Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Business

Cristian Hostiuc

România, creştere economică nesustenabilă, bazată numai pe consum?

15 ianuarie 12:49 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6v

Cresc prea repede salariile? Cresc prea repede preţurile la imobiliare? Urmează o criză? Dacă dăm la o parte previziunile analiştilor, datele din piaţă arată altceva. Acum 10 ani, cu 750 de euro pe lună îţi luai o garsonieră, acum îţi iei trei camere.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Bărbaţi adevăraţi şi banii voştri

11 ianuarie 13:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns5q

La începutul lui aprilie 2017, Raluca Ţintoiu, CEO NN Pensii, compania care administrează cel mai mare fond de pensii private din România, a trimis prin e-mail o scrisoare celor peste 300.000 de membri ai acestui fond, spunându-le să urmărească ce se întâmplă cu pensiile private din Pilonul II deţinute de ei.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

România anului 2018

09 ianuarie 13:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns4I

Din generaţiile viitoare 40% sunt analfabeţi funcţional şi social din cauza lipsei de educaţie primară, ceea ce va însemna o catastrofă pentru piaţa muncii, pentru business şi economie în viitor. Vom ajunge o ţară în care vom importa tot, plătit pe datorie. În schimb, ne înarmăm ca pentru război

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Ce va fi în 2018

04 ianuarie 14:55 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns3x

Dobânzile (ROBOR) şi cursul vor creşte, pierd cei care au economiile în lei; supraîncălzire economică cu derapaje – urmează corecţii; creşterile salariale şi deficitul de oameni vor lovi în companiile româneşti; corupţia de la stat se duce în firmele private; IT-ul va intra în blocaj şi atenţie la ce se întâmplă când toţi antreprenorii vor să fie dezvoltatori imobiliari.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Top 14 - Cele mai importante personaje sau evenimente ale anului 2017

28 decembrie 13:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns1T

Cum trăieşte România între extreme, între un premier apărut de nicăieri şi o creştere economică incredibilă, de la creşterea preţului pus pe mintea IT-iştilor români şi până la fenomenul LaPrimulBebe.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Când adevărul nu mai contează

26 decembrie 14:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns1b

Într-o recentă emisiune, la România TV – pe care am văzut-o în reluare, pe un flux de știri de miercuri seara, unde era și comentată – Sorin Roșca Stănescu a avut o intervenție surprinzătoare prin vehemență. Și, totodată, prin maniera în care un jurnalist cu îndelungată și solidă experiență aruncă acuzații extrem de grave, fără să aibă probe prin care să se convingă mai întâi pe el însuși și să convingă publicul că tot ce spune este adevărat.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

România noastră este aşa cum suntem şi noi!

24 decembrie 13:50 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns0R

Lumea urbană, a multinaţionalelor, cea din clădirile de birouri din Bucureşti, cea care se duce la M60 sau prin Centrul Vechi, adică voi, cei care credeţi că sunteţi mai buni decât România, ca mediu.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

E prea mult capital străin în băncile româneşti?

21 decembrie 15:44 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns08

În dezbaterile publice, de la noi, sunt tot mai multe vocile care deplâng faptul că avem prea puţine bănci al căror capital este majoritar sau în totalitate românesc. Da, e adevărat! Numai că, în toate aceste dezbateri, absolut în toate, nimeni nu se întreabă care este cauza.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Dacă vă veţi trezi cu salariile tăiate, să ştiţi că acest lucru este şi din vina voastră

18 decembrie 12:44 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrZ1

Dacă vă veţi trezi cu salariile tăiate, dacă nu veţi avea cash pentru plata contribuţiilor, dacă veţi “merge” la puşcărie, dacă veţi fi victimele revoluţiei fiscale a PSD, să ştiţi că acest lucru este din cauza lui Alex Tabacu dar şi a voastră, care nu aţi mers la alegerile de acum un an “că nu aţi avut cu cine să votaţi”

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

De ce să plăteşti mai puţin când poţi să plăteşti mai mult?

17 decembrie 13:51 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrYG

În loc ca statul să se lupte pentru cele mai mici preţuri pentru cetăţenii lui la un serviciu public, cuvântul de ordine este „arde-i” pe săraci că au bani.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Cine seamănă mercuriale culege sărăcie

13 decembrie 13:02 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrXA

Senatorul Daniel Zamfir are desigur dreptate, în retorica domniei sale privind dobânzile, când afirmă că „o piaţă reglementată e o piaţă liberă”. Şi că reglementarea „nu încalcă nicidecum principiile economiei de piaţă (…) dacă limitează practicile şi clauzele abuzive”. Cu o condiţie, voi adăuga: ca reglementarea să nu fie ea însăşi abuzivă. Să nu încalce, deci, nici legile statului şi nici legităţile economice.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Cea mai mare problemă a corporatiştilor şi a antreprenorilor care nu poate fi rezolvată cu bani

10 decembrie 16:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWx

Dincolo de targeturi, bugete, carieră, schimbarea jobului, care până la urmă pot fi gestionate, cea mai mare problemă a antreprenorilor şi corporatiştilor este cea a copiilor lor: ce fac cu ei, cum gestionează relaţia cu ei şi care este viitorul lor.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Cum poţi să lucrezi pentru o companie ca asta?

02 decembrie 13:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrU7

Când se întâmplă un eveniment neplăcut cu o companie sau în cadrul ei – criză, faliment, insolvenţă, hărţuire, spălare de bani, evaziune fiscală, descinderi de la DNA sau DIICOT, arestări – angajaţii ei sunt întrebaţi de prieteni ce se întâmplă acolo, cum s-a ajuns în acea situaţie, iar finalul va fi întotdeauna – ”Pleci? Când îţi dai demisia? Cum poţi să lucrezi într-o companie şi pentru o companie care a făcut acele lucruri?“.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Dacă nu vom învăţa să organizăm consumul...

30 noiembrie 13:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrTB

Marea noastră neşansă, cu efecte nocive până în zilele noastre, a fost că tocmai cele dintâi lecţii învăţate la şcoala economiei de piaţă s-au dovedit a fi şi cele mai dureroase. Exemplul cel mai ilustrativ fiind inflaţia. Şi asta pentru că, încă din 1990, producţia neîndestulătoare, risipa de resurse şi complacerea în necompetitivitate au tăiat aripile oricărei speranţe în creşterea ofertei de bunuri şi servicii. Lovit fiind, în cele din urmă, consumul.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Vinde BNR iluzia unui curs stabil şi a dobânzilor mici? (2)

22 noiembrie 13:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrRe

Am plecat, în comentariul de miercurea trecută, de la opinia directorului editorial al ZF Cristian Hostiuc, care nota: „Prin stabilitatea cursului şi Roborul incredibil de mic, BNR şi băncile au dat românilor iluzia că lucrurile sunt stabile, mai ales că piaţa este inundată şi de creşteri salariale venite de la buget.“ Analiza mea cu privire la rata dobânzii Robor, am dezvoltat-o deja. Astăzi analizez în exclusivitate mişcările cursului de schimb.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

De ce românii corporatişti, cu un X5 sau un Q7 în parcare, sunt cei mai nervoşi pe România?

19 noiembrie 14:26 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQb

Am pornit de la un SMS, dat de un bancher, român: ”Unde ai vrea să petreacă weekendul? În kkt-ul ăsta de ţară?“.

Era un comentariu la o opinie pe care am scris-o în ZF legat de faptul că Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri din România (are patru – la Timişoara, Cluj, Suceava, Iaşi), preferă mai degrabă să-şi petreacă weekendul la Viena decât să fie în fruntea ieşenilor care cereau o autostradă de la nord la vest (Ungheni – Iaşi – Târgu-Mureş) şi de la sud la nord (Bucureşti - Iaşi).

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Vinde BNR iluzia unui curs stabil şi a dobânzilor mici? (I)

15 noiembrie 15:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPa

Analizei de luni a directorului editorial al ZF, Cristian Hostiuc, intitulată „O constatare macro post-mortem: iar a vândut BNR o iluzie”, simt nevoia să-i contrapun propria mea analiză.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Eu nu-i înţeleg pe patroni de ce protestează faţă de revoluţia fiscală

09 noiembrie 13:46 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrNv

Revoluţia fiscală a PSD este în favoarea companiilor, în favoarea proprietarilor de companii, în favoarea acţionarilor companiei, şi mai puţin favorabilă salariaţilor.

Nu înţeleg organizaţiile patronale, de ce protestează! Pot înţelege organizaţiile care reprezintă interesele angajaţilor, ele ar trebui să fie în stradă.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

O strategie credibilă de dezvoltare a ţării a fost prima condiţie pentru aderarea la UE

08 noiembrie 13:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrNc

Decembrie 1999. România încheia al treilea an al unei recesiuni severe, dublate de o inflaţie galopantă. Peste care s-a suprapus şi o criză de guvern.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

Marea debarcare chineză de la Marea Neagră

08 noiembrie 13:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrNb

Una dintre marile oportunități risipite de România după 1989 a fost relația privilegiată cu China. Din 1968, când fosta URSS nu a reușit să intre și în țara noastră, așa cum a făcut-o în Cehoslovacia, datorită avertismentelor venite de la Beijing, România și China au dezvoltat o relație mult mai profundă decât lăsau să se vadă contactele politice sau schimburile comerciale.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.