Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Politics

Bogdan Tiberiu Iacob

”Taifunul” lui Firea: Cum a ajuns meteorologia o unealtă politică în România

21 septembrie 11:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nryk

Scriam încă de acum doi ani că, în România, politica a pus gheara pînă și pe meteorologie, în numele unor interese meschine. Și nu doar politica. Pînă la un punct, a făcut-o și mass-media, mai exact televiziunile de știri, care au descoperit că orice informație – fie ea și arestarea unui supergreu politic- poate fi îngropată de titlul ”Breaking news-Schimbarea dramatică a vremii! Temperaturile se prăbușesc, vine viscolul” etc. Oamenii or fi interesați de știri și bîrfe, dar intemperiile îi afectează direct și personal deci au prioritate. Ieri, am asistat, din păcate, la o nouă tentativă de folosire a armei meteo în scop politic. Iar rezultatul a fost catastrofal.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cui îi mai tremură picioarele

21 septembrie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nry9

Am trăit să o auzim și pe asta. Și încă într-o înregistrare. Doamnei Mihaela Focică îi tremură picioarele. Nu în fața unui balaur. Ci în fața unei alte doamne. Mihaela Focică este procuror. Și chiar inspector. Cealaltă doamnă este tot procuror. Și este inspectată. Chiar de Focică. Unui procuror îi tremură picioarele de frică în fața altui procuror.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Coldea - un interviu jenant. Dar și cu mari semne de întrebare

20 septembrie 11:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxJ

Dacă ar exista titlul de cel mai jenant interviu al deceniului, ar merita acordat celui dat de generalul Coldea, azi, siteului ziare.com. Un interviu amintind izbitor de cele luate lui Nicolae Ceaușescu de presa occidentală, în care dictatorul respingea categoric orice slăbiciune a sistemului comunist și a economiei centralizate, uitînd să explice, totuși, diferența zdrobitoare de performanță în raport cu sistemul economiei de piață. Generalul Florian Coldea lasă impresia că nu a depășit nivelul Academiei PCR ”Ștefan Gheorghiu”, deși nu a trecut pe acolo. Afirmațiile sale pendulează între truisme, platitudini, contradicții logice și argumentații de-a dreptul infantile, presărate, însă, în cîteva locuri, cu acuzații extrem de grave – neprobate, desigur – și cu foarte mari semne de întrebare.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Punctul pe Y. Siguranța (inter)națională

20 septembrie 11:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxI

În interviul oferit unei agenții de...servicii, Coldea urmează linia trasată de partenera sa de binom: nu recunoaște nimic, nu dezvăluie nimic, formulează doar banalități și dă de înțeles că dușmanii săi sunt inamicii siguranței naționale

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Apel către descoperiții și nedescoperiții din presă

20 septembrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxH

În întreaga istorie, sunt consemnate numeroase cazuri în care spionii au acționat sub acoperire de jurnaliști. Mai ales în timp de război. Munca de jurnalist este de așa natură, încât permite și chiar obligă la o diversitate de contacte. Accesul la informație pentru un ziarist este facilitat de natura profesiei ca atare dar și de legislația cu caracter intern și internațional. Și, la fel de adevărat este că există și o disponibilitate a unor ziariști pentru contacte cu serviciile secrete. În urma unor asemeena contacte, făcute în diverse modalitați, serviciile secrete beneficiază de posibilitatea de a penetra mult mai ușor instituții și persoane dar și ziariștii obțin astfel un acces la informații și la persoane mult mai mare, ceea ce le permite în principiu să performeze în activitatea lor. Aceasta este în linii mari, jumătatea bună a paharului.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Caftelile politice și misterioasa profeție a lui Lăzăroiu

19 septembrie 12:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxq

O profeție stranie, făcută cu mai mulți ani în urmă, dă semne că se împlinește: aceea că, în vremurile pe care le trăim, violența va atinge un grad înalt, fără precedent și am putea asista, din acest motiv, la evenimente sociale extrem de grave, poate chiar la lupte de stradă.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Regula de aur a lui Florian Coldea

19 septembrie 11:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxm

Deloc întâmplător, Florian Coldea, fostul director operativ al SRI a ales să răspundă unor acuzații pe Ziare.com. Un site tradțional prietenos. Ca să mă exprim elegant. Și a făcut-o chiar în această zi de marți, trei ceasuri rele pentru SRI, când colonelul în rezervă Daniel Dragomir se prezintă în fața Comisiei de control. La cererea sa. Pentru a devoala modul în care o instituție a statului s-a transformat într-un monstru. Sub conducerea lui Florian Coldea.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Amenințări la ordinea constituțională

18 septembrie 11:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwV

Foarte interesantă discuția de aseară Mihai Gâdea – Daniel Dragomir. S-au întîmplat lucruri în timp real. Daniel Dragomir este un personaj. Omul și-a făcut cariera in SRI în combaterea terorismului, a ținut legătura cu CIA etc. Este amestecat in multe istorii. Generalul Florian Coldea i-a fost mentor aproape 20 de ani. Cum s-a terminat acest mentorat !? îl întreabă Mihai Gâdea. M-a arestat! Una dintre cele mai tari replici dintr-un studio tv, live. Dezvăluirile te obligă să reanalizezi un număr de evenimente petrecute în ultimii 10-12 ani. De pildă, cele din mass-media unde Coldea avea multe unelte, după cum am aflat aseară.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Dictatură sub acoperire?

18 septembrie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwT

Toţi cei care scriu la gazetă măcar o dată pe săptămână, comentând actualitatea internă şi internaţională, ar trebui să se lase de scris şi să acorde cu pompă interviuri „interesante”, marcaţi de importanţa momentului, interviuri pentru Deutsche Welle, Radio France Internationale, Europa FM, Digi TV şi oricui le mai vrea, mai ales marilor agenţii de presă străine, dacă e posibil, aşa cum a făcut săptămâna trecută Andrei Pleşu. Idolul aproape pierdut al tuturor domnişoarelor cu pretenţii intelectuale din cartierele Dorobanţi, Primăverii, Capitale, Andrei Pleşu, are dreptate. Actualitatea merită ignorată, iar cei capabili de-o oarecare performanţă ar trebui să se întoarcă la masa lor de scriitor, acolo unde se coc capodoperele gen Despre îngeri.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Divizia de presă a SRI

18 septembrie 11:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwS

Ceea ce noi știm de mulți ani, ceea ce noi vehiculăm ca o informație cu un grad ridicat de credibilitate, a fost duminică seară confirmat de către colonelul SRI Daniel Dragomir, fost colaborator apropiat al generalului cu patru stele Florian Coldea. Jurnaliști cunoscuți și nu puțini au făcut pârtie în biroul șefului operativ al SRI. Aceastora li s-a cerut - și ei au executat promt - ca în baza unor informații furnizate de SRI să compromită o serie de persoane. Alături de SRI, așadar, au existat ziariști și redacții, care au făcut poliție politică.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Psihoza care ne distruge

17 septembrie 12:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwD

Am citit comunicatele recente SRI și am ridicat din umeri. Nu spun nimic, folosind și o limbă de lemn stupidă, ca în alte vremuri. Sunt strict formale, vorbesc ca sa nu tacă. OK, trebuia iesit cu un comunicat, chiar două, dar ele trebuiau să și zică ceva. Subiectul este ratat și in ce priveste dezvăluirile lui Dragomir și în ce privește interceptarile pe siguranța națională (legea 51/91). Se fac că vorbesc si cind o fac trimit mesaje subliminale, fac aluzii și trimiteri confuze. Un comunicat se exprimă direct de regulă, altfel mai bine lipsă. Ultimele trebuie citite printre rinduri dacă vrei să afli ceva. Dacă nu ești jurnalist, ambasadă străină sau cercetător nu merită citite pentru că nu găsesti nicio informatie. Dai de o perdea de fum.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Alegerile germane: populari contra populiști

17 septembrie 12:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrws

Alegerile pentru Parlamentul principalului protagonist al UE sunt totdeauna foarte importante. Cele de pe 24 septembrie 2017 sunt cu atât mai importante pentru toată lumea (deci, inclusiv pentru români), cu cat ele au loc in plina criza europeană, transatlantică si globală.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cacealmaua PNL

17 septembrie 11:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwr

Situația Partidului Național Liberal, analizată la rece, lasă impresia existenței unei intenții ascunse. Pusă la cale în scopul de a submina șansa lui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. Oricât ar părea de straniu, nu este deloc exclus ca așa să stea lucrurile. Cum poate scăpa un câine din lesă? Fie smucindu-se până când stăpânul scapă lesa din mână, fie făcând în așa fel încât să îi iasă zgarda de pe cap. Ceea ce presupune să slăbească atât cât e necesar.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Ce e rău în asta?

15 septembrie 13:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwf

După bătaia admnistrată de Mirel Palada ar fi cazul ca un psiholog sau un expert in mentalități să facă o analiză a reacțiilor. Foarte interesante. Dacă agresiunea aceasta e un fapt singular, mulțimea reactiilor, tipologia lor, etc . dau un eșantion care ar merita cercetat. Am afla multe despre lumea românească de azi. Despre frustrările ei, despre toleranța la violență, despre fracturi și animozități. Măcar despre cei care privesc seara la televizor si navighează on-line. Facebook-ul s-a umplut, televiziunile ieri au alocat ore întregi. Subiectul fiind atit de pitoresc, a infierbintat imaginația. Multi au dorit să-și spună părerea. Fie să condamne, fie să aprobe pe agresor.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

SRI, despre el însuși: ”La fel ca personajul James Bond, ofițerii de Informații știu tot”

15 septembrie 13:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwe

”Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sunt tratate cu fundul de SRI și DNA!”. Afirmația aparține analistului Ion Cristoiu și e făcută într-un editorial apărut azi, în EVZ. Maestrul e în eroare, însă. SRI nu doar că nu le tratează cu fundul, dar, dimpotrivă, le răspunde cu un material amplu, culmea, în același ziar de azi, după a cărui lectură rămîi năuc și nu știi ce să alegi. Să rîzi în hohote sau să te enervezi?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Procuror curat ca lacrima. Pentru liniștea DNA

15 septembrie 12:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwc

S-a petrecut un eveniment istoric. Autoritatea autorităților, Consiliul Superior al Magistraturii, a bătut în cuie noua definiție a procurorului model. Așa cum a fost ea formulată de către Inspecția Judicară. Punct de referință este faimosul procuror Mircea Negulescu. Un procuror curat ca lacrima. Așa cum s-a stabilit. Și s-a bătut în cuie.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Coșmarul dintr-o dezvăluire

14 septembrie 14:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrvK

Scandalul cu colonelul de informații Dragomir este plin de invataminte. Una este ca trebuie să fii extrem de prudent informațiile care au apărut brusc din toate părțile. Destule sunt intoxicări, adevăruri trunchiate, cind nu sunt pur și simplu minciuni.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Scandalul Palada-Goțiu: Cine seamănă vânt, culege furtună

14 septembrie 14:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrvI

Ceva grav s-a petrecut miercuri seara într-un studio de televiziune, doi invitați și-au aruncat vorbe grele și chiar pumni, iar scandalul riscă să se termine cu poliție, parchet și judecători. Adevărata dramă este că ceea ce s-a întîmplat la B1TV nu doar că nu e o surpriză, dar e de mirare chiar că nu s-a întîmplat de mai mult timp, iar vina, paradoxal, nu e atît de mult a protagoniștilor cît a mass-media însăși.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Am dreptul să știu!

14 septembrie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrvC

Curg dovezile despre modul în care republica procurorilor a pervertit rând pe rând instituțiile fundamentale ale statului de drept. Și a batjocorit sistematic și din ce în ce mai insistent drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Un grup socio-profesional s-a transformat într-o instituție de forță. Și, în acest scop, a beneficiat de un ciudat parteneriat cu cel mai important serviciu secret al țării. Au acționat ei în beneficiul cetățenilor cărora le-au jurat credință? Da sau nu? Am dreptul să știu!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Liviu Dragnea, două dezvăluiri de maximă greutate

13 septembrie 12:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrvj

Prezent marți seara la Antena 3, liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut o serie de declarații, în stilul în care ne-a obișnuit deja, adică vorbă multă întru sărăcia omului. Și totuși, pesedistul a scăpat două informații, zicem noi, extrem de prețioase, care ar putea contribui la ”fixarea” profilului său actual și la decriptarea viitorului pe care Dragnea și-l întrezărește.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.