Reteaua Corect

Editoriale si opinii

Octavian Andronic

Contra-anticorupția

Un vajnic susținător al anticorupției marca „MM 10!” (și credincios tovarăș de de pahar al unui fost ministru care îl angajase consilier sub acoperire) are o revelație care pur și simplu îi blochează intelectul: toată tevatura din ultima vreme, cu binoame, trinoame, cinele lui Oprea, dar - mai ales - sala de lectură SIPA au un unic și monstruos obiectiv: compromiterea, totală dacă se poate, a anticorupției printr-o măiestrit articulată contra - anticorupție!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Batalie in subteranele politicii: Dragnea, Tariceanu, evreii si Fondul de Investitii

Anunțat cu surle și tobe încă din toamna electorală, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) bate pasul pe loc, lansarea la apă a legii sale de funcționare fiind nu doar tărăgănată, dar, mai nou, și pasată între guvern și parlament. Asta, spre disperarea tandemului Dragnea-Tăriceanu, care a făcut anumite promisiuni unui anumit stat, iar acum se confruntă cu opoziția neașteptată a premierului Grindeanu.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Actualităţi sau disoluţia statului?

Cine ar mai conduce azi România? Klaus Iohannis, chiriaşul cam prea scump şi de tot inutil de la Cotroceni? Tânărul prim-ministru Sorin Grindeanu? Amândoi par să joace într-un film mut tragi-comic. Nu-i mai bagă nimeni în seamă, cu excepţia celor anume plătiţi să-i bage în seamă. De ceva vreme, cam de când a fost chemat des pe la DNA, prim-ministru pare să fi devenit Dan Andronic, actualul director al Evenimentului zilei. Are şi un prim-consilier, tot un jurnalist, bătrâna vulpe Ion Cristoiu. Dan Andronic propune agenda zilnică a României printr-o reîncălzire cu surprize a tuturor subiectelor tulburi sau nerezolvate (juridic, politic, economic...) din cei zece ani de băsism agravat. Deci adevăratul prim-ministru – vă place sau nu vă place – se arată a fi ziaristul (fostul consultant politic) Dan Andronic. Deşi a fost numit de şase luni la Palatul Victoria, Sorin Grindeanu e şi astăzi uimit de ce i s-a întâmplat.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Europa nu se poate vindeca cu doctor Merkel

“Germanii sunt rai, foarte rai. Priviti milioanele de masini pe care le vand in SUA”. Aceasta declaratie ii apartine lui Donald Trump si a fost rostita raspicat in fata mai marilor Europei. Se adanceste astfel falia politica dintre Washington si Berlin. Consecinta poate fi inrautatirea situatiei din Europa. Solutia germana pare, din aceasta perspectiva, din ce in ce mai subreda. Iar Romania este in menghina.

Citeste mai departe »
Lucian Avramescu

Mizeriile vechi, o bună cortină pentru cele de azi

25 Mai 12:33 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqOE

Mă uit dacă, după ”marea desecretizare” a numelor celor care acum niște ani au vizitat SIPA, se iscă, la simpla pronunțare, cutremur. Aș! Sunt 22, cei mai mulți anonimi. Dacă au fost acolo, i-a trimis cineva. Cine i-a trimis? Marea ”dezvăluire” nu ne dă lămuriri. Iată ce notam eu acum câteva zile, când secretul era încă împachetat, iar ministrul de la Iași ni-l plimba, ademenitor, pe la nas:

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Păcăliciul federal

25 Mai 12:29 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqOD

Nu-i o alarmă falsă, e un real pericol, iminent, ca FRF să ajungă în sapă de lemn, amenințată cu falimentul, în cazul în care ea va pierde printr-o decizie definitivă procesul cu Adrian Mititelu privind desființarea abuzivă a Universității Craiova.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Operatiunea Basescu-Macovei

25 Mai 12:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqOC

Publicarea raportului Comisiei Predoiu referitor la arhiva secreta SIPA arunca in aer tandemul Basescu-Macovei. Si il poate plasa pe judecatorul Cristi Danilet intr-un scenariu penal. Din acest raport, care, iata, a fost dat publicitatii, si nu prin grija ministrului Tudorel Toader, rezulta ca s-au incalcat flagrant legile tarii, iar scopul nu putea fi altul decat procurarea unor informatii fie in vederea spalarii, fie in vederea santajarii unor procurori si judecatori. Ce s-a intamplat de fapt?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Statul-paralel, impuscat si-n celalalt genunchi. Cine l-a detonat pe Chereches?

25 Mai 08:09 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqOj

Emisiunea ”România 9” a TVR, de luni seara, care l-a avut ca invitat pe primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, e de-a dreptul explozivă prin afirmațiile care s-au făcut acolo. Practic, împotriva statului-paralel de care se tot vorbește în ultima vreme s-a deschis un nou front, aproape la fel de grav ca cel deschis de scandalul fraudării alegerilor. De această dată, ar trebui, în mod firesc, să asistăm la anchete ale unor instituții, începînd cu Parchetul general și terminînd cu SRI ori MapN, încă mai motivate decît în cazul ”nopții generalilor”.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Drumul greșit

24 Mai 10:36 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqNS

Invitat luni seară la Tribuna Zero de la Europa FM, unde a primit un număr-record de telefoane din partea iubitorilor fotbalului, Gică Hagi a evitat să discute despre problema titlului de campioană.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Sebastian Ghita se intoarce. Si pe multi ii va popi!

24 Mai 10:22 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqNR

Pana in prezent, prognozele pe care le-am facut s-au indeplinit. Sebastian Ghita se opune, de la Belgrad, extradarii sale. Mai mult, el solicita azil politic. Incercand sa demonstreze ca, in tara sa, este persecutat. Urmeaza o lunga perioada, probabil un an, in care justitia sarba va dezbate si va delibera asupra solicitarii statului roman, in contradictoriu cu solicitarile lui Sebastian Ghita. In acest interval de timp, el nu va mai ramane incarcerat. Ceea ce inseamna nici mai mult, nici mai putin ca se va intoarce. Dar in felul sau.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

De unde a stiut Basescu rezultatele?

Conform dezvaluirilor facute de Dan Andronic, putin dupa ora 21:00, in seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor din 2009, Traian Basescu i-a telefonat. Si i-a comunicat faptul ca a castigat. Mai mult chiar, l-a anuntat si scorul. Care, in cele din urma, s-a dovedit exact. Spre surprinderea tuturor. Cu exceptia casei de sondaj care lucra pentru Traian Basescu. De unde a stiut el rezultatul?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Primarita Firea: Un sfert de mandat si ne-am ales doar cu haos in trafic

23 Mai 07:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqN8

În vara anului 1947, temutul serviciu secret al sovieticilor, NKVD, a elaborat în cel mai deplin secret și a distribuit către toate țările-satelit un set de directive care trebuiau aplicate neabătut. Și care aveau rolul să ușureze supunerea țărilor, cîndva democratice, intrate după război sub pulpana Moscovei. Nu o dată, după căderea comunismului, unii analiști s-au întrebat dacă nu cumva unele dintre aceste directive încă sunt folosite de noile regimuri la putere, iar situația din transportul bucureștean, mai ales de cîteva zile încoace, reclamă la modul cel mai serios o asemenea întrebare.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

„Cheia” lui Daum

23 Mai 07:15 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqN7

Pentru meciurile cu Polonia și Chile, programate pe 10 și, respectiv, 13 iunie, selecționerul a anunțat 31 de jucători, plus 5 de rezervă, gata să răspundă la nevoie.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ametitoarele centre de putere

In statul roman, in acest moment, atunci cand vorbim despre centrele de putere care, pana la urma, asigura o buna sau o rea guvernare, trebuie sa incepem cu o enumerare. Exista puterea legislativa, data de o majoritate parlamentara. Care apartine PSD. Exista puterea executiva, sustinuta de respectiva majoritate parlamentara. Este tot a PSD. Apoi, exista puterea prezidentiala, care are unele atributii esentiale legate de guvernare. Si, inevitabil, intr-o tara ca Romania, exista puterea oculta, exercitata independent sau impreuna de institutiile de forta. Servicii secrete, DNA, zone ale puterii judecatoresti si armata. De modul in care isi impart puterea toate aceste institutii care o exercita, depinde, intr-o masura decisiva, gestionarea statului. Din aceasta perspectiva, Romania functioneaza ca un aparat cu mai multe viteze, dar si cu foarte multe frane. Ce nu merge?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Dedesubturile terifiante ale scandalului interceptarilor telefonice din Romania

22 Mai 07:56 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqMA

În scandalul interceptărilor din România, amorsat acum cîteva zile de reputatul avocat ardelean Radu Chiriță, reacțiile ar fi trebuit să fie de-a dreptul violente, nu zicem doar vehemente, în primul rînd cele ale clasei politice și ale ONG-urilor specializate în protejarea drepturilor omului. Nimic din toate astea, însă; afară de cîteva articole de presă revoltate, totul pare în firea lucrurilor. Deși, datele scoase la lumină de avocat duc spre altele, de-a dreptul terifiante, și care ar trebui să îngrozească, efectiv, întreaga opinie publică.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Iohannis a mers cu Grindeanu. Dragnea, în offside

Președintele Klaus Iohannis s-a plasat pe aceeași poziție cu premierul Sorin Grindeanu și l-a lăsat în offside pe Liviu Dragnea. Tema nu are mari implicații politice, la prima vedere, dar cazul în sine explică atât rezultatele din sondaje, cât și poziționările din ecuația Puterii.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

O minciună sfruntată

22 Mai 07:51 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqMy

Iar o să se smiorcăie unii că am ceva de împărțit cu Răzvan Burleanu și cu trupeții lui, dar nu pot să tac când descopăr că administrația care taie și spânzură la Casa Fotbalului își arogă iarăși niște merite pe care nu le are. Punctual, în aceeași zi în care Guvernul Grindeanu a aprobat proiectul unei Ordonanțe de Urgență ce stipulează, între altele, că autoritățile locale pot aloca până la 5 la sută din bugetul județean, municipal etc. pentru finanțarea activității sportive, Federația a emis un comunicat și l-a postat prompt pe propriul site. Acolo se afirmă că „Legea sportului a fost modificată conform solicitărilor membrilor FRF”!

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ciorba reincalzita

Asa a luat peste picior presedintele Klaus Iohannis scandalul serviciului secret numit SIPA si al arhivei explozive cu acelasi nume. El sustine nici mai mult, nici mai putin ca exista un scenariu conform caruia, din cand in cand, acest taraboi este repus pe tapet, readus in atentia opiniei publice, in scopul de a genera scandal. Deci, ca sa il citez: SIPA este o ciorba reincalzita. Sa vedem, insa, care este compozitia acestei ciorbe si daca nu cumva intaiul om in stat are datoria sa sufle in ea.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Scandal uitat: Consilier prezidential – anchetat pentru furtul a 17 dosare din Ministerul Justitiei

20 Mai 21:04 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqMs

În timpul guvernării Năstase, jumătate din organigrama ministerului Justiției era ocupată de agenți ai SIPA, iar bugetul și regulamentul de funcționare al serviciului era ținute la mare secret. În principal, SIPA se ocupa cu filarea și șantajarea magistraților incomozi și cu protejarea clanurilor mafiote.

Citeste mai departe »
Bogdan Chirieac

România - un teren de vânătoare

20 Mai 21:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqMr

Donald Trump Jr, însoțit de fiul său, a venit la vânătoare în România. S-au vizitat și obiectivele la care visează, în general, orice turist american în Europa: adică tot ce are legătură cu Dracula și, mai ales, castelul Bran.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.