Reteaua Corect
PetrisorPeiu
Petrisor Peiu
14 articole scrise
Petrisor Peiu

România- o țară bogată cu oameni săraci. Căci binele din economie nu mai ajunge și la români

13 martie 11:00 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB15

Avuția românilor este cea mai mică bucată din economia unei țări din toată Uniunea Europeană. Nicăieri altundeva cetățenii nu dețin mai puțin. Nicăieri altundeva în Uniune cetățenii nu sunt atât de săraci în raport cu țara.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Și, totuși, dincolo de Marius Budăi și de Banca Mondială, de ce nu sunt bani pentru pensii?

01 martie 11:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAXx

În principiu, contractul social care stă la baza conviețuirii diferitelor generații în orice stat european este cât se poate de simplu: cei care lucrează astăzi contribuie cu o parte din venitul lor către un fond care plătește pensiile celor care au muncit înainte de ziua de azi. Și, la rândul lor, cei care muncesc astăzi și plătesc pensiile celor care au muncit ieri vor avea, mâine, pensiile plătite de către generațiile următoare.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

OMV Petrom- linia roșie a românilor. Ce se mai poate face?

20 februarie 11:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAUQ

Dacă omni-potenții zilei de astăzi, de la Klaus Iohannis până la Marcel Ciolacu și până la Nicolae Ciucă ar ieși din lumea lor, construită din vile de protocol, Mercedusuri blindate și zeci de ofițeri de pază și s-ar întreba de ce partidele lor își pierd încrederea electoratului, ar afla un răspuns cât se poate de simplu. Nu pentru că trag cu dinții de pensiile speciale ale lor și ale judecătorilor și procurorilor care îi apără, nu pentru că își numesc la conducerea țării activiștii de partid, lipsiți de carte și de vreo minimă pricepere, nu pentru că au cumpărat de șase ori mai multe vaccinuri decât populația țării, nu pentru că au distrus puterea de cumpărare a cetățenilor, nu pentru că s-au făcut că nu văd ce se întâmplă la canalul Bâstroe. Toate acestea sunt fapte grave, dar românii s-au obișnuit cu ele de peste 30 de ani, iar așteptările lor de la politicieni sunt oricum destul de reduse. Linia roșie a fost faptul că aproape toți politicienii de la putere (cu notabila excepție a lui Rareș Bogdan) s-au făcut că nu văd ce se petrece la Petrom chiar și în ceasul al 12-lea.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Economia crește, dar românii sărăcesc – ce fel de țară construim?

15 februarie 10:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nATj

Ce se întâmplă la OMV Petrom este un caz-școală care conține, în sine, toate explicațiile situației în care ne aflăm astăzi: o evoluție economică spectaculoasă, pe fondul unei sărăciri a majorității populației.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Ferește-mă, Doamne, de creștere economică!

09 februarie 09:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nARx

Ghid pentru sărăcirea viitorilor pensionari. Autorii acestui ghid sunt statul român și băncile protejate de acesta.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Afacerea OMV – Petrom, metastaza statului eșuat

06 februarie 10:29 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQu

Niciuna dintre caracteristicile unui stat eșuat nu lipsește din modul în care guvernul României a gestionat cazul OMV-Petrom din 2003 încoace.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Cum a plătit România peste 1 miliard de dolari pentru a avea dreptul să îmbogățească…Ungaria

31 ianuarie 10:40 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOM

Cel mai mare și mai important proiect economic concret american în România a eșuat înainte să înceapă. Putem să căutăm vinovații pe oriunde prin lume, dar adevărul este că îi vom găsi într-un singur loc: la București. În Piața Victoriei și la Cotroceni. Ba mai mult, proiectul acesta eșuat devine, pe măsură ce ies la iveală noi și noi detalii, imaginea completă a statului eșuat, guvernat prin minciună și contracte declarate secrete cu prea mare ușurință. De altfel, dacă marile contracte pe care le încheie, fără niciun discernământ, puterea de la București nu ar fi încuiate sub șapte lacăte, ferite de privirea indiscretă a contribuabililor, românii ar înțelege mult mai ușor cum și de către cine suntem conduși.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Cât de unită mai este, anul acesta, România (aproape) Mare?

24 ianuarie 09:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAMM

Regionala de Căi Ferate Timișoara, de unde provine ministrul Sorin Grindeanu, va primi din bugetul pe 2023 suma de 53,6 milioane lei, adică peste jumătate din totalul de 102,54 milioane lei alocați investițiilor defalcate la nivelul celor 8 regionale din țară. Pentru toată compania, capitolul alte cheltuieli cu investițiile prevede o sumă de 154,8 milioane lei, dar aproximativ 52 milioane lei sunt cheltuieli comune la CFR SA. Regionala Cluj beneficiază și ea un sfert din suma totală și dublu față de alte șase regionale. Practic, celelalte 6 regionale au la dispoziție o medie pe fiecare este de 12,75 milioane lei, adică de aproape cinci ori mai puțin decât primește Regionala Timișoara. (sursa:https://clubferoviar.ro/sorin-grindeanu-duce-jumatate-din-bugetul-de-investitii-al-cfr-sa-la-timisoara/ ).

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Sărăcirea și umilirea românilor, politică de stat?

12 ianuarie 11:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAJi

Cel mai sărac european rămâne românul. Acesta are un venit anual mediu (raportat la puterea sa de cumpărare) de numai 8.703 euro.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Klaus și Ursula, personaje de Radio Erevan

06 ianuarie 10:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAHx

Întrebările de la Radio Erevan au reprezentat, de-a lungul întunecaților ani de regim socialist una dintre cele mai populare modalități de ridiculizare a realităților din lumea sovietică și din lumea sateliților pro-sovietici din estul și centrul Europei. Inspirate și extrem de bine gândite, perechile întrebare-răspuns atribuite radioului oficial armean au reușit să creeze senzația de penibil pentru toate „realizările” conducerilor comuniste.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Misterioasele tranzacții cu acțiuni OMV Petrom. Cine le orchestrează și de ce asistă pasiv statul

20 decembrie 13:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nACG

În dimineața zilei de 14 decembrie 2022, Fondul Proprietatea a vândut 2,85% din acțiunile OMV Petrom – ultimele deținute de către Fond – la prețul de 0,43 lei/acțiunea, cu un discount de 7% din față de prețul din piață, aflat atunci la peste 0,46 lei/acțiune.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Degringolada Schengen

13 decembrie 11:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAAK

Stimați politicieni puși pe scandal și pe amenințări copilărești, dacă vreți să pedepsiți Austria și să căutați vinovați pentru situația creată, începeți cu anchetarea lui Dan Ioan Popescu și a lui Iulian Iancu pentru privatizarea Petrom, mai cercetați-i apoi și pe Băsescu și Videanu pentru permisiunea dată OMV să închidă Arpechim, mai vedeți și cum a condus Mihai Răzvan Ungureanu spionii țării dormind în pat cu OMV, mai vedeți și cum au ajuns la masa deciziilor cu predilecție cei căsătoriți cu angajații OMV, precum premierul Viorica Dăncilă sau vicepremierul Dan Barna.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Miza Schengen. Cum? Cât? De Ce?

06 decembrie 12:00 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyJ

Dacă pe politicieni menținerea noastră în afara spațiului Schengen nu-i prea afectează decât la nivel declarativ, transportatorii români și o parte din firmele românești pierd bani mulți și adevărați din neincluderea țării în Europa fără vămi. Căci pentru transportatori și pentru companiile care depind de comerțul internațional, a nu fi membru al spațiului Schengen înseamnă, simplu, câte o zi în plus pentru fiecare transport. Zi pe care trebuie să o pierzi la coadă în vamă.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Războiul pe care România l-a pierdut deja. Pentru viitorul în care nu avem încă un loc

01 decembrie 12:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxn

Toate discursurile pe care le țin președintele, premierul sau liderii partidelor politice din România conțin, obsesiv, același număr mic de cuvinte: pensii, salarii, ajutoare sociale, subvenții, fonduri europene, indexare. Și iar ajutoare sociale, indexare, subvenții și fonduri europene.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.