Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Politics

Bogdan Tiberiu Iacob

Ce ar trebui să învețe românii din lecția Minerva

20 martie 13:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsq7

În ultimele zile a făcut valuri în presă o informație potrivit căreia acțiunile statului-paralel care au condus la încălcări grave ale drepturilor omului ar avea la bază un plan american numit Operațiunea Minerva. Un plan despre care nu ni se spun prea multe, dar primim asigurări că el e la originea spectacolului cătușelor de la noi, plus că s-ar fi încercat implementarea lui și în alte state est-europene. Departe rău de adevăr, aproape nicio legătură. Și totuși, nu e rău că subiectul a fost pus pe tapet, pentru că povestea conține o învățătură extrem de prețioasă pe care ar trebui să și-o însușească și bravii intelectuali din țara Mioriței.

Citeste mai departe »
Radu Toma

Statele Unite - Rusia, înapoi la rațiune, ori...

20 martie 13:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsq6

Nu știu să spun dacă o relație foarte bună dintre America și Rusia ar putea soluționa chiar toate problemele multe și dificile din lume: soarta Ucrainei în Europa și în geopolitica mondială, terorismul internațional, gherila cibernetică, conflictele deschise locale, sărăcia și austeritatea (adică tot sărăcie, dar impusă), înlocuirea autorității statului cu autoritatea corporațiilor, eșuarea fostei Uniunii Europene în neocolonialism etc. Ceva limpede îmi este, însă, că escaladarea răcelii dintre primele două superputeri mondiale ne silește să supraviețuim într-o lume tot mai nesigură.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Aștept despăgubiri! Mari!

20 martie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspU

După aproape cinci ani de luptă cu Agenția Națională de Integritate în instanțele de judecată, am câștigat. Timp de cinci ani nu am fost un om integru. Pentru că nu a vrut ANI. Acum sunt un om integru printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă dată de o instanță de judecată. Din această perspectivă, calvarul pentru mine s-a sfârșit. Dar începe calvarul pentru ANI. Fiindcă îi cer despăgubiri substanțiale. Pe care sper din tot sufletul să le plătească cei vinovați. Nu dumneavoastră sunteți vinovați. Ci ei.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Putin al Rusiei

19 martie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspv

Presa din întreaga lume titrează că, obținând o nouă victorie la prezidențiale, Putin devine al doilea, după Stalin, cel mai longeviv conducător al Rusiei moderne. Și, firește, se fac fel de fel de calcule privind viitorul Federației Ruse, dar și legat de consecințele în plan geopolitic ale viitoarei etape din cariera lui Vladimir Putin. Ce e corect și ce e greșit legat de aceste prognoze?

Citeste mai departe »
Adrian Nastase

O conferintă la Moscova

18 martie 16:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspm

În 16 martie s-au implinit 136 de ani de la nasterea lui Nicolae Titulescu, cel care, in cartea sa testamentară, „Politica externă a României” (republicată recent de Fundatia noastră) scria, in 1937: „Isi poate oare permite România luxul unei politici ostile fată de de marele ei Vecin, Rusia? Sunt convins că nu putem”. El explica astfel negocierile realizate in 1934 cu Litvinov pentru reluarea relatiilor diplomatice. Spunea el, in acelasi volum: „Din 1918 până in 1934, noi nu am avut niciun fel de relatii cu rusii. Eram ca niste oameni care trăiesc pe două planete diferite”.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Mecanism tip Orwell în presă. Cazul Dragnea

18 martie 16:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspl

Presa din România are probleme. Mai precis, o parte a presei trăiește ca în 1984, romanul, nu anul, în plin paradox. La acest fenomen contribuie din plin și mișcările online.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Când CCR îi bate președintelui obrazul

18 martie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nspb

Într-un dialog purtat sâmbătă pe platoul unei televizini de știri, Călin Popescu Tăriceanu a scăpat câteva infomații care dau de gândit. Ce se întâmplă dacă președintele Klaus Iohannis refuză să o revoce pe Laura Codruța Kovesi? Dacă se întâmplă asta, a spus al doilea om în stat, înseamnă că Iohannis refuză să-și îndeplinească obligațiile pe care le are în calitate de președinte. Și de garant al Constituției. Tot el a mai afirmat că Guvernul are obligația de a desecretiza blestematele protocoale. Acum să punem cap la cap cele două declarații.

Citeste mai departe »
Razvan Savaliuc

Planul Minerva si Protocolul infractional SRI - PICCJ

17 martie 13:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsp2

Sistemul ticalos care a nenorocit Romania este lovit de moarte. Valul de dezvaluiri naucitoare care vin din toate partile peste el nu mai vizeaza cazuri punctuale de abuz.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Libertatea de a fi șerb

16 martie 13:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsoY

Potrivit strategiei occidentale de “democratizare” a statelor din fostul bloc sovietic, ceea ce trebuia urmărit imediat după deschiderea acestora spre lume era “libertatea” presei, “libertatea” justiției și “libertatea” pieței (în special a celei “negre / nereglementate”).

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Listele negre ale statului paralel

16 martie 13:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsoX

Curg informațiile referitoare la listele negre. Inițial, s-a știut că ele sunt făcute de procurorii DNA. De procurorii din republica procurorilor. Ulterior, s-a aflat că listele negre cu politicieni care urmau să fie executați se făceau de către tandemul Maior-Coldea. De la SRI. Azi aflăm că cel puțin o parte din listele negre erau făcute la PSD. Și oare ce vom afla mâine?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Un război pentru distrugerea lui Maior. Care să fie miza?

15 martie 17:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsoE

Primul episod al interviului dat de Sebastian Ghiță ziaristului Ion Cristoiu aduce cu sine un element extrem de important, care poate contribui enorm la descîlcirea unei foarte complicate ecuații politice create în ultima vreme. Mai mult decît așteptatele atacuri la Kovesi, interviul îl poziționează clar pe Ghiță în cu totul altă bătălie, poate chiar mai importantă decît cea pentru debarcarea șefei DNA. E vorba de războiul Dragnea-Maior.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Prinși cu mâța în sac

15 martie 17:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsoD

Scandalul a ajuns la punctul de fierbere. Dragnea, Ponta Ghiță, Maior, Coldea, Oprea, etc. sunt la rampă și fac declarații halucinante. Rămîn în expectativă, dar cu rolurile lor, Kovesi și Dâncu. Or mai fi și altii. Ce spun acestia, prinși cu mîța in sac nu trebuie crezut pe cuvînt. Ei se află în plin razboi. Intii -cam din 2005- au alcătuit o gășcă, o sectă, cum vreți. Contextul s-a schimbat, timpul s-a scurs și au descoperit că – măcar unii – au alte interese. S-au certat și au început, iată, să se denunțe ca să se debaraseze de un trecut compromițător. Unii ca să-și salveze pielea, alții averea, alții libertatea…

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Doamna K. și fotografiile ei de familie

15 martie 17:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsoC

Așteaptă să vadă o țară întreagă fotografia din telefonul lui Sebastian Ghiță. De fapt, o reuniune a unor tovarăși de petrecere, petrecută în urmă cu mai mulți ani. Are această imagine vreo semnificație? În mod straniu, răspunsul este pozitiv. Respectiva reuniune de familie are o greutate uriașă. Dar este singura fotografie? În mod cert, nu. Și în niciun caz în plan simbolic. Există și o altă fotografie, pe care nu o vom regăsi în niciun mobil. Fotografia reală de familie. Să ne referim la cele două ipostaze.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Cum își pregătește Coldea revanșa

14 martie 20:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsoh

Care e singurul lucru pe care îl are în cap un rechin captiv? Să se întoarcă în adîncul oceanului albastru. Zicere din filmul ”Deep blue sea”. Dar un rechin din servicii tras pe tușă în plină glorie ce o avea în cap, clipă de clipă? Simplu: să-și ia revanșa, să-și recapete puterea și privilegiile. Dacă nu pe calea serviciilor, blocată momentan, măcar pe cea politică. Rechinul Coldea dă semne tot mai puternice că asta urmărește: să se întoarcă pe cai mari în fruntea bucatelor, și va face tot posibilul să asigure supremația politică a celui care îi poate facilita come backul. În cazul de față, Liviu Dragnea.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Se ridică ceața, apare dezastrul

14 martie 11:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nso7

Lupta dintre V. Ponta și L. Dragnea scoate la iveală, după ani buni de la desfășurarea evenimentelor descrise de aceștia, cu voia sau fără voia lor, felul în care, nu serviciile secrete ca atare și nu numai ele, ci un grup infracțional organizat incluzând și o parte a respectivelor servicii, pe lângă capii autorității judecătorești, șefi ai principalelor partide politice, funcționari publici de rang înalt, pretinși activiști ai societății civile, oameni de presă, oameni de afaceri etc., a pus la cale o lovitură de stat silențioasă. (Nu o pot numi nonviolentă întrucât ea a implicat eliminarea unor oameni prin trimiterea lor abuzivă la închisoare și chiar lichidarea lor fizică, fie ea și indirectă.)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Numitorul comun al statului paralel

14 martie 11:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nso6

Liviu Dragnea a făcut ieri afirmații halucinante vizând implicarea tandemului Maior-Coldea în formarea primului Guvernul USL în 2012, după ce împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost introdusă o moțiune de cenzură, care a fost adoptată. Informațiile sale ne arată că Victor Ponta lucra mână în mână cu șefii SRI, care la rândul lor hotărau nu numai cine să facă și cine să nu facă parte din Guvern, ci și cine să conducă și cine să nu conducă PSD, cel mai mare partid politic din România. La rândul său, Victor Ponta face dezvăluiri despre Liviu Dragnea, care, dacă sunt reale, îl pot distruge. Pentru moment, cineva minte, dar nu știm cine. Poate și unul și altul. Există însă în ambele declarații un numitor comun. Tandemul Maior-Coldea.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Marea concluzie a Congresului: În PSD, ai câștigat - ești executat!

13 martie 12:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsnP

În absența prezentării unui raport de activitate a actualului lider, a dezbaterii rezultatelor guvernării ori a adoptării unor documente programatice, congresul PSD de sîmbătă a avut ca unic obiectiv alegerea unei noi garnituri de conducere, ceea ce s-a și întîmplat. Atît doar că marele mesaj al acestui demers e că, în partid, competența este un delict grav și trebuie sancționat aspru.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Florian Coldea să răspundă penal!

13 martie 11:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsnE

Curg dovezile – și suntem abia la început – despre modul în care generalul cu patru stele Florian Coldea a utilizat Serviciul Român de Informații implicându-l în politică și în Justiție. Obiectivele urmărite de șeful operativ SRI au devenit și ele transparente. Instituția s-a substituit treptat puterilor constituționale ale statului. Prin urmare, Legea Fundamentală a fost încălcată sistematic și cu bună știință. Prejudiciile sunt și ele măsurabile. Nu mai rămâne decât ca domnul Florian Coldea să răspundă penal pentru grave și repetate încălcări ale legii.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Răfuieli și reglări de conturi

12 martie 13:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsnv

Liviu Dragnea, bine dispus – de vreme ce reușise să vorbească fără să se poticnească prea tare – intreaba la sfirșitul discursului lui ca Tartuffe – dacă delegații doresc să le fie șef în continuare. Daaaaa! Aplauze! Muzicaaa! Finalul din „O scrisoare o pierdută” la indigo. Dragnea a fost ales o dată prin referendum în partid, a două oară prin aclamații. Niciodată prin vot.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Congres PSD - Discursul delirant al lui Dragnea: începutul sfârșitului

12 martie 13:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsnu

Discursul lui Dragnea de la congresul PSD de azi – dublat de cel al Vioricăi Dăncilă – ar părea că marchează o relansare spectaculoasă a lui și a partidului, pe toate planurile posibile. E doar o cacealma, însă. Un truc precum al caracatiței care împrăștie cerneală ca să confuzeze dușmanii, ori și mai plastic, al șopîrlei-gulerate care își mărește brusc gluga ca să pară mai mare și mai fioroasă. Departe de a fi o demonstrație de forță, prestația lui Dragnea e o manevră a maximei disperări într-un moment cînd mai-marele PSD simte că sfîrșitul e aproape. De altfel, un mic amănunt din desfășurarea evenimentelor confirmă strălucit că așa stau lucrurile.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.