Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Politics

Val Valcu

Băsescu, împins a doua oară la perdeluță

21 aprilie 13:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqAa

Cine are de câștigat în urma amendamentului depus de Traian Băsescu la legea grațierii? În primul rând, Traian Băsescu. În al doilea rând, USR.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Acrobatiile “interesului national”

20 aprilie 13:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzx

Astazi, domnul Gabriel Oprea a dat in balbaiala. Referitor la noaptea de pomina din 2009, al doilea tur de scrutin prezidential. Dar ieri, alaltaieri, acelasi Gabriel Oprea era pe caii mari ai aceluiasi “interes national”. Unde a ratat? Cum s-a intamplat ca a fost aruncat peste bord desi s-a dovedit extrem de util pentru doua regimuri?

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Restaurația Imperiului Otoman

18 aprilie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyi

Mai puținde un secol le-a trebuit urmașilor lui Kemal Ataturk ca să renunțe la moștenire și să purceadă la restaurarea sultanatului Otoman. Culmea - printr-un instrument democratic: referendumul.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Se reface axa Washington-Ankara?

18 aprilie 10:29 Publicat in Intern, Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyg

Mai multe agentii de stiri ne informeaza ca Donald Trump, presedintele Statelor Unite, a pus mana pe telefon si l-a felicitat pe Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei. Pentru succesul la referendum. Mai mult, acest dialog ar fi fost pus si in stenograme. Se intampla in vreme ce membri de vaza ai Uniunii Europene maraie impotriva lui Erdogan. Si il acuza de incalcarea grosolana a regulilor democratice. De ce informatia vizand convorbirea Trump-Erdogan, daca se dovedeste reala, are o importanta uriasa?

Citeste mai departe »
Tesu Solomovici

Ce stim si ce nu stim despre conflictul israeliano-palestinian

17 aprilie 08:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqxZ

Instalarea lui Donald Trump la Casa Albă a simplificat sau a complicat procesul pacii in Orientul Mijlociu. L-a simplificat pentru dreapta extremista israeliana care doreste anexarea Cisiordaniei (Iehuda și Șomron) ocupata in urma „Razboiului de 6 zile” din 1967, l-a complicat pentru israelienii si lumea care cred in solutia a doua state, independente și suverane, intre Marea Mediterana si raul Iordan: Israel si Palestina. Din fericire, noul presedinte american nu se grabeste sa indeplineasca promisiunile date dreptei israeliene. Asa ca, deocamdata, nimic nou sub soarele Tarii Sfinte.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Atacul Rusiei în Republica Moldova anunțat de... regele Iordaniei

12 aprilie 11:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqwQ

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a făcut declarații importante referitoare la implicarea Rusiei în Republica Moldova, dar și la situația României.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ponta da in vileag cum a ajuns Kovesi in fruntea DNA

12 aprilie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqwy

Se întîmplă adesea ca dezvăluirile așteptate a fi de senzație să îmbrace, de fapt, forma unor banalități. Și să dezumfle opinia publică, doritoare de bombe. Asta nu înseamnă automat că respectivele dezvăluiri nu au valoarea lor, iar o astfel de dezvăluire, simplă și directă, a venit aseară, de la Victor Ponta, în legătură cu unul dintre cele mai agitate subiecte ale ultimilor ani: ascensiunea Laurei Kovesi la șefia DNA.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ma detonez: Despre fraudarea prezidentialelor din 2009

11 aprilie 20:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqwk

Dan Andronic, in calitate nu numai de jurnalist cu vechi state, ci si de consilier electoral al mai marilor Romaniei, s-a detonat. A oferit cateva detalii despre fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009. De catre sistem. Prin intermediul Serviciului de Informatii Externe. Si despre implicarea, in aceasta operatiune, a varfurilor SRI. La acea data, George Maior, director, si Florian Coldea director executiv. Si a Laurei Codruta Kovesi, in calitatea ei de procuror general al Romaniei. Extrem de grav. Langa dezvaluirile lui Andronic, pun propriile mele dezvaluiri. Ma detonez!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Dezvaluirile care confirma: Victorie in alegeri prin manipularea votului diasporei

11 aprilie 13:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqwj

Se întîmplă lucruri stranii: dezvăluiri de senzație care confirmă în bună măsură scenariul mai vechi al fraudării alegerilor prezidențiale din 2009 în favoarea lui Traian Băsescu vin exact de unde te așteptai mai puțin: din partea unuia dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi, în acest moment. Ceea ce nu lasă prea mult loc de speculații: disperat de asaltul Justiției asupra sa, e probabil că fostul președinte preferă să dea indirect în vileag mînăriile electorale ale unor figuri grele – chiar în beneficiul său – cu speranța că asta le va rupe, în fine, gîturile. Lucru care, în mod firesc, chiar ar trebui să se întîmple sau, cel puțin, să asistăm la o mega-anchetă pe această temă.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Banda celor patru se cere arestata

11 aprilie 12:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqwi

Traian Basescu lanseaza catre autoritati o provocare de senzatie. El cere nici mai mult, nici mai putin ca patru personalitati ale vietii publice din Romania sa fie arestate. Este vorba de Laura Codruta Kovesi, sefa DNA si fostul procuror general, generalul cu patru stele Florian Coldea, pana de curand director operativ SRI, Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru si fost ministru de Interne al Romaniei, si George Maior, fost director al SRI, actualmente ambasadorul Romaniei la Washington. Inca si mai senzational este motivul invocat. Falsificarea alegerilor prezidentiale din 2009, castigate de nimeni altul decat de Traian Basescu. Este o provocare fara precedent.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Europa ritmurilor diferite

10 aprilie 11:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqvz

Aniversarea a 60 de ani de la începutul procesului de integrare europeană a fost așteptată cu interes, avându-se în vedere nevoia schimbării.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Romania, in pericol in timp de pace

10 aprilie 10:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqvy

Stie cineva care sunt prioritatile militare ale Romaniei? Iata o buna intrebare. Daca autoritatile statului roman au un raspuns, atunci el trebuie cunoscut de toata lumea. Daca nu exista un asemenea raspuns, atunci ne aflam in pericol. Chiar si in timp de pace. Pentru ca planeta da in clocot. Si nu este deloc exclus ca primul cutremur sa aiba loc chiar in aceasta regiune. De unde vin pericolele potentiale? Cum le putem face fata?

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Comentarii incomode pe marginea alegerilor din Franţa

10 aprilie 07:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqvi

Alegerile din Franţa – prezidenţiale, urmate imediat de cele parlamentare –, deşi puţin comentate în România, pot schimba dramatic faţa Europei. Noi, românii, îi iubim şi îi comentăm doar pe cei mai puternici. Dacă, începând cu 1848 şi până în pragul celui de-al doilea război mondial, ne interesam aproape numai de Franţa şi eram franţuziţi până în vârful unghiilor, pentru că Parisul şi Imperiul Francez erau centrul lumii, alături de Regatul Unit, azi totul e american, sărbătorim comic Valentine’s Day şi Halloween, ultimul detaliu şi ultima impresie care ne vin de peste Ocean sunt mai importante decât viaţa reală submediocră în care ne zbatem.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Catapultarea necondiţionată a Germaniei

09 aprilie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqvg

Relaţiile germano americane au ajuns la cel mai tensionat moment de după război. Donald Trump este primul lider al lumii occidentale care îşi permite să puncteze fără prea multă diplomaţie excesul de zel al Germaniei. Mitul hărniciei nu mai ţine, atunci când în spiritul comerţului liber, o ţară face abuz de această libertate şi încearcă să obţină pe piaţa altui stat o poziţie dominantă prin practici înşelătoare. Germania este acuzată că ar influenţa cursul de schimb al monedei euro, în favoarea propriilor exporturi şi că ar vinde produsele sub preţul de producţie. America nu mai este dispusă să fie pe post de piaţă de desfacere şi anunţă că va introduce taxe vamale în cazul în care Germania vinde pe piaţa americană produse la preţ de dumping.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Binom penal sau binom politic?

09 aprilie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqve

In perceptia colectiva, binomul, care uneori a fost trinom, iar alteori chiar mai mult, a fost creat si a functionat in zona penala. In scopul de a executa sumar persoane considerate indezirabile. Asadar, o combinatie de sorginte penala care a acaparat justitia, in scopul atingerii unor obiective politice. Informatii care survin insa pe parcurs demonstreaza caracterul preponderent politic al acestei combinatii, intemeiata, la varf, pe legaturile si aranjamentele incheiate intre SRI si DNA. Daca asa stau lucrurile, atunci nu avem de-a face cu o simpla depasire ilegala a atributiile constitutionale ale celor doua institutii in scopul atingerii unui obiectiv finalmente politic, respectiv combaterea cu orice pret a coruptiei, inclusiv cu pretul executarii, la viteza, a unor oameni nevinovati. Ci cu totul altceva. Cu un complot in principal politic. Si cu obiective clar politice.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Unde va contraataca Rusia?

08 aprilie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqvc

Azi noapte, președintele american Donald Trump și-a pus semnătura pe situația din Orientul Mijlociu cu 59 de rachete Tomahawk. Ca gest de politică internațională, a fost unul semnificativ. Chiar dacă distrugerile concrete înregistrate de Siria au fost simbolice: trei șandramale și câteva MIG-uri obosite. Din '91 încoace, de la George Bush-tatăl, toți președinții americani și-au trimis Tomahawk-urile din Irak și Afganistan pâna în Siria.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

In ce cheie citim bombardarea Siriei?

07 aprilie 10:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nquD

Prin decizia lui Donald Trump, Statele Unite au atacat Siria cu rachete cu raza medie de actiune. Baza aeriana de unde se presupune ca au fost lansate atacurile chimice initiate de guvernul sirian impotriva conationalilor a fost distrusa in totalitate. Regimul de la Damasc a pierdut un general, cativa militari, iar altii, in numar mai mare, sunt raniti. Federatia Rusa protesteaza violent. In timp ce Uniunea Europeana se plaseaza de partea Statelor Unite. In ce cheie citim semnificatia acestui atac american?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Germania, pocnita dupa ceafa de americani in scandalul bunurilor evreiesti

06 aprilie 12:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqtX

În timp ce în România se pune batista pe țambal cu grație în scandalul bunurilor Grupului Etnic German restituite abuziv de către statul român, acum cîțiva ani, către partidul etnic al lui Klaus Iohannis, printr-o decizie strict politicianistă, Germania încasează o lovitură năucitoare de la SUA.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Cat de pro-rus este presedintele SUA?

06 aprilie 12:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqtW

SUA traiesc in aceste zile experienta fara precedent a unui scandal public, amorsat de dezvaluirea unei posibile interventii rusesti in alegerile prezidentiale americane. Serviciile secrete americane confirma respectiva acuza, lasand sa se inteleaga ca Moscova a manipulat informatiile culese din taberele principalilor candidati in asa fel incat sa il favorizeze pe Donald Trump. Unii se intreaba cu subinteles de ce rusii l-au preferat pe acesta, in timp ce altii reclama diferite contacte de taina ale apropiatilor acestuia cu reprezentantii Presedintelui Putin, urmate probabil de intelegeri secrete. Asemenea intelegeri, se sustine, ar pune in pericol securitatea Americii.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Un extraterestru in Guvernul Romaniei?

05 aprilie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqtM

Fara a contesta calitatile de profesionist in stiinta dreptului ale domnului Tudorel Toader, am avut o prima reactie atunci cand acesta a fost nominalizat pentru portofoliul Ministerului Justitiei. Am spus ca PSD face o smecherie. Si m-am indoit ca, in final, va iesi bine din perspectiva PSD. Motivul era si ramane faptul ca Tudorel Toader a aterizat intr-un guvern politic. El fiind pur si simplu un om de stiinta. Nici macar un tehnocrat. Si, iata, comportamentul sau a fost de extraterestru.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.