Reteaua Corect

Editoriale si opinii din domeniul Business

Cristian Hostiuc

Mai este un business să cumperi apartamente pentru a le da în chirie?

25 ianuarie 13:16 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz3H

Conform Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI – în 2021 au fost tranzacţionate 698.756 de imobile, cu 95.951 mai multe faţă de 2020. Cele mai multe vânzări s-au înregistrat în decembrie – 74.429, dintre care în Bucureşti 14.438, în Ilfov 4.902 şi Constanţa 3.950. Numărul ipotecilor în decembrie 2021 a fost de 28.924, cele mai multe fiind înregistrate în Bucureşti – 6.523.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Cât de valoroasă este România din punct de vedere politic, militar şi economic?

24 ianuarie 11:12 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz3f

Care a fost reacţia unui broker român care lucrează la Londra după anunţul Rusiei, care a cerut americanilor ca NATO să se retragă din România şi Bulgaria: Ce fac acum, îmi mut toată familia în Anglia? Cât de valoroasă este România din punct de vedere politic, militar şi economic?

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Unde au dispărut toţi angajaţii?

18 ianuarie 14:38 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz1A

Generaţia milenialilor nu mai vrea să stea în chirie şi începe să cumpere case! Trebuie să acceptăm taxe mai mari pentru a finanţa sistemul de sănătate şi de pensii!

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

România, la extreme

17 ianuarie 11:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz1d

Cel mai bun an economic din istorie, cel mai bun an agricol, cel mai ridicat nivel salarial, dar şi cel mai mare deficit comercial, cel mai ridicat nivel al datoriei publice interne, cea mai mare datorie externă din istorie, cel mai mare necesar de finanţare şi cel mai mare număr de morţi din istorie.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Dobânda-cheie: de ce 2 şi nu 10 la sută?!…

14 ianuarie 12:53 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0w

În şedinţa din 10 ianuarie 2022, CA al BNR a decis să mişte în sus dobânda de politică monetară, de la 1,75 la 2 la sută. Decizie prefaţată de dezbateri aprinse în spaţiul public, o provocare pentru media şi pentru analişti să comenteze si să parieze.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

De anul 2021 nu ne-am despărţit râzând

05 ianuarie 13:38 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyXH

Anul 2022, prin aprilie-mai, ar urma să marcheze - dacă previziunile recente se vor adeveri - sfârşitul pandemiei. Sau mai degrabă, începutul sfârşitului pandemiei, pentru că nu se aşteaptă nimeni ca actuala criză globală a sănătăţii publice, care seceră vieţi şi muşcă din creşterea economică, din venituri şi din locurile de muncă începând din primăvara lui 2020, să înceteze în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în întreaga lume. Iar noi, în România, dacă luăm în calcul rata de vaccinare şi ostilitatea unor cercuri ale populaţiei faţă de măsurile de prevenţie, nu avem de ce să sperăm că vom fi printre primii ce vor spune adio pandemiei. Şi asta chiar în împrejurarea în care ministrul sănătăţii ar avea dreptate, în sensul că rata de vaccinare nu ar fi 40 la sută, cum susţin comunicatele oficiale, ci de 50 la sută. Cum a calculat? Plecând de la populaţia rezidenţială, care n-ar fi de 19,50 de milioane , luată ca bază, ci cu vreo două milioane mai puţin. De aici rezultând o rată de vaccinare mai mare cu 10 procente. Rată care s-a convertit în…indicator economic.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Ce va fi în 2022 în 17 idei

03 ianuarie 11:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyWQ

Dobânzile cresc, dar până unde; cei care au economiile în lei vor avea un nou an de pierdere dar câştigă din stabilitatea cursului; salariile mici vor creşte; Bitdefender la New York; preţurile apartamentelor cresc dar cererea scade; când scad preţurile la energie şi gaze; ce face Digi cu 625 mil. euro şi Caritasul pieţei crypto.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Românii din afară, cei mai mari investitori în România

28 decembrie 11:38 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyVl

Conform datelor Eurostat, românii care lucrează în străinătate anul trecut au trimis în ţară, oficial, 3,4 miliarde euro, cel mai ridicat nivel din UE. Pe locul doi au fost spaniolii, cu 2,9 miliarde euro, iar pe trei sunt polonezii cu 2,8 miliarde euro.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Top 12 evenimente din 2021

27 decembrie 12:54 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyV1

Cel mai bun an economic din istoria României; listarea UiPath la New York; Ştefan Vuza, primul miliardar în euro de la Bursa de la Bucureşti; cel mai bun an agricol; cel mai mare faliment din asigurări; explozia preţurilor la energie şi gaze şi reînvierea inflaţiei; luna în care am pierdut cei mai mulţi români de la Al Doilea Război Mondial.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Poziţia externă a României se înrăutăţeşte

22 decembrie 12:45 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyTJ

Foarte puţină lume se uită sau înţelege cum se desfăşoară şi cum se închid fluxurile valutare ale Românei: şi cele de stat şi cele private.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Care va fi impactul creşterii dobânzilor

20 decembrie 10:39 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nySV

După un an cu cele mai scăzute dobânzi la creditele imobiliare şi de consum – în T4 IRCC a fost de 1,08% - urmează cel puţin 2 ani de creştere a dobânzilor. Băncile ar trebui să le simuleze clienţilor cât ar fi rata lunară de plată şi IRCC dacă dobânda de referinţă la BNR creşte la 5,5%

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Inflaţia versus creşterea salariilor

17 decembrie 11:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nySe

În noiembrie 2021 faţă de noiembrie 2020, inflaţia a fost de 7,8%, faţă de 7,94% cât a fost în octombrie, faţă de octombrie anul trecut. Nu este o scădere prea mare, dar este bună şi asta. Dacă ne uităm la salarii, în octombrie 2021 faţă de octombrie 2020, conform ultimelor date disponibile, salariul mediu a crescut cu 6%, sub inflaţie. Aici discutăm despre o medie statistică pentru că pe sectoare putem avea creşteri mai mari sau mai mici decât media.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

În corporaţii, tema principală a sfârşitului de an 2021 este căderea, prăbuşirea psihică

13 decembrie 11:23 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyQS

Din păcate intrăm în valul cinci de COVID – Omicron – şi nimeni nu ştie câte valuri vor mai urma şi câţi ani mai trebuie să purtăm mască, să trăim cu restricţii, să lucrăm de acasă, să reducem la minimum întâlnirile cu prietenii, să stăm cu teama că în orice moment putem ajunge în spital. La finalul acestui an, tema principală în corporaţii, în multinaţionale, nu este îndeplinirea bugetului, inflaţia, creşterile de salarii, ci căderea, prăbuşirea psihică, burnoutul angajaţilor/angajatelor.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Dacă nu se fac fabrici noi de unde să plătească creşterile de pensii

10 decembrie 11:14 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyQ6

Dragoş Damian, directorul general al producătorului de medicamente Terapia Cluj, cere guvernului, cere celor care sunt la guvernare indiferent de nume sau partide, să facă un plan astfel încât în România să se facă 100 de fabrici noi în următorii zece ani. Nu contează de către cine să se facă aceste fabrici, investitori străini, investitori români, statul sau chiar Uniunea Europeană.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Noua bancnotă intrată în circulaţie

09 decembrie 12:07 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyPQ

Bancnota de 20 de lei, având pe avers portretul Ecaterinei Teodoriu, ofiţer erou din Primul Război Mondial, a devenit circulatorie de Ziua Naţională. A fost o premieră în sistemul bănesc al leului: imaginea unei personalităţi feminine pe o bancnotă în circulaţie. După ce, pe o bancnotă de colecţie, în decembrie 2018, imaginea Reginei Maria apăruse împreună cu Regele Ferdinand I.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Cu ce se confruntă lumea occidentală şi cu ce ne confruntăm noi

06 decembrie 11:48 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyOK

De ce rezistă România mai bine în această criză, de ce creşterea inflaţiei încă nu reprezintă o problemă, de ce criza politică nu a făcut ravagii atât de mari.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Inflaţia a cuprins întreaga lume, nu numai România

03 decembrie 11:59 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyO3

Toate ţările occidentale se confruntă acum cu o majorare a preţurilor peste tot, ceea ce a dus la o revenire a inflaţiei la nişte niveluri nemaivăzute de decenii.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Care cotă unică vrea să mărească PSD dacă intră la guvernare? Cea a lui Băsescu, sau a lui Dragnea?

02 decembrie 12:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNM

Ca să intre la guvernare alături de PNL, PSD nu mai vrea cota unică – introdusă de Băsescu/Tăriceanu în 2005 cînd au câştigat alegerile, pentru că acest concept este depăşit acum. Dar România nu mai are cota unică de pe vremea lui Dragnea, adică a lui guvern PSD.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Multinaţionalele cer României să oprească exodul creierelor. Dar cum?

30 noiembrie 11:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNc

Jucătorii internaţionali din indutstria auto şi tehnologie prezenţi pe piaţa locală bat cu pumnul în masă: România trebuie să oprească exodul de creiere pentru că industria auto devine una a tehnologiei. Avem nevoie de oameni pentru cercetare-dezvoltare.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Ne confruntăm cu uberizarea muncii

28 noiembrie 12:02 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMv

De peste 14 ani, Andreea Voinea este directorul de HR al BCR, perioadă în care s-a confruntat an de an cu noi generaţii. Ea spune că piaţa muncii se schimbă dramatic, iar noile generaţii privesc lucrurile altfel, fiind necesar ca firmele să se adapteze la aceste schimbări, şi nu invers.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.