Reteaua Corect
adrian.severin
Adrian Severin
540 articole scrise
Adrian Severin

Inscripție pe un pat de spital

05 septembrie 09:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyn9

La Summitul superputerilor fostei ordini mondiale bipolare de la Geneva (2021), în procesul retragerii către Marea Chinei și redispunerii în regiunea indo-pacifică, cu intenția de a-și asigura astfel spatele, SUA a cedat Polonia Germaniei, Ungaria Rusiei, Ucraina Rusiei și Germaniei, Marea Neagră Rusiei și Turciei, iar România a rămas, cum se spunea în dreptul roman, un res derelictae (adică o proprietate abandonată voluntar de titularul ei) având statutul de res nullius (bunul nimănui), pe care oricine și-l poate însuși și cu care oricine poate face ce vrea.

Citeste mai departe »

O comparație incorectă, inutilă și ofensatoare

19 august 09:06 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyie
161962.jpg

Nu aș reacționa dacă această comparație ar fi venit de la unul dintre mulții jurnaliști iresponsabili care scriu după ureche, fără a se informa. Când, însă, cel care forțează comparații fără rost, pornind de la informații neconforme realității, este un ziarist cunoscut pentru buna sa informare și pentru rigoare profesională, faptul devine pe cât de surprinzător, pe atât de periculos.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Diversitate și perversitate

16 august 09:53 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyhl

La mijlocul anilor 1990, am luptat (cu succes) pentru dezincriminarea homosexualității, respectiv a raporturilor sexuale între persoane de același sex. Era vorba despre abrogarea art. 200 din vechiul Cod penal.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Cine bagă bățul prin gardul româno-maghiar la Roșia Montană?

03 august 12:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nydC

La cererea guvernului român, Roșia Montană a fost inclusă, prin decizia UNESCO, în patrimoniul cultural universal, oprind astfel, practic, exploatarea zăcămintelor minerale existente acolo; exploatare care, potrivit unor opinii, ar fi adus avantaje economice considerabile României. Deci, decizia ar trebui să ne întristeze; cel puțin pe unii. (Nu îi includ aici pe românii defetiști care, deși deplâng situația, se bucură întrucât astfel, conducătorii lor, despre care cred că nu pot fi decât corupți, nu vor mai putea da străinilor bogățiile țării pe nimic.)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Conflict de opinii între CJUE și Comisia de la Veneția?

07 iulie 19:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny5B

Cineva observa că polemica referitoare la definirea familiei ca uniune între un bărbat și o femeie a devenit pe nesimțite irelevantă. Nu mai are nici o importanță cum definim familia atât timp cât definiția bărbatului și femeii devin subiective, diferența dintre genuri relativizându-se. Dacă două persoane, din punct de vedere biologic, de același sex, se prezintă la ofițerul stării civile și, în exercitarea „dreptului fundamental la libera alegere a genului”, una zice că este bărbat iar alta zice că este femeie, încă o „familie tradițională” se poate naște.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

O provocare disperată a unui premier în degringoladă

27 iunie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny2s

O provocare disperată a unui premier în degringoladă. O navă a flotei militare britanice a intrat zilele acestea în apele teritoriale ale Crimeii, pe care Guvernul Majestății sale o consideră ca făcând parte din teritoriul Ucrainei, iar nu al Rusiei.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

ÎN ATENȚIA SRI - UNITATEA PENTRU APĂRAREA CONSTITUȚIEI: CONSTITUȚIA ÎN PERICOL!

13 iunie 10:33 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxY9

Douăzeci și patru de organizații ale unei așa zise societăți civile au cerut demisia membrilor Curții Constituționale a României pentru motivul că, printr-o decizie recentă, aceasta a stabilit preeminența Constituției române asupra dreptului UE și hotărârilor CJUE. Este vorba așadar despre un atac împotriva Constituției și prin aceasta, a statului, care excede dreptului la liberă exprimare.

Citeste mai departe »

Comisia Europeană a încălcat principiul cooperării loiale cu România

09 iunie 10:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxX6
Comisia-Europeană-Copy-Copy.jpg

Raportul MCV îl critică pe ministrul Cătălin Predoiu pentru că nu a ținut seama de avizul CSM privind numirea unor procurori șefi, dar nu și pe ministrul Stelian Ion care a ignorat avizul CSM privind menținerea SIIJ. Ba mai mult, cel din urmă este încurajat să meargă mai departe împotriva opiniei CSM.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Două decizii ale CCR: una caldă, una rece

09 iunie 10:28 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxX4

1. Ieri, 08.06.2021, CCR a stabilit că:

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Hotărârea CJUE privind SIIJ – un document politico-juridic

27 Mai 10:58 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxTe

Curtea de Justiție a UE (CJUE) a făcut și face politică. Iar hotărârea privind conformitatea legilor justiției din România cu dreptul UE, cum am mai spus, mustește de ambiguități politicianiste. Din ceața acestor ambiguități trebuie extrase, pe cale de interpretare, concluzii care să evite o criză constituțională și să asigure funcționarea sistemului judiciar. Diferența între partea sănătoasă a magistraturii și magistrații #rezist este că cea dintâi supune textul hotărârii pronunțate de CJUE unei analize raționale, în timp ce ultimii îl flutură deasupra capului strigând „Victorie!” și pretinzând că Europa le-a dat permisiunea să desfigureze justiția potrivit dogmelor lor și să desființeze statul român.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Între riscul nevaccinării și riscul vaccinării cine alege?

21 Mai 12:00 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxRx

Nu sunt împotriva vaccinării anti Covid 19. Nu sunt nici pentru vaccinarea anti Covid 19. Sunt, însă, împotriva „covidismului”, ca ideologie vizând formarea „omului nou” vaccinat. Și sunt împotriva „covidocrației”, ca formă de organizare și conducere a societății prin decomunitarizare, dezumanizare și dresaj. Sunt convins că, aflați sub amenințarea virusului SARS-CoV-2, a refuza vaccinarea presupune asumarea unui risc. Sunt convins, de asemenea, că a accepta injectarea cu un produs care nu este tocmai un vaccin, ci, mai degrabă, instrumentul unei inginerii genetice ale cărei efecte, principale și secundare, nu au fost suficient testate și pentru care nici un specialist nu poate garanta la modul absolut, implică iarăși riscuri. Riscăm și într-un caz și în celălalt. Întrebarea este: cine decide cu privire la acceptarea riscului; individul sau statul?

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Jucători de șah și jucători de poker

Mai mulți comentatori politici, din categoria celor lucizi și cunoscuți pentru atitudinea lor critică față de politica externă a actualului guvern, au exprimat, public sau pe canale private, rezerve față de șansele demersului prin care ceream Președintelui Federației Ruse, domnul Vladimir Putin, să nu includă România pe lista „statelor neprietene” Rusiei, în ciuda retoricii agresiv rusofobe a Bucureștiului, deciziei Consiliului Suprem de Apărare a Țării de a califica Rusia ca „stat inamic” și a prezenței bazelor militare NATO, inclusiv a celei care găzduiește scutul anti-rachetă de la Deveselu, pe teritoriul românesc. Potrivit acestora, în condițiile date și ținând seama de poziționarea României față de Rusia, cea din urmă nu are nici o posibilitate de a nu trata pe cea dintâi ca adversar patent.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Chestiunea ucraineană: riscul alunecării în război mondial (I)

30 martie 12:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxBJ

CÂND CRIZELE INTERNE SE REZOLVĂ PRIN RĂZBOI EXTERN
Pe data de 18 martie 2021, pe stadionul Luzhniki din Moscova, circa optzeci de mii de persoane, au participat, în prezența Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, la aniversarea a șapte ani de la „reunificarea Crimeii cu Rusia”; fapt prezentat ca făcând „dreptate istorică” Rusiei. La întrebarea Președintelui lor, cei prezenți au răspuns într-un glas: „Iubim Rusia!” Ceea ce se poate traduce prin „suntem gata să mai ducem un alt Mare Război pentru Apărarea Patriei, dacă va fi nevoie, și uniți, vom birui din nou!”.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

GUVERNUL MONSTRUOASEI COALIȚII DINTRE NEVOLNICIE ȘI TRĂDARE LOVEȘTE DIN NOU

26 martie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxAF

Reducerea programului de lucru al magazinelor: măsuri idioate luate de idioți.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

USERISM ȘI REZIDOCRAȚIE

25 martie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxAh

Platon spunea că formele de conducere a statului sunt aristocrația, democrația, oligarhia și tirania. S-a mai vorbit despre plutocrație și de meritocrație.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Ucraina: „Omul bolnav al Europei Orientale (I) - Adevărata istorie a unui tratat demonizat

16 martie 11:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxxe

În vara acestui an (2021) expiră termenul până la care România poate notifica decizia de a nu mai prelungi valabilitatea Tratatului politic de bază cu Ucraina. Dacă faptul s-ar petrece, tratatul ar înceta să mai producă efecte cu începere din anul următor. În acest context se aud deja voci care cer ieșirea României din legătura stabilită prin amintitul instrument de drept internațional cu paisprezece ani în urmă, în 1997.

Citeste mai departe »

PRECIZĂRI ALE LUI ADRIAN SEVERIN, ÎN REPLICĂ LA ARTICOLUL LUI PETRU ROMOȘAN REFERITOR LA UCRAINA

08 martie 12:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxuJ
PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTA5M2VjMTY3NjMxZTQ3ZGQ3NjJjZGU2NTQ4MjQ1NjUw.thumb_.jpg

Stimate domnule Romoșan.

Am rămas profund surprins de referirea la Tratatul cu Ucraina din articolul Dvs publicat pe data de 7 martie 2021, în Corectnews, sub titlul „Ucraina, un stat eșuat la frontiera de est a României?”

Citeste mai departe »
Adrian Severin

La mulți ani de Ziua Mamiferului!

07 martie 12:39 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxuu

Pe vremea în care încă nu eram corecți politic, ziua de 8 Martie a fost declarată Zi internațională a femeii. Era un mod de a le omagia pe cele care, printr-o eroare istorică de uriașe dimensiuni, fuseseră (și încă uneori mai sunt) discriminate și așezate pe o treaptă inferioară a ierarhiei sociale, deși contribuția lor la perpetuarea vieții, la înfrumusețarea vieții și la îndestularea vieții fusese mereu egală, dacă nu chiar superioară prin puterea sacrificiului de sine, loialitate, hărnicie și devotament, celei a bărbaților.

Citeste mai departe »

Ziua Internațională a Bolilor Rare

01 martie 16:04 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxsJ
154985304_2389626331182038_6097086281291127936_n.jpg

Bolile rare au fost dintotdeauna o provocare pentru medicii de pretutindeni. Ele necesită o abordare atentă, iar identificarea lor este una dintre cele mai complexe etape de parcurs de către specialiștii din domeniul sănătății. Cu toate acestea, pe cât de greu le este medicilor să le trateze, pe atât de greu le este pacienților să le îndure.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Aparand libertatea judecatorilor, SIIJ apara libertatea justitiabililor

19 februarie 12:19 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxpQ

Reamintesc faptul ca SIIJ inseamna Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Sunt multe? Una singura este cu una prea mult.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.