Reteaua Corect
MariusGhilezan
Marius Ghilezan
62 articole scrise
Marius Ghilezan

Marcel Ciolacu, groparul capitalismului românesc

21 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWz

Guvernul Marcel Ciolacu intră-n ochiul ciclonului. A pus gând rău microintreprinderilor. Le suge bruma de profit. Taxându-i, îi va enerva pe patroni și-i va pune pe rele. Strategii lui – varză de Buzău – cred că lovitura e dată cu boltă liberalilor, susținuți de antreprenorii români. În extremis, PNL a mai salvat ceva. Profesiile liberale nu vor fi dijmuite atât de mult, cât ar fi vrut PSD. Dar PFA-urile sunt compromise total.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Cum se tratează febra AURarilor?

20 septembrie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWe

Partidele pro-europene din arcul guvernamental sunt mai preocupate de anul electoral 2024, decât de succesul lui 2023. Sunt cuprinse de febra galbenă, nu doar metaforic, numită AUR. Liderilor le e teamă că partidul lui George Simion va lua mai multe voturi decât ambele la un loc. O greșeală imensă.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Ozenismul – noul șiretlic al Diavolului

18 septembrie 14:10 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBVA

Diavolul progresist pregătețte un alt șiretlic. După plandemie și război, acum e rândul unei alte drăcovenii: UAP, noul nume dat OZN-urilor.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Care mai e prețul libertății azi?

15 septembrie 11:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBUR

Pe frontispiciul ziarului „România liberă” trona, ani de zile, un desen făcut de tinerii acelor vremi pe un perete al clădirii Facultății de Arhitectură din București, situată-n spatele fântânii Pieței Universității: „Libertate, ochii plânși vor să te vadă!”

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Rareș Bogdan a ținut un discurs incendiar în Parlamentul european: „Tu, Roberta, Charles Michel!…”

14 septembrie 11:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBUo

După ce Ursula von der Leyen și-a prezentat raportul cu nuanțe positive despre “Starea Uniunii,” wuroparlamentarul liberal Rareş Bogdan le-a sticat feng-shui-ul. Le-a reproșat liderilor europeni, reuniți în plenul Parlamentului European, că nu sunt capabili să pună presiune şi să îl oprească pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, de a „umili şi sfida” România, prin refuzul acestuia de a accepta România în Schengen.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Ce șanse are „Blocul democratic,” noua alianță electorală PSD-PNL?

13 septembrie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBUd

Conducerile PNL și PSD negociază construcția unui nou USL, sub numele de Blocul pro-european sau Blocul democratic, informează sursele din cele două partide. Un megalit ca o replică la explozia vulcanică a AUR-ului, în sondaje.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Pot avea loc negocieri între PNL și AUR pentru o Moțiune de cenzură?

12 septembrie 11:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBTR

Între PNL și AUR se desfășoară negocieri politice pentru votarea unei viitoare Moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, dezvăluie Ramona-Ioana Bruynseels, fosta candidată a lui Dan Voiculescu la președinție, înscrisă recent în AUR.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Sperietoarea “Dronelor de la Ceatalchioi”, ticluită de Blinken și Kuleba

11 septembrie 10:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBTr

Sperietoarea “Dronelor rusești de la Ceatalchioi” nu poate fi montată decât de un serviciu secret. Cine a avut interesul să compromită generalii armatei române? Să fie oare Marian Hăpău, fost director general al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), inițiatorul de “aur” al prăbușirii tablelor în pădure? Poate că FSB-ul lui Putin vrea să-l umilească pe “în civilul” Angel Tîlvăr, ministrul focșenean abramburici al apărării? Dușmanii lui Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, care ciocnesc cuburile de gheață în fiecare dimineață la Cotroceni? Sau tărășenia a fost pusă la cale de serviciile secrete ucrainiene? O ultimă variantă ar fi pura întâmplare. Toate aceste întrebări și le-au pus raționaliștii societății românești, care nu s-au dus după fenta lui Dmîtro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, câștigător de facto al acțiunii din așezarea dobrogeană “în furculiță.” Cum, cine, unde, când? Știu că știți! Dar să urmărim filmul acțiunii și să identificăm cine face bani din parascovenia tablelor căzute peste copaci. E vorba de mulți bani.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Suntem tot mai puțini sclavi pe plantație!

08 septembrie 10:10 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBSD

Apariția unei culturi de tutun dulce în deșertul corectitudinii politice de toate zilele este un eveniment excepțional. De-a dreptul rarisim. Unii cred că fumătorii de trabucuri, posesori de ochelari, citind o carte sunt drogangi și trebuie musai deferiți noii justiții a capetelor de cretă ale progresismului.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Să descifrăm Protocolul de detoxifiere a Proteinei Spike!

06 septembrie 10:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBRV

Cardiologul american Peter A. McCullough a publicat recent în prestigioasa revistă americană Journal of American Physicians and Surgeons“ un Protocol de detoxifiere a Proteinei Spike, rămase în organism, atât după infectarea cu coronavirus, cât și după dozele de vaccin. Am discutat pe canalul Youtube, într-un interviu fluviu, cu profesorul român Virgil Păunescu, primul medic român care a explicat clar publicului de aici, cum acționează Proteina Spike, în momentul inoculării. Concluzia lui merită ascultată.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Culisele arestării lui Benny Steinmetz în Cipru

05 septembrie 11:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBRH

Autoritățile din Cipru l-au arestat, săptămâna trecută, pe omul de afaceri franco-israelian, în urma emiterii unui mandat de arestare european de către statul român.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

„Am venit aici, ce vreți, în pana mea?!”

04 septembrie 12:01 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBRp

Vorbele din noul voiaj în România al domnului Klaus Iohannis: “Contribuția mea constă în faptul că am venit aici și am atras atenția asupra acestor chestiuni” – când a fost întrebat de jurnalist de ce ați venit în Deltă? – a enervat multă lume. Se confirmă, fără de tăgadă, că primul turist al țării nu se dezminte din pofta sa de călătorii minunate -desigur, pe bani publici!

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Întrebați-l pe Daniel Băluță cum se construiesc spitale de la zero!

01 septembrie 11:37 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBQH

Explozia de la Crevedia a readus din umbra nepăsării autorităților chestiunea arzătoare a lipsei spitalelor noi, construite de la zero. Fals. În sectorul 4, primarul social-democrat Daniel Băluță e pregătit să dea la cheie trei asemenea unități. Investițiile depășesc o sută de milioane de euro. 90% din bani sunt din fonduri europene. Înainte de a descrie mecanismul integrativ: “minte, chirurgie și putere,” să aprindem lampa muribundei neputințe administrative românești.

Citeste mai departe »

Se pare că Victor Ponta nu cunoaște “eul detestabil”!”

31 august 10:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBQc
media-159241077066515900.jpg

Obsedat că nu-l mai bagă nimeni în seamă, egoul lui Victor Ponta s-a detonat în piață publică. Vorbind mult, când trebuia să tacă puțin, a spus că “sunt trimise în străinătate doar victimele exploziei de la Crevedia cu răni ușoare, celelalte – cu răni grave – sunt lăsate să moară acasă.”

Citeste mai departe »

Convoi – momeală, la funeraliile lui Prigojin

31 august 08:36 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBQ3
mormant-prigojin-800x450@2x.jpg

În ultima săptămână, aranjamentele pentru înmormântarea lui Evgheni Prigozhin au fost învăluite în secret. Acum s-a confirmat că liderul grupului de mercenari Wagner a fost înmormântat astăzi la Sankt Petersburg – la puțin mai puțin de o săptămână după ce a fost ucis într-un accident de avion în afara Moscovei.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Cauzele exploziei de la Crevedia / Când salvatorul trebuie salvat

29 august 11:02 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBPz

Judecând la rece, după noaptea fierbinte a exploziilor repetate de la Crevedia, scăpat de limba de foc, pot aprecia ca martor al acuzării că sunt mulți factori care au dus la așa un mare număr de răniți.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Rău a ajuns America, să voteze un “penal?!“

28 august 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBPd

Șase mâni ridicate, din opt participanți la dezbaterea preelectorală din Partidul Republican, au votat pentru susținerea lui Donald Trump, chiar dacă acesta va fi condamnat. Democrații strigă rușine, republicanii cred că justiția s-a politizat, iar soluțiile date de magistrați sunt răzbunări. Va aplica sistemul de peste Ocean „soluția Dragnea” sau mulțimea le va răsturna masa-n cap? Sunt, totuși, optsute de milioane de arme în SUA. Nimeni nu riscă un război civil.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Încălzirea globală, ideologia woke și uciderea ființei

24 august 10:40 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBOd

Sigur că vara caniculară e pusă de sfertodocși pe seama încălzirii globale. Lozinca bate rațiunea. Exegeții decarbonizării planetei au vid de memorie. Habar n-au de glaciațiunile pământului sau despre cât de torid a fost Evul Mediu.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

România – putere pivotală în Europa de est?

23 august 11:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBNQ

Fără să-și dorească poziția, România pare a fi o putere pivotală în Balcani. Vechea năzuință a Administrației Constantinescu, de a fi lider regional, a dispărut în falia dintre marile puteri ale lumii. Recentele regrupări de forțe și de interese, în jurul dualismului necanonic, Erdogan-Orban, ne însingurează, dar ne și întărește puterea insulară. De fapt – se și zice, nu? – că suntem o insulă latină într-o mare slavă.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

De ce nu avem nicio universitate în Top Shanghai?

21 august 10:06 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBNc

Cele mai valoroase, respectate și râvnite universități mondiale se clasifică anual, după o metodologie bine stabilită și pe baza unui regulament, agreate de ani de zile, în Top Shanghai.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.