Reteaua Corect

Editoriale si opinii

Stelian Tanase

Fantomele guvernamentale

26 iulie 10:38 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nree

PNL s-a gindit să-și facă un „shadow cabinet”, un guvern-fantomă, idee preluată din tradiția politică britanică. La Londra există un asemenea guvern care așteapta să îi vină rîndul cînd partidul de la putere trece în opoziție. Acolo guvernul-fantomă este instituție veche de sute de ani si e legiferată. În alte țări ideea nu a prins. Sistemul electoral calat pe sistemul bipartid( tory-whig) a făcut diferența. Asta ar fi explicația.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Mai e de actualitate, la noi, frica de… frica de inflaţie?

26 iulie 10:35 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nred

În zorii anilor ’60, în America, unui renumit profesor de economie, Paul A. Samuelson, colaborator apropiat al preşedintelui Kennedy, i s-a cerut să răspundă la o întrebare grea: „Care este cea mai importantă problemă economică cu care se vor confrunta Statele Unite în următoarele decenii?”... Răspuns răspicat: „Pericolul inflaţiei”. Şi a adăugat: „Inflaţia este în sine o problemă. Dar temerile legitime şi isterice faţă de inflaţie par să devină ele însele o problemă. Pe scurt, mă tem de inflaţie. Dar mă tem şi de teama de inflaţie”...

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cade majoritatea! Ce punem în loc?

26 iulie 09:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nre2

Primul Guvern PSD plus ALDE rezultat în urma alegerilor parlamentare de la sfârșitul anului trecut a beneficiat la investire de 295 de voturi. Ulterior, moțiunea de autocenzură a fost votată de doar 251 de parlamentari. 44 de voturi au fost așadar pierdute într-un interval de numai șase luni În acest moment, majoritatea PSD plus ALDE practic nu mai există. Executivul se menține și-și poate trece proiectele de legi doar cu votul celor 15 reprezentanți ai minorităților. Dar ce se va întâmpla mâine? În ce situație se va afla PSD plus ALDE în noua sesiune parlamentară?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ies la iveală informații halucinante. La DNA se fura ca-n codru?

25 iulie 12:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdZ

Scandalul public al ultimei perioade este, fără doar și poate, cel produs de meciul dintre Laura Kovesi și procurorii revocați Ovidiu Țuluș și Mihaela Iorga, cei care s-au pus pe dezvăluiri din interiorul instituției. Bulgărele informațiilor se rostogolește din ce în ce mai aprig, însă: una caldă, de week-end, dacă se va dovedi reală, ar putea dinamita, efectiv, activitatea anticorupție de la noi.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

La referendum, patrioți!

25 iulie 12:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdY

Colegul Sorin Roșca Stănescu indică două „afaceri” la nivel înalt trase la indigo: achiziționarea de avioane F16 (second hand) de la portughezi, în urma insistențelor lui Traian Băsescu și proiectata achiziție de rachete Patriot în urma demersului consistent al lui Klaus Iohannis, urmare a unor aranjamente personale cu Trump.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

De ce abandonează PSD impozitul pe cifra de afaceri?

25 iulie 12:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdX

Cum se explică faptul că, la scurt timp de la anunțarea acestei reforme, PSD și, respectiv, Guvernul semnalizează în toate direcțiile faptul că au cedat? Și dacă au cedat în ceea ce privește stabilirea impozitului pe cifra de afaceri, atunci prima întrebare rezonabilă care poate fi pusă este ce anume a stat la originea acestui abandon rușinos. Cumva presiunile multinaționalelor, exercitate prin intermediul unor ambasade?

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Cine preia şefia de la Dragnea

24 iulie 11:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdu

Nici un partid nu a venit la putere dupa 1989 pe cai atît de mari ca PSD în decembrie 2016. A primit țara și bugetele ei pe tavă dupa ce mitraliase corpul electoral cu promisiuni fără precedent. Lumea a votat hipnotizată pentru salarii mărite, pensii, scutiri de taxe, locuri de muncă, pentru lapte și miere. Avînd în vedere victoria categorică și formarea unei majorități parlamentare confortabile, era de așteptat să urmeze o guvernare solidă și clară, cu direcție. Programul propus în campanie nu avea nicio opreliște pentru a fi indeplinit. Este și ce ne-a asigurat Liviu Dragnea in decembrie/ianuarie. Atunci părea printre pesediști cel puțin soarele de pe cer plus Mesia. Am fost asigurați că există un calendar ferm, o listă de măsuri, legi care urmau să fie trecute prin Parlament etc. PSD părea un partid hotărit, cu soluții pentru România, un partid care știa ce vrea.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Cea mai mare bancă germană face cea mai importantă previziune pentru România

24 iulie 10:24 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdg

Marian Popa, şeful centrului de IT de la Bucureşti al DB Global Tehnology, divizia software a celei mai importante bănci germane Deutsche Bank, a făcut una dintre cele mai importante previziuni pentru Români din ultimii ani: sectorul IT&C va ajunge la 12% din PIB până în 2025, de la 6% cât este în acest moment.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Vremuri interesante

24 iulie 10:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdf

Trăim vremuri interesante. Asta e sigur. Cu ce să începem ? Presa noastră scandaloasă („de scandal” e prea puţin şi inexact) anunţă că episcopul homosexual al Huşilor ar fi fugit din ţară. A fost văzut pe aeroportul din Iaşi. Biserica Ortodoxă Română, păstorită de Preafericitul părinte Daniel, trăieşte vremuri prea interesante, vremuri LGBT. Deocamdată, capii Bisericii nu ştiu ce hotărâri să ia. O fi atât de întinsă „boala” din Biserica română ? Vom avea şi marşuri ale preoţilor cu orientări sexuale alternative ? Pentru că presa de scandal s-a pus să caute şi a început să găsească şi alte cazuri. Tot deocamdată, preotul Pomohaci, acuzat de pedofilie, continuă să dea concerte de muzică populară foarte apreciate.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Băsescu cu F16, Iohannis cu Patriot

24 iulie 10:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrde

Sunt două afaceri create parcă la indigo. Prima este bătută în cuie iar pagubele sunt cât se poate de vizibile. Pentru cei care vor să le vadă. Cea de-a doua, afacerea Patriot este încă la stadiul unei palme bătute. O palmă prietenească pe umărul lui Klaus Iohannis la intrarea în Casa Albă. Două afaceri legate de înarmare, şi una şi alta reprezentând un eşec tipic românesc.

Citeste mai departe »
Tesu Solomovici

Razboiul Ierusalimului a inceput

„Iediot Aharonot”, cel mai popular cotidian ebraic, titreaza pe prima sa pagina: „Razboiul Ierusalimului a inceput”. Evenimentele din ultimele zile petrecute pe Muntele Templului din Ierusalim si in teritoriile palestioniene sunt intr-adevar grave.

Citeste mai departe »
Ovidiu Ioanitoaia

Pe picior de plecare

23 iulie 12:07 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdc

„Selecționerul a pierdut inclusiv încrederea celor care au insistat pentru aducerea sa, iar Comitetul Executiv FRF ar putea opta, miercuri, pentru rezilierea contractului”, nota Adevărul pe 17 iulie, anticipând că zilele lui Daum ar fi numărate. Până să ajungă la […]

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

De ce a declanşat Băsescu asaltul asupra DNA

23 iulie 12:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrdb

Cum se explică faptul că tocmai Traian Băsescu, cel care a creat sistemul mafiot, exact aşa cum el însuşi l-a definit, desfăşoară în prezent un atac continuu asupra DNA în general şi a lui Kovesi în special? Care este motivul real? Şi, de fapt, care este miza?

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Vocea patriotului naţionale

23 iulie 11:22 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrda

Lumea care conteaza este in fibrilatie pe un subiect gingaș – Centenarul făuririi statului național român – 100 de ani de la Marea Unire. Care cum poate, vrea să tragă un folos din această împrejurare aniversară. S-au înființat comisii, plus alte forme fără fond. S-au atribuit fonduri, s-au desemnat cițiva indivizi să conceapă și alții să participe la evenimente grandioase.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Misterioasele interviuri din Bulgaria - dovada că LCK a vulnerabilizat DNA

21 iulie 18:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcQ

Revocatul din DNA, procurorul Doru Țuluș, dă atacul la fostul său loc de muncă și la șefa acestuia prin intermediul unui interviu luat, să vezi drăcie, de o televiziune bulgară. Nici nu se sting bine ecourile spuselor sale că aflăm alta și mai și: la același post s-a produs și Traian Băsescu, materialul urmînd să fie difuzat astăzi pe post. De ce ar fi, brusc, atît de interesat de scandalul din interiorul DNA un post de mic litraj din țara vecină și, mai ales, de ce susținem, în titlu, că acest interes dovedește vulnerabilizarea instituției de către Laura Kovesi?

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Pe când și publicitate stradală pentru DNA?

21 iulie 12:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcK

Se pare că războiul DNA cu Mafia a ajuns în faza „pe viață și pe moarte”. Altminteri nu se explică mijloacele extraconstituționale și extraregulamentare la care recurge șefa DNA pentru a-și continua lupta și pentru a-și păstra scaunul... Vă invit, ca deobicei, la un nou slalom printre „telegramele” actualității.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

DNA a intrat într-o fundătură. Cum mai poate ieși?

21 iulie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrct

Până acum, atât eu cât și alți analiști ne-am referit mai degrabă la doamna Laura Codruța Kovesi, încercând să observăm și să respectăm diferențele specifice dintre instituție și persoana care o conduce. În urma ultimului comunicat DNA, acest lucru nu mai este posibil. Acuzând-o pe procuroarea Mihaela Moraru Iorga de fapte incredibil de grave, printr-o postare publică, DNA s-a implicat ca instituție. Ce se întâmplă, prin urmare, dacă acuzațiile sunt reale? Ce se întâmplă dacă ele nu sunt reale?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ziua cea mai neagră din istoria DNA: Kovesi - obligată să demisioneze

21 iulie 09:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcq

Ziua de azi va intra în mod cert în istoria DNA drept cea mai teribilă, o adevărată Apocalipsă, fără a ne teme de exagerări, și care nu poate avea, într-o țară normală, decît un singur rezultat: demisia imediată a șefei instituției.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Unora le miroase a sânge și a cașcaval

21 iulie 09:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcp

Ludovic Orban a dat un interviu pentru Jurnalul. Printre altele el spune ”Obiectivul nostru în următoarea sesiune parlamentară este să rupem din majoritatea artificială care s-a creat în susținerea guvernului Tudose cât mai mulți parlamentari… Mai precis, (vrem n.r.) să frăgezim majoritatea parlamentară, să ducem lucrurile fie spre formarea unui nou Guvern, fie spre alegeri anticipate. ” Aparent lucrurile sunt clare, dar nu sunt. Liberalii sunt indeciși ce cale să urmeze.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O întrebare legitimă: Va declanșa PNL suspendarea lui Iohannis?

20 iulie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrck

Pentru o serie de minți exaltate, ori pentru unele mai puțin conectate la eveniment, zilele trecute am fi asistat la o lovitură zdravănă administrată de președintele Iohannis secuilor, după ce le-a dăruit un steag tricolor în schimbul celui secuiesc, oferit de gazde la vizita oficială în Harghita și Covasna. Pentru mințile lucide, a fost exact invers: am asistat la un serviciu de imagine uriaș făcut năbădăioșilor secui de către președinte, minuțios regizat și cu beneficii de ambele părți. Cît despre întrebarea din titlu, nu o luați în serios, deși, într-o țară normală, ar trebui.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.