVR PENTRU STRINGEREA DE BANI

17 Mai 09:23 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzAN

Comitetul Director al TVR a luat în aceste zile o decizie extrem de controversată, conform căreia fundația MagicCamp, a fostului ministru userist Vlad Voiculescu, va beneficia de o campanie gratuită de promovare pe post, în scopul convingerii românilor să îi doneze 3,5% din impozitele pe salarii, conform informațiilor Inpolitics. MagicCamp este singurul ONG din cele peste 120.000 funcționale în România care beneficiază de asemenea privilegiu, lucru care ar putea atrage TVR în miezul unui imens scandal public.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

DUPA EUROVISION SARE IN AER SI CAMPIONATUL MONDIAL?

16 Mai 11:59 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzAH

După ce presa britanică dezvăluia anul trecut că la lucrările pentru Campionatul Mondial din Qatar au murit cca.6500 de muncitori străini din cauza exploatării inumane, britanicii revin acum cu alte informații explozive. Potrivit acestora, guvernul din Qatar a împînzit șantierele Mondialului cu informatori pentru a bloca din start orice dezvăluiri incomode despre decesele de acolo.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Ce se schimbă?

01 Mai 11:27 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzw0

Prețuitul interlocutor al Dialogurilor de la TVR Cluj și TVR 3, Karen Attila Sebesi, mi-a adresat o întrebare care m-a pus din nou pe gânduri: „Ați spus de câteva ori că, după pandemie și după conflictul din Ucraina, cam totul se schimbă. Despre ce schimbări este vorba?”. Am spus. Adaug că dosare ale istoriei ce păreau închise se redeschid. Nu va mai fi lumea de până acum doi ani. Să rămânem însă acum, în spațiul aflat la dispoziție, doar la câteva exemple de schimbări.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Cum se justifică creștinul?

26 aprilie 19:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzuI

De ani buni, în lume se simte criza economică. S-au adăugat criza sanitară, mai nou criza internațională. Iar crizele acestor ani au probat criza de viziuni și, mai limpede ca oricând, criza de lideri. Efectele nefericite ale acestor crize au atins viața oricărui om. Așa cum se poate lesne observa, mulți se pretind creștini, dar nu se manifestă creștinește.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Străini în noapte. Noaptea minții!

19 aprilie 10:35 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzsU

Sărită de pe ax a ajuns să fie lumea în care trăim! Fără repere, fără valori autentice, fără educație, fără rușine, fără bun simț… Plină de lăcomie, de ipocrizie, minciună, ură, narcisism. Fără dreptate, fără patriotism, fără politețuri, fără finețuri… O lume abrutizată, contorsionată sub povara sărăciei majorității strivită sub aura prosperității unei minorități căreia îi pasă doar de vârful piramidei pe care a cucerit-o cu persuasiune, bani sau sclavageală cât cuprinde pe lângă importantele personaje ale momentului. Cică nu mai există sclavie. Ha, ha, ha!

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Compromiterea doctoratelor

17 aprilie 10:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzse

După un nărav al Iașilor, care nu rezolvă ceva, dar mușamalizează, unii îi iau la rost pe cei care fac publice plagiate la doctorat. Nu însă aceștia, care apără reguli sănătoase, sunt de luat la rost. Iar mulțimea celor care au pregătit onest teze de doctorat cu contribuții inovative nu ar trebui confundată cu impostorii.

Citeste mai departe »
Razvan Savaliuc

Inalta Curte a mictionat iar pe suveranitatea Romaniei

14 aprilie 09:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzrD

Se intampla lucruri grave, care nu pot fi trecute usor cu vederea. Trimiterea dupa gratii a Elenei Udrea de catre un Complet de 5 al Inaltei Curti - prin respingerea contestatiei in anulare din dosarul “Gala Bute” - arunca in aer suveranitatea si legislatia Romaniei. Este cel mai prost exemplu pe care l-au putut da niste judecatori supremi, care au ignorat cu de la sine putere jurisprudenta Curtii Constitutionale, care ii obliga sa respecte dreptul la un proces echitabil si sa caseze cu trimiterea cauzei spre rejudecare, conform deciziei definitive si general obligatorii a Curtii Constitutionale 685/2018, care a statuat ca toate fazele procesuale solutionate de Completele de 5 ale ICCJ nelegal constituite (fara tragere la sorti) trebuie rejudecate.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Comunicarea ca principiu

11 aprilie 10:57 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzqE

(Interviu cu Andrei Marga la publicarea monografiei Habermas)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

ICCJ A CONDAMNAT LA MOARTE CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

08 aprilie 09:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzpS

Când Constituția României este nu încălcată, ci pur și simplu în mod deliberat ignorată, iar asta se întâmplă la nivelul instanței judecătorești naționale supreme, nici un cetățean român nu mai este în siguranță.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

SCANDALUL NOKIA SI O INTREBARE TULBURATOARE: CE JOCURI ECONOMICE FACE CSAT?

08 aprilie 09:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzpR

Săptămînile trecute, CSAT a luat o decizie ciudată, interzicînd accesul Nokia pe piața echipamentelor 5G din România. Spunem ciudată pentru că Nokia nu e companie chineză suspectată de spionaj, precum a argumentat CSAT interzicerea Huawei, iar de această dată, guvernanții nici măcar nu au oferit vreo brumă de explicații. Nokia a reacționat dur intentînd proces României; dincolo de asta, muțenia CSAT deschide drum unor speculații nedorite.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O poveste cu un monstru

07 aprilie 10:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzpv

Un monstru care a încercat azi să moară ”eroic”, pentru cauza ucrainenilor, intrînd cu mașina în ambasada Rusiei. Dar nu despre asta e vorba, oricît de tare ar fi știrea cu sinuciderea. Ci despre cum acest monstru distrugător de copii a beneficiat ani îndelungați de o protecție misterioasă din partea autorităților statului și a putut, astfel, să-și continue liniștit infamele fapte.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

„Gia mura, mura, ce mișto…”

04 aprilie 10:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzoA

Scandalul ultimelor zile, cu casa RAPPS-ului și plecarea lui Traian Băsescu după ce instanța i-a pus eticheta definitivă de colaborator al fostei Securități, scoate la iveală mizeriile trecutului unui fost președinte care a reușit performanța de a trece prin sita CNSAS-ului ca prin brânză, de mai multe ori, și – uite-așa! – a condus țara timp de 10 ani.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.