Reteaua Corect
bogdan_tiberiu.iacob
Bogdan Tiberiu Iacob
1010 articole scrise
Bogdan Tiberiu Iacob

Cel mai prost politician din istorie

03 martie 10:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxt7

Este, evident, Traian Băsescu. Și e greu să se apere de această etichetă. Azi a venit o nouă dovadă, odată cu verdictul de pușcărie pentru fiica sa și pentru cea despre care gurile rele au susținut adesea că ar fi fost iubita sa. Două lovituri cumplite dintr-un foc pentru cel mai stupid politician imaginabil.

Citeste mai departe »

Fost șef al SIE, semnal de alarmă: misteriosul maghiar care controlează spionajul românesc

02 martie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxt0
Turos_Lorand-ki-768x478.jpg

Fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, trage un semnal de alarmă astăzi, într-un articol de pe un site de nișă (pe care îl reproduce parțial și pe contul său de Facebook, de parcă ar vrea să se asigure de răspîndirea cît mai largă), în legătură cu un personaj foarte controversat propulsat recent în Comisia de control al SIE. Și despre care nu se știe mai nimic în spațiul public, un caz rar, dacă nu cumva unic. Predoiu sugerează că senatorul UDMR Turos Lorand, căci despre el e vorba, ar putea reprezenta chiar o vulnerabilitate de siguranță națională.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Reforma Radio-TVR cu DNA. Și un mega-scandal care stă să izbucnească

24 februarie 14:34 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxri

Reforma în mass-media de stat începe bine, odată ce DNA a deschis dosar penal zilele astea pentru angajarea a patru cîntăreți în orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii. Crimă organizată cu fluiere și țambal, pare-se. Dincolo de asta, există o mare problemă la nivelul puterii: să dea jos urgent actualele conduceri ale Radio și TVR. Dar cum? Pentru că sunt mici hibe legale la mijloc, după cum vom arăta în rîndurile care urmează.

Citeste mai departe »

Cazul Voiculescu și „România educată”: cum livrează Guvernul atestate universitare pentru opt clase

23 februarie 13:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxqY
vlad_voiculescu_00286700-768x432.jpg

Ministrul Vlad Voiculescu a sperat să rupă gura tîrgului și să închidă controversele privind dubioasa sa pregătire intelectuală publicîndu-și zilele trecute atestatul oficial de diplomă universitară furnizat de Ministerul Educației. Doar că, în România, pentru a obține atestat de studii universitare sunt suficiente opt clase.

Citeste mai departe »

Cataramă, Șoșoacă, Valea Jiului și mineriada din care PNL nu a înțeles nimic

22 februarie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxqj
fff.jpeg

PNL nu a înțeles nimic în cei 22 de ani scurși de la sîngeroasa mineriadă din 1999, cînd România aproape a căzut de pe harta civilizației, constată fostul liberal Viorel Cataramă, care remarcă, pe Facebook, uimitoarele similitudini dintre acel moment și actualele tensiuni din Valea Jiului. Și avertizează că tragedia de atunci s-ar putea repeta, pe fondul nepăsării actualei puteri față de problemele românilor.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

PNL, despre revocarea Avocatului Poporului: „Lovitură de stat”

18 februarie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxpw

Actuala putere, cu PNL în frunte, pregătește revocarea Rentei Weber din funcția de Avocat al Poporului pe motiv de încălcare a legilor și a Constituției. La precedenta operațiune de revocare a Avocatului Poporului, în 2012, din aceleași motive, greii PNL de azi vorbeau de lovitură de stat și de manevre naziste menite să destabilizeze România.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Bossul AUR: Iohannis e agent al Rusiei cu misiunea de a bloca unirea cu Moldova

17 februarie 12:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxp4

Afaceristul în construcții Marius Dorin Lulea a devenit brusc unul dintre oamenii zilei, după dezvăluirile unor disidenți din interiorul AUR că ar fi adevăratul creator și susținător al misteriosului partid, apărut aproape din neant și devenit a patra forță politică a țării. Nu știm încă precis ce hram poartă Lulea, dar sigur e că are poziții extrem de radicale și acuzații pe măsură, ceea ce lasă să se întrevadă o evoluție de viitor interesantă a formațiunii. Între acuzații e cea extrem de gravă la adresa lui Iohannis, pe care îl numește om al axei Berlin-Moscova, cu misiunea de a împiedica Unirea cu Moldova.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Demiterea Renatei Weber și o concluzie: România - condusă de habarniști ai legii

16 februarie 12:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxoQ

La vreme de pandemie, o problemă arzătoare pe agenda noii puteri e demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, pe motiv de abuzuri în funcție. O procedură care nu ar trebui să constituie o problemă într-un stat democratic, cu o singură mențiune: dacă se respectă legea. Iar puternicii zilei, cu Ludovic Orban în frunte, ne arată că habar n-au de legi, necum să le mai și respecte, lucru extrem de grav, în opinia noastră. Mai pe scurt, Orban & comp vor să o demită pe Weber din funcție printr-o procedură inexistentă în legislație.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Scandalul Coltescu: președintele CNCD - demisie urgentă sau demitere

12 februarie 12:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxnG

Scandalul ”rasial” al arbitrului Sebastian Colțescu s-a încheiat azi, după decizia UEFA, care, prin Comisia de Etică, a constatat că expresiile folosite de acesta la meciul dintre PSG şi Istanbul Basaksehir nu sunt cu tentă rasistă şi nu vor atrage măsuri disciplinare. O decizie care, în orice țară normală, ar avea, totuși, o victimă: președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, care în decembrie s-a grăbit să dea de pămînt cu arbitrul român.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Președintele Sibiului

10 februarie 14:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxn7

În mandatele prezidențiale ale lui Klaus Iohannis Sibiul a devenit noul Scornicești remarcam, pe bună dreptate, într-o analiză de acum doi ani. Lucrurile nu doar că nu s-au potolit de atunci, dar iau amploare, iar cel care ar trebui să fie președintele tuturor românilor pare să fie președintele sibienilor. Ultima ispravă e dirijarea către micul oraș ardelean a marelui Comandament al Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) al NATO, un proiect uriaș și de maximă importanță despre care lipsesc, însă, informații privind modul în care a fost, cel puțin de ochii lumii, ales.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O întrebare-cheie: se va fâsâi pandemia pe altarul intereselor electorale?

07 februarie 12:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxm1

2021 e un an complicat din punct de vedere politic, pentru că au loc multe runde de alegeri în diverse țări, unele scrutinuri fiind restanțe din 2020, iar o concluzie a observatorilor politici începe să dea frisoane. Mai exact, pandemia și măsurile care au fost impuse au suflat vînt în pînzele partidelor extremiste, iar fenomenul tinde să ia amploare. De aici, două opțiuni: fie guvernele naționale o lasă mai moale cu virusul Covid 19, fie își asumă riscul ca, în Europa mai ales, să apară probleme majore pentru următorul ciclu politic.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Avertisment serios, bugetul de stat îl poate lăsa pe Cîțu fără iubită de Sf. Valentin

03 februarie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxkW

Nu, nu e glumă: prim-ministrul Florin Cîțu se pregătește să dea piept cu o problemă ținînd de legea bugetului de stat care riscă să-i producă mari probleme familiale, dacă nu chiar să ducă la ruperea unei relații minunate, de ani de zile, cu Elena Calistru, șefa cunosctului ONG ”Funky citizens”.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Aiuritorul domn Cîțu și atacul speculativ împotriva leului: când vom afla adevărul?

02 februarie 10:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxkl

România s-ar putea afla într-o situație extrem de delicată politic și economic, existînd ipoteza că guvernul și, implicit, finanțele țării, sunt conduse de un personaj concediat de o mare bancă după un atac speculativ împotriva monedei naționale – adică ceva vecin cu trădarea -, acum mai bine de un deceniu. Pînă cînd adevărul va ieși la lumină, nimic nu ne împiedică, totuși, să nu remarcăm comportamentul absolut halucinant al lui Florin Cîțu în legătură cu respectivul subiect.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Voiculescu: dedesubtul unei declarații și afacerea imobiliară de un miliard de euro

01 februarie 11:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxke

O declarație făcută recent de ministrul Vlad Voiculescu merită toată atenția, pentru că ea ar putea devoala planuri de afaceri uriașe aflate pe țeavă, cu nouă zerouri în euro și cu legături doar tangențiale cu domeniul sănătății. O declarație pe care ar trebui să o conexăm cu dezvăluiri explozive ale presei, de acum cinci ani, despre mizele activității în România a actualului ministru al Sănătății, nu neapărat în beneficiul țării pomenite.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Iohannis la schi după tragedie: Relaxare nesimțită sau semne de panică?

31 ianuarie 14:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxjV

Două sunt știrile zilei: au izbucnit protestele de stradă după tragedia de la Balș, iar președintele e filmat relaxîndu-se la schi, spre stupoarea întregii nații. Atîta nesimțire mai rar la un lider de țară îndoliată, cam astea sunt opiniile cel mai des exprimate pe rețelele sociale și în media. Marea întrebare, însă, e dacă nu cumva la mijloc e cu totul altceva decît nesimțirea, mai precis panica?

Citeste mai departe »

Roata se învârte, domnilor președinți

30 ianuarie 12:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxjD
klaus-iohannis-si-traian-basescu-amendati.-declaratiile-care-au-facut-inconjurul-romaniei-2-840x500-768x457.jpg

Sunt doi președinți ai României, unul fost, celălalt actual, care simt pe pielea lor ce înseamnă cînd roata vieții se învîrte. Și Traian Băsescu și Klaus Iohannis au beneficiat de-a lungul timpului de pe urma unor conjuncturi extrem de favorabile: în doar cîteva zile, acum, ei au de a face și cu reversul medaliei, iar prețul pe care l-ar putea plăti ambii este unul uriaș.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Oleacă de ticăloșie în formă pură: PNL, UDMR și politizarea prefecților

29 ianuarie 13:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxjw

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului, aceste funcţii urmând să fie unele de demnitate publică, iar cei care le dețin vor putea fi membri de partid. Un act de pură ticăloșie politică, să o spunem de-a dreptul, dacă ne amintim că principalele forțe politice care au produs modificarea sunt exact cele care în 2009 au sesizat CCR împotriva unei legi similare, ba încă mai blînde, chiar.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Măsură-șoc: Regimul Iohannis pune la cale interzicerea teoriilor conspirației?

28 ianuarie 10:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxiT

Mișcare ciudată a guvernanților cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului: atît președintele, cît și prim-ministrul au introdus în mesajele publice un dușman nou, care va trebui stîrpit. Astfel, pe lîngă tradiționalele extremism, antisemitism, negaționsim, xenofobie etc, Iohannis și Cîțu au nominalizat la loc de cinste, pe lista dușmanilor democrației și ai statului de drept, teoriile conspirației și lasă de înțeles că ele ar putea fi interzise curînd.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

DNA dă semne de alienare mintală?

27 ianuarie 12:22 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxiF

O informație care a șocat opinia publică a căzut marți, pe neașteptate: procurorii DNA cred de cuviință ca fiica fostului președinte Traian Băsescu să stea 15 ani după gratii, în timp ce Elena Udrea, mai norocoasă, doar vreo 12, dacă nu socotim și un surplus de pedeapsă de la condamnarea anterioară, care ar putea duce spre 16-17 ani. Spunem informație șocantă pentru că solicitarea procurorilor, dacă ar fi acceptată de judecători, ar urca prezumtivele infractoare mai sus în topul pedepselor decît marii criminali ai nației.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Profetul A.U.R.-ului și ardelenii din servicii

26 ianuarie 10:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxig

Intrarea stupefiantă și neîntrevăzută de observatorii politici a formațiunii de buzunar AUR în parlament continuă să intrige. Desigur, ca mai mereu, sunt destui analiști care pot explica acum perfect fenomenul, dar ar fi fost ideal dacă o făceau înainte de alegeri. Există, însă, un personaj, care a anticipat atît de bine succesul AUR, și încă mult înainte de alegeri, încît apar și mai serioase semne de întrebare legate de noua vedetă a politicii. Cum ar fi ideea că ea a fost programată încă de la naștere să aibă un viitor strălucit. Acel personaj poartă numele Rareș Bogdan.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.