Reteaua Corect

Editoriale si opinii

Bogdan Chirieac

Cum se moare la Paris?

23 aprilie 11:04 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqAA

Cum se moare la Paris? Tot mai des, în ultima vreme, în urma atacurilor teroriste. În ultimii doi ani, trei sute de persoane au fost ucise de teroriști. Alte câteva sute au fost rănite. Așa s-a întâmplat și în atentatul de joi seara de pe Champs Élysées. Nu mai contează măsurile de securitate. Numeroșii români care au vizitat capitala Franței în ultimii doi ani au văzut, în afara patrulelor de Poliție, unități ale Armatei desfășurate pe străzi, în orașul luminii și al libertății.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

La despărţirea de Oliver Lustig

23 aprilie 11:04 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqAz

A plecat dintre noi, ne-a părăsit, la 91 de ani, un mare fiu al Transilvaniei româneşti, generalul-maior în rezervă Oliver Lustig, supravieţuitor al Holocaustului, scriitor, ziarist militar, un om cu vocaţia prieteniei şi întrajutorării. Întâmplarea nu e anodină şi nu poate trece fără a fi observată de foarte numeroşii lui prieteni, colegi sau doar simpli cititori (dacă a citi cărţi despre Holocaust poate fi un lucru simplu!), care-i datorează toţi foarte mult. Mă număr printre aceştia.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Complotul institutional

23 aprilie 11:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqAy

Continua, in ritm alert, dezvaluirile facute de Dan Andronic. In calitate de jurnalist. Sau de consultant al ex-presedintelui Traian Basescu si fost consultant al lui Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu. Ele se refera la intalniri de tip institutional. Dintre care cea mai importanta s-a petrecut in noaptea celui de-al doilea tur de scrutin, in urma careia Traian Basescu a primit al doilea mandat. Care este semnificatia informatiilor pe care le primim?

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Furați, dar demni

21 aprilie 13:26 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqAb

Deși vechi fan al Realului, recunosc că, până la eliminarea chilianului Vidal, Bayern a jucat mai bine în returul "sferturilor" de Champions League. A dominat meciul de pe "Bernabeu", l-a controlat.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Băsescu, împins a doua oară la perdeluță

21 aprilie 13:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqAa

Cine are de câștigat în urma amendamentului depus de Traian Băsescu la legea grațierii? În primul rând, Traian Băsescu. În al doilea rând, USR.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Scandalul fraudei din 2009: Cam cat de prosti ne crede Traian Basescu?

21 aprilie 13:26 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqA9

Fostul președinte a intrat într-un clinci de zile mari, cum se spune la box. Pune la cale cu fidelii săi dezvăluiri de senzație despre oameni grei în stat care ar fi avut acțiuni neortodoxe legate de alegerile din 2009, în speranța retezării capetelor unora dintre ei, care îi stau azi în gît. Beleaua e că, la acea vreme, ei îi erau profund devotați astfel că, pentru a depăși impasul, fostul președinte aruncă acuzații aiuritoare, fără logică și în disprețul unui bun simț elementar. Cît de mult mai poate forța, însă, coarda liderul PMP? Și cît de proști ne crede?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Noua televiziune a lui Sebastian Ghita

21 aprilie 13:25 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqA8

Zi de zi, aflam noi detalii care definesc adevaratele intentii ale lui Sebastian Ghita. Ultimele de acest fel demonstreaza ca el este hotarat sa se opuna extradarii si sa isi continue, la un nou nivel, dezvaluirile impotriva celor care au confiscat statul de drept.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Bad boy Alibec

20 aprilie 13:12 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzz

Așadar, înlocuit în minutul 61 al meciului cu CFR de la Cluj, Alibec aproape că nu l-a salutat pe Reghecampf, după care a dat cu șpițul în câteva sticle de apă și s-a dus la vestiare fără să aștepte fluierul final.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Unitatea morală a vieții

20 aprilie 13:12 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzy

La noi se mai crede că morala este o disciplină «moale», iar etica este doar «eseu». Morala este luată ca o chestiune de sfătuire ori de predică, dacă nu cumva ca un fel de prelucrare propagandistică.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Acrobatiile “interesului national”

20 aprilie 13:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzx

Astazi, domnul Gabriel Oprea a dat in balbaiala. Referitor la noaptea de pomina din 2009, al doilea tur de scrutin prezidential. Dar ieri, alaltaieri, acelasi Gabriel Oprea era pe caii mari ai aceluiasi “interes national”. Unde a ratat? Cum s-a intamplat ca a fost aruncat peste bord desi s-a dovedit extrem de util pentru doua regimuri?

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Ce sunt detinutii politici?

19 aprilie 10:47 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyJ

Zi de zi apar la lumina piesele unui urias si infricosator mozaic care, asamblat, contureaza tot mai clar imaginea statului politienesc roman. Nu mai este nici un dubiu ca procuratura si serviciile secrete au format echipe mixte care au analizat informatiile furnizate de cele din urma si necomunicate persoanelor urmarite si acuzate, stabilind incadrarea juridica a faptelor si masurile procedurale de luat. Din declaratiile unuia dintre sefii SRI (generalul Dumbrava) rezulta clar ca aceasta cooperare s-a extins prin ramanerea agentilor secreti “in campul tactic” si in faza judecatii, pana la finalul procesului judiciar si pronuntarea sentintei.

Citeste mai departe »
Adina Anghelescu

Ce nu spune Tudorel. Uite extradarea, nu e extradarea!

19 aprilie 10:45 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyI

Azi, subiectul zilei in media ramane Sebastian Ghita. "Jos jednu turu, molim!", ar fi mesajul, in sarba, catre Sebastian Ghita. Adica "inca un rand, va rog!". Asta si-ar dori media si, implicit, intreaga opinie publica de la domnul Ghita. Caci de la el, odata ce ar sosi in Romania, se asteapta continuarea dezvaluirilor. Exact de acolo de unde se oprisera.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cutia cu secrete a lui Sebastian Ghita

19 aprilie 10:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyH

El, in sine, nu prezinta vreun interes maxim pentru societatea romaneasca. In schimb, secretele pe care le detine si care ar putea fi facute publice au o valoare uriasa. De aceea, in mod firesc, romanii se intreaba in ce circumstante va fi deschisa cutia cu secrete a lui Sebastian Ghita. Si daca ea va fi deschisa vreodata. La aceasta dilema, incerc sa raspund.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Restaurația Imperiului Otoman

18 aprilie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyi

Mai puținde un secol le-a trebuit urmașilor lui Kemal Ataturk ca să renunțe la moștenire și să purceadă la restaurarea sultanatului Otoman. Culmea - printr-un instrument democratic: referendumul.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Se reface axa Washington-Ankara?

18 aprilie 10:29 Publicat in Intern, Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyg

Mai multe agentii de stiri ne informeaza ca Donald Trump, presedintele Statelor Unite, a pus mana pe telefon si l-a felicitat pe Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei. Pentru succesul la referendum. Mai mult, acest dialog ar fi fost pus si in stenograme. Se intampla in vreme ce membri de vaza ai Uniunii Europene maraie impotriva lui Erdogan. Si il acuza de incalcarea grosolana a regulilor democratice. De ce informatia vizand convorbirea Trump-Erdogan, daca se dovedeste reala, are o importanta uriasa?

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Media alternativă versus Media compromisă

18 aprilie 08:11 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqy1

Ce-i lipseşte chelului? Tichia de mărgăritar, bineînţeles. Chiar aşa. Nouă ne cam lipseşte media alternativă, alter media (de dreapta sau de stânga), media underground. Desigur, media alternativă nu ne lipseşte cu desăvârşire, are câţiva reprezentanţi deja frecventaţi, dar parcă e încă destul de firavă. Nu ne gândim aici la reţelele sociale, extrem de personalizate dar aflate încă în afara răspunderii pentru comunicarea publică.

Citeste mai departe »
Tesu Solomovici

Ce stim si ce nu stim despre conflictul israeliano-palestinian

17 aprilie 08:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqxZ

Instalarea lui Donald Trump la Casa Albă a simplificat sau a complicat procesul pacii in Orientul Mijlociu. L-a simplificat pentru dreapta extremista israeliana care doreste anexarea Cisiordaniei (Iehuda și Șomron) ocupata in urma „Razboiului de 6 zile” din 1967, l-a complicat pentru israelienii si lumea care cred in solutia a doua state, independente și suverane, intre Marea Mediterana si raul Iordan: Israel si Palestina. Din fericire, noul presedinte american nu se grabeste sa indeplineasca promisiunile date dreptei israeliene. Asa ca, deocamdata, nimic nou sub soarele Tarii Sfinte.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Arestarea lui Ghita – Victorie a sistemului ori cacealma de proportii?

14 aprilie 12:31 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqxT

Știrea zilei e arestarea fugarului Sebastian Ghiță în Serbia, după ce ar fi fost depistat cu acte false la un control; de aici o veritabilă frenezie care a cuprins mass-media și rețelele sociale de la noi. Cine se teme de dezvăluirile pe care le va face Ghiță după ce va fi adus în țară? Dar, oare, chiar va mai vorbi după ce va fi adus? Ori, speriat că a ajuns la capăt de drum, va tăcea mîlc? S-ar putea ca toate aceste întrebări să fie, însă, premature: aducerea lui Ghiță în România s-ar putea să dureze mult mai mult decît își imaginează unii.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Intoarcerea lui Sebastian Ghita

14 aprilie 12:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqxS

A plecat de Ignat. A fost capturat in Vinerea Mare. Sebastian Ghita se intoarce. Mai devreme sau mai tarziu. Cu peripetii sau fara peripetii. Iar cand se intoarce, jocul va fi departe de a se fi incheiat. Este posibil sa asistam la o a doua serie de dezvaluiri. Infinit mai devastatoare decat primele. Dar la fel de posibil este ca, peste acest urias scandal, sa se lase o tacere grea.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Fără Becali, dar pe banii lui!

13 aprilie 13:29 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqxq

De la un timp, am ales să scriu FCSB pentru a nu încălca o hotărâre judecătorească. Bună sau rea, legea trebuie respectată. În paralel, am deplâns însă faptul că, substituind Steaua cu FCSB, am distrus un brand, printre ultimele de anvergură în sportul românesc. La acest capitol, n-avem egal și nu trebuie să ne facă altcineva rău pentru că ne facem singuri. Mustim de talent și de inițiativă în direcția asta.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.