Reteaua Corect

Editoriale si opinii

Adrian Nastase

Clarificări privind o afirmatie a dnei Kovesi la Strasbourg

22 martie 12:20 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqnf

Luni, la Conferinta de la Strasbourg a GRECO – organismul anticoruptie al Consiliului Europei – procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a afirmat, intre altele: „legislatia privind imunitatea ministrilor trebuie revizuită si trebuie limitată la durata mandatului lor”.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Incredibil, dar real: Cum baga Ceausescu deseurile NATO pe gatul romanilor

22 martie 12:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqne

Tema produselor de mîna a treia expediate de occidentali pe piețele foste comuniste e mai actuală ca oricînd, mai ales după scandalurile recent amorsate de Grupul de la Vișegrad. Cît despre România, ea nici măcar nu a îndrăznit, ca alții, să crîcnească, înghițind, la figurat, dar, mai ales, la propriu deșeurile din Vest, inclusiv carne veche de decenii din rezervele NATO. Și asta pentru că, în pofida credinței populare, respectivele practici sunt mult mai vechi, la noi, decît perioada post-decembristă: nici Ceaușescu nu se dădea în lături să ne vîre pe gît rebuturile altora. O operațiune care s-a soldat cu nenumărați bolnavi și morți.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Romania, in nucleul dur UE

22 martie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqnd

Presedintele Klaus Iohannis pleaca la lupta fara mandat. Incep negocierile pentru viitorul Uniunii Europene, negocieri de care depinde si viitorul Romaniei. Dar, in tara, nu s-a convenit nimic. Nu exista un consens pentru o Europa cu mai multe viteze. Nici un consens pentru o Europa concentrica. Si, in general, niciun consens. Pentru niciuna dintre variantele avansate, pana in prezent, de conducatorii Uniunii Europene. Romania nu are, cum ar fi putut sa aiba, o propunere a sa. Un scenariu diferit de toate celelalte si care ar putea fi luat in calcul. Macar la negocieri.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Jungla urbană din taxi

21 martie 13:32 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmZ

Să călătorești – fie și numai 15 minute- cu un taxi, este o aventură riscantă. Cum nu am mașină, apelez adesea la serviciile taxi. Am văzut destule. Ți se pot intîmpla multe lucruri, cam 99% neplăcute. Intr-un taxi la București nu ai un sentiment de siguranță niciodată. Una e că nu găsești unul prin telefon. Nici la bordură, dînd din mîini să te observe Măria sa șoferul de taxi. Adesea nu o face, chiar dacă este liber. La ore de vîrf sigur nu găsești oricît ai atîrna de telefon. E o loterie. Dacă prinzi unul, șoferul își ia un aer superior și refuză să te ducă unde ai nevoie, deși legea interzice acest lucru. Apoi începe țigăneala cu prețul. Are ceas pe bord, dar preferă adesea să-și negocieze prețul. Unde mergi!? te intreabă. Acolo! zici tu! Nu merg, mă retrag la Garaj. Nu-i convine cît oferi, te lasă pe trotuar. Poți să te plîngi la Primărie, la firmă, la Protecția Consumatorului. Știe că nu i se intimplă nimic și-l doare drept în pixul de la rever. Ia clienți cînd vrea el, cum vrea, în sfidarea elementară a legii. Cred că ați întilnit și trăit asemenea scene de multe ori.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

„Trădătorul” Gică Hagi

21 martie 13:29 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmY

Așadar, Hagi a învins-o pe Steaua întâia oară în cariera lui de antrenor, ba și după ce pierduse 9 confruntări la rând, 8 în campionat și una în Cupa României. De data asta, tânăra echipă de pe Litoral s-a scuturat de complexe și a obținut un succes fără echivoc, pe deplin meritat. De acord că a ajutat-o și Tamaș, care a lăsat-o pe Steaua cu un om în minus încă din minutul 17, dar n-a fost, dacă-mi permiteți, numai vina apărătorului de 33 de ani și cu 64 de selecții în „națională”. În bună măsură, ea trebuie împărțită cu cei care, în frunte cu Gigi Becali, i-au înghițit lui Gabi toate figurile, părând mai degrabă amuzați decât indignați de ieșirile în decor ale acestuia.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ce lipseste de pe agenda CSAT

21 martie 13:11 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nqmX

Astazi, in zi de marti, are loc o noua sedinta CSAT. Adica a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Unii dintre cei mai importanti demnitari ai statului roman se intrunesc pentru a lua decizii care, in principiu, ar trebui sa fie vitale pentru viitorul stabil, prosper si sigur al acestui stat. In mod surprinzator insa, din nou, lipsesc de pe agenda CSAT teme majore si extrem de stringente. Oare de ce?

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Un mare fas!

20 martie 13:13 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nqmo

Liviu Dragnea nu se simte prea bine desi asteapta plin de speranta decizia CCR de saptamana asta care i-ar permite sa fie premier in ciuda cazierului. Asa ca am putea spune – daca am crede zvonurile – ca zilele lui Grindeanu in Palatul Victoria sunt numarate. Dragnea iese la incalzire! Multi il asteapta - cu nerabdare – in PSD, in massmedia, etc - ca e darnic, se cunoaste.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Polonia fusese avertizata: Cum au colonizat germanicii presa din Romania

20 martie 13:13 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqmn

Un scandal care merită toată atenția: guvernul de la Varşovia a criticat tăios, vineri, grupul media germano-elveţian Ringier Axel Springer, proprietar al mai multor publicaţii în Polonia, denunţând „ingerinţa“ germană în politica internă şi în independenţa companiilor de presă din această ţară.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Aşteptând alegerile din Franţa

20 martie 13:13 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nqmm

Jamais deux sans trois! „Ce s-a întâmplat de două ori se va întâmpla şi a treia oară!” Uimitoarele schimbări de direcţie pe care le-au realizat deja două dintre cele trei mari democraţii istorice, Marea Britanie şi SUA, opţiunea lor pentru protecţionism în dauna liberului-schimb, pentru întărirea naţiunii împotriva globalismului („America first!”, spune Donald Trump) nu puteau fi în nici un caz anticipate acum două decenii. Prognozele tipărite ale CIA erau pentru diferitele variante ale globalizării, de la pax americana la globalismul total, şi în nici un caz pentru protecţionism şi naţionalism.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

DNA, copacul si padurea

20 martie 13:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqml

Criticii sefului DNA asteapta cu nerabdare, in cursul acestei saptamani, un verdict din partea ministrului Justitiei. In sensul unei propuneri de demitere a doamnei Laura Codruta Kovesi. Sustinatorii ei cei mai infocati, printre care, la loc de frunte, se afla si presedintele Klaus Iohannis, asteapta, dimpotriva, ca acelasi ministru al Justitiei, in urma analizei, sa ajunga la concluzia mentinerii in post a sefei DNA. Mai mult chiar, presedintele Romaniei sustine ca are si informatii in acest sens. Si asta, inca de la debutul analizei. Daca doamna Laura Codruta Kovesi este un copac care trebuie sau nu doborat, asta nu ar trebui sa ne impiedice sa vedem ce se intampa in padure. Adica in ansamblul DNA.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

SUA și China – război programat?

19 martie 12:34 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nqlR

După 2010, s-a intrat într-o lume dependentă de geometria variabilă a supraputerilor economice (SUA, China, UE), militare (SUA, Rusia, China), politice (SUA, China), culturale (SUA, UE, China). Raportarea una la alta a supraputerilor economice, politice și culturale, în mod exact SUA și China, devine hotărâtoare, cum am arătat în Ordinea viitoare a lumii (2017). Jean-Francois Susbielle, consultantul de mari companii la Washington DC, Beijing și Paris (Chine-USA, la guerre programmée, Editions First, Paris 2006), spunea că aceste supraputeri se îndreaptă spre ciocnire.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

De ce o scalda Ciolos cu lansarea noului partid. Si nu doar el

19 martie 12:34 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nqlQ

Publicul din România, indiferent de opțiuni politice, începe să remarce un fenomen curios: mai toată lumea vorbește despre necesitatea unor forțe politice noi, pe margine se încălzește de zor Dacian Cioloș, se aude ceva de partidul #Rezist, dar de mișcat nu se mișcă nimic. Cît despre necesara reformă a PNL, cam la fel: toată lumea o clamează, dar nimeni nu acționează, iar cuvîntul de ordine e tărăgănare/amînare. Explicația pentru toate acestea nu e, însă, chiar atît de dificilă.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Frecția la piciorul de lemn al pădurii

19 martie 12:34 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlP

Săptămâna trecută premierul Grindeanu s-a echipat cu cizme de cauciuc și a descins în glodul din Ialomița unde Regia Pădurilor a organizat momentul festivist al debutului Lunii Plantării Arborilor. Această paranteză din programul încărcat al șefului Executivului avea o semnificație specială: aflată în centrul unor dispute acute, problematica pădurii intra astfel pe agenda de priorități a Guvernului.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Bucurestiul, in autoabandon

19 martie 12:33 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nqlO

In timp ce, pe Klausmaidan, tinerii frumosi si liberi, cei mai multi cotizanti ai partidelor din opozitie, ne distrag atentia, in jurul nostru, centrele de putere se modifica dramatic. Donald Trump a evitat sa dea mana cu Angela Merkel in fata presei. Si din pozitia de gazda. Fapt fara precedent la Washington. In timp ce, la Berlin, Martin Schulz inregistreaza primele secvente ale unei victorii politice istorice. Urmatoarea decada, Germania va fi condusa de socialisti. In timp ce majoritatea covarsitoare a candidatilor prezidentiali din Franta este reprezentata de adepti ai spargerii Uniunii Europene sau, in cel mai bun caz, de eurosceptici. Si sunt doar cateva exemple. In acest timp, presedintele Klaus Iohannis da semne de somnolenta.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Lista lui Daum

17 martie 11:53 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlf

Dincolo de modul spectaculos în care i-a prezentat pe băieți, „în manieră hollywoodiană”, cum a apreciat presa, trebuie să fim de acord cu afirmația neamțului, chiar dacă e mai greu să greșești când anunți 31 de fotbaliști. Totuși, unii nu vor ezita să întrebe de ce-a fost convocat Pantilimon, care n-a mai apărat la Watford din 29 ianuarie? Dar și rațiunea care a decis promovarea de pe lista secundă a lui Grozav, nici măcar convocat de Groznîi la meciurile oficiale din această primăvară?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Mai pierdem un mit: Dracula – confiscat de evrei

17 martie 11:51 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqle

Mai mult decît Ceaușescu ori Nadia Comăneci – și, oricum, de mult mai mult timp – legendarul Dracula a reușit să facă România cunoscută pe mapamond, fie și schițînd un portret exagerat de tenebros țării noastre. Despre Dracula se știe că a fost inspirat de figura severului domnitor Vlad Țepeș, cavaler al Ordinului Dragonului, devenit conte vampir în cartea scriitorului irlandez Bram Stoker. Mai nou, însă, Țepeș este brutal dat la o parte de pe acest piedestal și înlocuit cu o figură medievală la fel de celebră: jidovul rătăcitor.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

“Moarte coruptilor!”

17 martie 11:45 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqld

In penitenciarul meu a mai murit un detinut. Un fapt banal, care nu a meritat atentia presei. Aceasta a preferat sa mediatizeze asa-zisa “evadare” a altuia; in concret parasirea locului de munca din afara inchisorii, unde lucra in regim deschis (fara paza). Fugarul fusese condamnat la o pedeapsa de 13 ani, din care mai avea de ispasit doar cateva luni inainte de eliberarea preconizata in toamna. Vazandu-se fara paza, a suferit o cadere nervoasa si a luat-o la sanatoasa, fiind prins in doar cateva ore. Gestul sinucigas civic al acestui ratacit mental a fost apreciat a fi mai favorabil ratingului decat mizerabilul deces biologic al celuilalt amarat.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Daca Ciolos e locomotiva, de ce pleaca la fier vechi?

17 martie 11:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqlc

Domnul Dacian Ciolos a prins gustul puterii. Nu de azi, de ieri. Iar acum se incordeaza. Ameninta ca isi face partid. Pentru a obtine, eventual, un alt partid pe tava. Poate PNL. Poate USR. Poate “#Rezist”. In mod cert, se intampla un fenomen straniu. Sunt multi care au afirmat si inca afirma ca Dacian Ciolos are priza la popor. Ca e carismatic. Ca are un electorat al lui. Ca e locomotiva. Si totusi nimeni nu il vrea. Oare de ce?

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Gogoși federale

16 martie 13:28 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqkR

Despre meciul cu Danemarca, programat pe 26 martie la Cluj, Burleanu declara deunăzi că „nu este decisiv, dar este foarte important”. Ar exista o explicație pentru această afirmație, președintele FRF să încerce micșorarea presiunii care probabil că-i apasă pe „tricolori”. Altminteri, Burleanu a mai scăpat un porumbel, pentru că e logic, chiar obligatoriu, să socotești decisiv un meci pe care n-ai voie să-l pierzi. Concret, dacă se va întâmpla, Doamne-ferește!, ca „naționala” să piardă cu Danemarca, atunci ei i-ar rămâne șanse minime, infinitezimale, să ajungă la turneul mondial din 2018.

Citeste mai departe »
Val Valcu

România lui Iohannis vs. legea lui Năstase

16 martie 13:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqkQ

Guvernul pregătește modificarea unei legi esențiale în Parlament. Calendarul propus este următorul: până la sfârșitul anului în curs se vor asuma opţiunile majore, în ianuarie-februarie 2018 va fi elaborat proiectul, în martie-mai vor avea loc dezbateri publice, iar în septembrie viitor va începe dezbaterea în Parlament.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.