Reteaua Corect

Editoriale si opinii

Sorin Rosca Stanescu

De ce cade moțiunea de cenzură PNL

20 noiembrie 12:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQl

O moțiune de cenzură, dacă trece, generează în mod obligatoriu căderea Guvernului. Și formarea apoi a unui nou Guvern. Situație în care se poate ajunge inclusiv la schimbarea majorității parlamentare. Prin urmare, dacă moțiunea PNL trece, cu susținerea numărului necesar de voturi în Parlament, atunci se deschide posibilitatea ca acest partid să formeze noul Guvern. Dacă nu trece, atunci moțiunea de cenzură totuși poate atinge o serie de efecte importante în plan politic. Cu singura condiție ca dezbaterile să fie suficient de convingătoare și de bine argumentate pentru a șubrezi în viitor pozițiile alianței aflate la guvernare. Nu ne aflăm în niciuna dintre cele două ipoteze.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

De ce românii corporatişti, cu un X5 sau un Q7 în parcare, sunt cei mai nervoşi pe România?

19 noiembrie 14:26 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQb

Am pornit de la un SMS, dat de un bancher, român: ”Unde ai vrea să petreacă weekendul? În kkt-ul ăsta de ţară?“.

Era un comentariu la o opinie pe care am scris-o în ZF legat de faptul că Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri din România (are patru – la Timişoara, Cluj, Suceava, Iaşi), preferă mai degrabă să-şi petreacă weekendul la Viena decât să fie în fruntea ieşenilor care cereau o autostradă de la nord la vest (Ungheni – Iaşi – Târgu-Mureş) şi de la sud la nord (Bucureşti - Iaşi).

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Dușmanul de clasă

19 noiembrie 14:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQa

Metoda cea mai simplă de a ciștiga si menține puterea este să inventezi un dușman. In interior sau în afara granițelor. Bestia e foarte folositoare în toate situațiile. Asupra fiarei îți poți îndrepta nestingherit criticile, pamfletele, flegma. Poti indrepta furia, nemultumirea, frustrarea poporenilor impotriva cuiva. Marele avantaj de a avea un dușman fictiv este că e bun la toate. Intii că este marele vinovat pentru toate eșecurile tale. Nu incapacitatea, nu corupția, nu prostia, nu hoția sunt responsabile pentru că lucrurile merg prost, pentru rămînerile in urmă, pentru scandaluri, înapoiere și sărăcie. Vinovat este dușmanul acela implacabil care nu te lasă să guvernezi, care complotează să te răstoarne de la putere. Schema este cît se poate de simplă. Ea este practicată cu insistență in 2017 de Liviu Dragnea și aparatul de propagandă PSD.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Parlamentul conduce un stat barbar!

19 noiembrie 14:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQ9

Până când va fi clarificată dilema statului paralel, stat paralel în care președintele nu vrea să creadă nici în ruptul capului, în mod cert avem de-a face cu un stat barbar. Condus de Parlamentul României. Care are o majoritate PSD plus ALDE. Iar această majoritate ne informează de dimineață până seara că luptă pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Și am să vă demonstrez că, într-un domeniu cel puțin, nu luptă. Tocmai de aceea titlu acestei analize este fără semn de întrebare. Ci cu semn de exclamare. Parlamentul se face că nu vede existența statului barbar pe care-l conduce.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Nu fi idiot, ia un Patriot!

17 noiembrie 19:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPQ

Pretul integrării României in lumea civilizată se dovedește f ridicat. Guvernele, dragele de ele, au vîndut occidentalilor cam tot ce au găsit prin casă. Au privatizat în folosul lor aproape pe daiboj, au oferit contracte exorbitante ( Bechtel de ex.). Au lăsat să fie tăiați munti intregi cu păduri, tot de catre niște concerne din Vest. Au cedat cele mai mari bănci pe nimic. Etc. S-a prăduit ce era de prăduit fără jenă. Sigur că și ai noștri si-au tăiat generoși din fire partea lor sub pretextul nevoii de a integra Romania în NATO și UE. Marile averi românești așa s-au făcut.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O ciudăţenie: De ce PSD nu apelează la Comisia de la Veneţia

17 noiembrie 18:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPP

Ultimul raport al MCV a stîrnit o droaie de discuții după clasicul model al paharului cu apă: fiecare a văzut în el ba jumătatea plină, ba pe cea goală șamd. La o analiză rece, raportul nu e nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar asta nu împiedică apariția unor semne de întrebare. Dintre care unul, am spune, extrem de mare: de ce PSD nu apelează la Comisia de la Veneția?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cine l-a executat pe Eduard Hellvig?

17 noiembrie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPF

După ce a fost aruncat după gratii de către ”sistem”, Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naionale de Integritate a decis să rupă tăcerea. A venit rândul lui să se detoneze în fața Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informații. Și a făcut-o într-un mod absolut spectaculos. Dezvăluirea bombă a fost despre Eduard Hellvig.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Autodenunț

16 noiembrie 12:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPr

Mult iubită și stimată Codruța Kovesi,
Mă adresez dumneavoastră pe această cale cu următorul autodenunț: mă consider complice, alături de un număr neprecizat de concetățeni care au aflat, cunosc acest lucru, dar nu reacționează în nici un fel la cea mai mare fraudă din istoria României.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Deducția logico-juridică în justiția selectivă

16 noiembrie 12:29 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPq

Cu o nedisimulată satisfacție presa „industriei anticorupție” a trâmbițat în patru zări, odată cu publicarea (cu o întârziere de 11 luni față de termenul legal) motivelor care au condus la încarcerarea mea, că instanța de judecată „a spulberat susținerile apărării”. Pentru ca lumea să înțeleagă cât de cât cum s-a produs și în ce a constat „spulberarea” (în afara afirmațiilor ofensatoare nu numai pentru mine, ci mai ales pentru istoria României) voi prezenta în continuare câteva mostre de prestație judiciară în statul așa-zis de drept al României de azi, respectiv câteva extrase din considerentele judecătorului Ionuț Matei și colegilor săi de la ÎCCJ care mi-au „năruit” apărarea.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Marea manifestație pro-PSD. Sau anti?

16 noiembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPp

Nucleul dur din conducerea PSD a decis. Va fi organizată o uriașă manifestație de susținere a politicilor acestui partid. Ea are în mod vădit scopul de a contracara în plan politic manifestațiile anti-PSD de tipul #rezist și #agresiv. Replica este gândită ca un instrument absolut democratic de manifestare a forței și încrederii de care se bucură alianța aflată la guvernare. Și programul acesteia. Inclusiv cel legat de Justiție. Există însă și o dimensiune stranie, ca să nu-i spun perversă, a acestui proiect. Ea este dată de sindicate. Care ies și ele la luptă. Contra PSD. Și acolo este vorba de sute de mii de oameni. Cine va fi de o parte și cine va fi de cealaltă, în condițiile în care, în bună măsură, cele două mulțimi anunțate sunt cam aceleași?

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Vinde BNR iluzia unui curs stabil şi a dobânzilor mici? (I)

15 noiembrie 15:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrPa

Analizei de luni a directorului editorial al ZF, Cristian Hostiuc, intitulată „O constatare macro post-mortem: iar a vândut BNR o iluzie”, simt nevoia să-i contrapun propria mea analiză.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

De ce a apăsat DNA butonul roșu al nuclearei Tel Drum

15 noiembrie 12:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrP2

Dosarul Tel Drum lansat ieri la apă este o veritabilă bombă nucleară, care face procesul referendumului să pară o glumă inocentă între măicuțele unui schit. Întrebarea este: cînd anume se apasă pe butonul roșu, nuclear? Răspunsul e simplu: atunci cînd s-au epuizat toate celelalte posibilități de negociere. Și e foarte probabil că nu altfel s-au derulat lucrurile și în relația extrem de dubioasă între Dragnea și DNA.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Victor Ponta legat prin cordon ombilical de ”sistem”

15 noiembrie 11:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrP0

Domnul Victor Ponta, unul dintre denunțătorii de vază ai Direcției Naționale Anticorupție în dosarul construit împotriva lui Liviu Dragnea a fost la rândul său denunțat. De către Bogdan Diaconu. Până de curând, un apropiat al fostului premier. Acesta semnalează legăturile trecute și prezente dintre Victor Ponta și Virgil Măgureanu, primul șef al Serviciului Român de Informații. Un veritabil cordon ombilical care îl leagă de epicentrul ”sistemului”. Să fie noul partid ProRomânia o proiecție a statului paralel?

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Grupul organizat Anti-Dragnea-PSD, scopul si durata circului

14 noiembrie 12:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrOP

Ca o fi sau nu o fi Liviu Dragnea vinovat de ceva din ceea ce se vehiculeaza in comunicatele DNA de azi, de maine si din ultima perioada de timp (si aici ma refer la dosarele care curg precum slepurile pe Dunare la Magurele si care isi asteapta iesirea din "rem" ca sa trosneasca "persona" liderului PSD), asta nu e treaba mea! Nu ma voi erija niciodata in judecator suprem, dar pot avea o opinie despre toate cele ce se intampla in ultima vreme, asa dupa cum fiecare dintre noi are dreptul de a emite judecati de valoare.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Stop-cadru cu Dragnea în prim plan

14 noiembrie 12:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrOO

Liviu Dragnea a apărut ieri la DNA urmat de o ceată de haidamaci, pesediști toți din născare, ca să nu zic din tată-n fiu (începînd din 1948). Anturat de mărimi și micimi din partid. Toți oameni de încredere, cu rol de bodigarzi, sfetnici, cărători de geantă. Mă întreb, oare un amărît cum ajunge la DNA sau într-un tribunal pentru a fi judecat? Singur și la cheremul magistraților. Nu și Dragnea, un super VIP și un tip fff bogat. Pentru echilibru, vizavi pe trotuar se afla în acesta secvență matinală „poporul indignat”. Ce să facă acest popor ? Huiduia, striga tare jos Dragnea și alte minunății. Imaginea – completă. Taberele bine conturate.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Explicația unei manifestări leșinate: Dragnea e istorie

14 noiembrie 11:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrOD

Liderii PSD par să fi căpătat un ciudat reflex pavlovian: vin la DNA din proprie inițiativă, fără a-i mai cita nimeni în prealabil. Dincolo de glumă, spectacolul tragi-comic oferit ieri, cu ocazia audierii lui Liviu Dragnea, scoate la iveală cîteva adevăruri teribile, la loc de frunte fiind cel potrivit căruia liderul PSD e deja istorie.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

În glumă despre Liviu Dragnea. Sau serios?

14 noiembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrOw

În 2013, dosarul Tel Drum a fost închis din lipsa unor probe conform cărora s-ar fi săvârșit infracțiuni. 2013 a fost anul cu pomana porcului. Animalul fiind jertfit pe altarul T14 aparținând SRI. Poate în semn de mulțumire din partea lui Liviu Dragnea. De atunci, povestea cu șoriciul consumat împreună de șefii SRI, de Laura Codruța Kovesi și lideri ai PSD, Ponta, Dragnea și Dâncu se pare că nu a mai fost reeditată. Poate tocmai de aceea, dosarul Tel drum a fost redeschis.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Mega-sarbatoarea Centenarului Unirii - un tun de proporții cu banii statului?

13 noiembrie 15:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrOp

Manifestările programate să aibă loc anul viitor pentru sărbătorirea unui veac de la Marea Unire din 1918 riscă să dea peste cap bugetul statului și să constituie una dintre marile tunuri financiare ale momentului. Motivul e avalanșa de proiecte privind manifestările festive care sufocă, efectiv, guvernul: peste 2100 doar pînă acum, costurile fiind imposibil de cuantificat în acest moment. Pentru că, cel mai probabil, nici nu se vrea asta.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Un happening pe adresa Guvernului

13 noiembrie 15:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrOo

Aseară numărul protestatarilor a fost mult mai subțire decît în urmă cu o săptămînă (20.000 numai la București). Fervoarea revoluționară pare că s-a dus. Atmosferă toridă a fost numai în studiourile unor televiziuni care au întreținut atmosfera de dragul audienței ca niște entertaineri pe Titanic. De la ei am aflat că țintele sunt 1/ așa-zisa reformă a justiției și 2/ prăduiala fiscală impusă prin OU de guvernul Tudose.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Liviu Dragnea și statul paralel

13 noiembrie 12:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrOj

Discursul lui Liviu Dragnea dedicat Tineretului Social-Democrat a fost neinspirat și, drept urmare, neatractiv. Totuși, a existat un moment în care liderul PSD a reușit să stârnească o emoție autentică. Și, ca urmare, a fost aplaudat în mod spontan. Este scurtul episod în care Liviu Dragnea s-a referit la statul paralel, la ”sistem”, afirmând că refuză să facă parte din el. De ce aceste cuvinte au stârnit emoție? De ce a fost Dragnea aplaudat la scenă deschisă?

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.