Reteaua Corect
CozminGușă
Cozmin Gusa
75 articole scrise
Cozmin Gusa

Putin îl ajută pe Trump arestând în Rusia un om al lui Murdoch. Mâna lungă a fostului KGB.

31 martie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB6D

Rupert Murdoch, miliardarul de 92 de ani care tocmai s-a recăsătorit, este nu doar proprietarul televiziunilor FOX, ci și al vechiului și influentului cotidian financiar Wall Street Journal. Din această poziție, el a fost singurul mogul media care i-a dat posibilitatea lui Trump să se exprime liber în campaniile electorale din 2016, dar mai ales în 2020, când restul presei l-a demonizat pe fostul președinte.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Bulgarii de la EUROINS au furat banii asiguraților români

29 martie 11:31 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5X

LIBERTATEA publică azi o investigație ce demonstrează că patronii de la EUROINS au transferat în Bulgaria 500 de milioane de euro, banii asiguraților români, chiar înainte de declararea insolvenței. Spre comparație, considerați asta un tun mai mare decât ''legendarele'' Caritas, SAFI sau FNI. Treaba s-a petrecut, atenție, cu monitorizarea instalată a ASF și a Parchetelor, ce trebuiau să dea curs miilor de plângeri ale românilor cărora le fuseseră refuzate cererile de despăgubire de la EUROINS. Apare evident deci faptul că, pentru ca să se poată desfășura operațiunea de devalizare, a fost nevoie de protecția unor oameni influenți în statul român, care să asigure tergiversarea deciziilor de blocare a conturilor, până după momentul în care bulgarii redactau contractele și operau transferurile de bani.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Boală rusească, rusificarea României, suveraniștii recrutați de FSB, etc. Ce-i cu această ofensivă?

28 martie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5B

Ieri la Chișinău, Marcel Ciolacu, om politic mai potolit de felul său, a declarat că ''toți decidenții de la București și eu personal nu vom avea liniște până când trupul acestei țări (Moldova, n.m.) nu se va vindeca definitiv de boala rusească!” (stiripesurse) Ciolacu și-a organizat vizita la frații noștri de peste Prut ca să marcheze în mod solemn aniversarea a 105 ani de la decizia de unire a Moldovei cu România, deci ar fi fost logic ca el să menționeze eventualele eforturi de reunire a celor două țări, și totodată să denunțe teroarea istorică a sovietismului, ce-a fost responsabil de ororile petrecute în spațiul nostru după cel de-al doilea Război Mondial, inclusiv smulgerea Basarabiei din trupul țării. În loc de asta el a vorbit despre boala rusească de care suferă Moldova, fără s-o descrie, știind însă că o mare parte a moldovenilor (probabil majoritatea azi, dacă citim bine sondajele de opinie!) sunt rusofili sau rusofoni. Cu totul altceva era dacă Ciolacu emitea despre perspectiva prosperității prin reunire, blamând spiritul totalitar de tip sovietic, pentru că prin ceea ce a spus în mod sigur n-a reușit decât să devină antipatic pentru mulți moldoveni sau, în cel mai bun caz, să nu fie priceput. Ciolacu e un tip inteligent, deci în mod sigur a executat o operațiune de propagandă comandată.

Citeste mai departe »

SRS și AURELIAN POPA azi la GOLD FM

28 martie 09:00 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5s
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

„Dialogurile se vor purta în limitele impuse de către CNA, dar și a presupuselor îngrădiri ale gândirii ce vor fi implementate prin viitoarele decizii ale ANCOM-ului, Guvernului, Parlamentului și altor organisme statale ce vor dicta asupra conținutului dezbaterilor tv-radio."

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Operațiunea „Ocupați gările suveraniste!” se extinde prin S.O.S.

27 martie 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5l

Ieri a apărut un sondaj de opinie ale cărui rezultate sunt de analizat, nu prin prisma acurateții lor, deoarece așa-ceva nu mai există demult, ci prin explicarea modificărilor bruște din cifrele raportate. CURS zice așa, pentru luna martie 2023: ”Scăderi la PSD și PNL. Surpriza primăverii este SOS România. Ușoare reveniri la PMP și USR.” Cifrele din dreptul partidelor sunt PSD 33%, PNL 21%, AUR 16%, USR 9%, UDMR 5%, PMP 5%, PU-SL 4%, SOS 4%, Altul 3%.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

UMANISM versus TRANSUMANISM!

26 martie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB54

UMANISM versus TRANSUMANISM! Prietenia dintre Putin și Xi Jinping - baza relațiilor actuale dintre China și Rusia. Schimbarea lumii pe care cei doi au decis s-o conducă împreună, printr-un PARTENERIAT FĂRĂ LIMITE.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

„Lebăda neagră de pe Balaton'' intră pe terenul de fotbal! Iohannis o așteaptă în echipa lui

23 martie 13:13 Publicat in Sports Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB4l

Am avut mereu suspiciunea că exclamația forțată și neavenită a lui Iohannis ''Jo napot kivanok, Peeseedeee!'' ascunde de fapt un plan subteran, în care președintele nostru e parte activă. Faptul că, imediat după declarație a livrat UDMR-ului chiar Ministerul Dezvoltării, cu ocazia împărțelii guvernamentale de la finalul lui 2020 (treabă la care a rămas perplex până și Viktor Orban, ce l-a chemat de urgență pe Hunor Kelemen la Budapesta ca să se asigure că nu-i vreo glumă), mi-a întărit suspiciunea că Iohannis joacă strâmb, și că a slobozit declarația doar ca să-și disimuleze acțiunea antinațională. Umilințele ulterioare ale Ungariei la adresa României, la care Iohannis sau Aurescu, alias #ĂlaMicuCuTrabucu, n-au răspuns niciodată așa cum ar fi trebuit s-o facă, confirmă și ele ce susțin mai sus.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Vizita lui Xi la Putin marchează finalul Pax Americana!

20 martie 11:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3g

Pax Americana este un concept prin care geopoliticienii descriu perioada de dominație a SUA asupra lumii, începută imediat după al doilea război mondial, cu o durată de aproape opt decenii.

Citeste mai departe »

MARIUS GHILEZAN și SRS azi la GOLD FM

20 martie 09:52 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB30
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

„Dialogurile se vor purta în limitele impuse de către CNA, dar și a presupuselor îngrădiri ale gândirii ce vor fi implementate prin viitoarele decizii ale ANCOM-ului, Guvernului, Parlamentului și altor organisme statale ce vor dicta asupra conținutului dezbaterilor tv-radio."

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Hurezeanu e frate cu Grindeanu. Hora declarațiilor tardive și calul de bătaie numit Klaus

17 martie 12:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB2C

Ambasadorul Hurezeanu a fost chemat la rampă prin evocarea sa, într-un context anti-Iohannis, transmisă public de către Rareș Bogdan. Site-ul Comisarul publică azi un interviu al lui Emil Hurezeanu acordat austriecilor de la Profil, unde ambasadorul nostru zice acum, despre aderarea noastră la spațiul Schengen, ce-ar fi trebuit să spună în urmă cu șase luni.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Propunerile lui Rareș Bogdan sunt anti-Iohannis

15 martie 11:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB1R

Marți dimineață mi-am făcut timp și, la sfatul unei prietene foarte bine informată, am audiat ultimele 15-18 minute din emisiunea pe care Rareș Bogdan a avut-o duminică cu Ionuț Cristache, fiind anunțat că acolo se află adevărata bombă. Asta m-a făcut curios. Cei care mi-ați citit editorialul știți că teoria mea este legată de începerea lepădării de Iohannis prin semnalul de admonestare a lui Bogdan Aurescu pe care Rareș Bogdan l-a transmis.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Ionuț Cristache e ținta ședinței CNA de marți

14 martie 12:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB1j

Știți mulți deja că CNA-ul a început să audieze în serie oameni care au talk-show-uri, pe entități de pe Internet, pe Facebook, pe Youtube, în alte locuri, aceștia nebeneficiind însă de vreo aprobare a CNA-ului atunci când și-au construit aceste site-uri. Pur și simplu faci niște demersuri către proprietarii de tip Youtube sau Facebook, te înregistrezi și-ți faci canalul propriu; nu-i nevoie de votul CNA. Dar au existat oameni care au fost audiați, intimidați, de la Adriana Bahmuțeanu pentru un talk-show cu mine pe Cetățeanul.net, până la mulți alții.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Ofensiva asupra libertății presei a început demult, în această perioadă se dorește suprimarea ei

13 martie 11:29 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB1a

Libertatea de exprimare pentru presă nu este doar o sintagmă sau un criteriu ce deosebește democrațiile de dictaturi, este chiar mijlocul prin care se poate determina adevărul despre evenimentele socio-politice dintr-o societate. Presa liberă servește cetățeanului,care doar cu sprijinul acesteia poate lupta împotriva abuzurilor de orice fel, deci e limpede că jurnaliștii care luptă pentru adevăr sunt principalii inamici chiar ai celor ce vor să impună un climat abuziv, politicieni, forțe externe sau entități economice prepotente.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Vin ordinele de chemare pentru rezerviști

10 martie 10:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB0j

Am fost informat chiar astăzi că mai mulți oameni de vârsta mea, în jurul vârstei de 50 de ani, peste, sub, au primit ordine de chemare la centrele militare regionale, cum ar fi Centrul Militar București. Ordin de chemare înseamnă că ți se pune în vedere că în următoarea perioadă poți să fii mobilizat. Pentru ce mobilizat? Pentru acțiuni de război. Toți cei care sunt chemați sunt ofițeri în rezervă, cum sunt și eu; deși ar fi trebuit să fiu cel puțin colonel, pentru că am fost promovat ca locotenent colonel în lotul în care Laura Codruța Kovesi sau Robert Turcescu, care n-au făcut armata, au fost făcuți direct colonei, am fost degradat. Nici măcar nu mi-au dat gradul anterior de maior sau de căpitan, m-au făcut locotenent; nu contează, m-au batjocorit cei din armata română, nu și-au cerut scuze nici până astăzi, dar sunt locotenent în rezervă.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Treaba-i gravă cu Iohannis!

09 martie 12:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB06

Chiar și românii obișnuiți, dar informați, au înțeles cât de gravă a devenit situația în regiunea noastră, dar specialiștii în geopolitică pricep că am ajuns într-un context din care se pot genera treburi gravissime pentru România, putând deveni rapid teatru de război sau parte beligerantă activă, cu perspectiva, deja certă, a inflamării și degenerării conflictului ruso-ucrainean.

Citeste mai departe »

SRS și AURELIAN POPA azi la GOLD FM

07 martie 09:39 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAZb
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

„Dialogurile se vor purta în limitele impuse de către CNA, dar și a presupuselor îngrădiri ale gândirii ce vor fi implementate prin viitoarele decizii ale ANCOM-ului, Guvernului, Parlamentului și altor organisme statale ce vor dicta asupra conținutului dezbaterilor tv-radio."

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

America l-a făcut din nou mare pe Putin!

06 martie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAZ1

Istoria va consemna în mod clar, la un moment dat, că Putin a ajuns liderul Rusiei exact la finalul anului 1999, ca urmare a unui aranjament de tip CIA-FSB.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Nii Noo, Nii Nooo! Să vină Salvarea la G4MEDIA!

05 martie 11:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAYN

Într-un articol publicat aseară, cei de la G4media acuză RTV de propagandă rusească, în urma unei emisiuni ce pare perfect normală, chiar și din fragmentele reclamate de către site c-ar fi de inspirație putinistă. Mai precis, invitatul Daniel Savu a zis că războiul din Ucraina e o gaură financiară pentru toate părțile angrenate în conflict, iar Mugur Mihăescu că e păcat de atâția ucraineni morți, respectiv acuza pe bună dreptate Ucraina referitor la felul în care umilește România prin deciziile din ultima vreme, moderatorul încheind emisiunea cu un mesaj de pace, ''pe care ne-o dorim cu toții''. (Invitați RTV au promovat mesaje similare cu cele ale propagandei Rusiei la doar câteva ore după ce postul fondat de fugarul Sebastian Ghiță susținea că ”nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse” (g4media.ro))

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

China schimbă tactica geopolitică în avantajul Rusiei. Americanii răspund pompieristic

03 martie 11:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAYo

Acum vreo zece zile chinezii au publicat un plan de pace pentru războiul ucrainean, despre care am aflat ulterior că era sinteza discuțiilor ruso-ucrainene din aprilie 2022, care-ar fi putut duce la pace dacă Victoria Nuland n-ar fi intervenit dur, cerându-i lui Zelenskiy să dinamiteze convorbirile și să continue războiul.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Conflictul din Transnistria se dezgheață după 30 de ani

02 martie 11:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAY1

Începând de azi, armata transnistreană, estimată ca având efective de circa 2000 de soldați, demarează exerciții militare cu o durată inițială de trei luni. ''Informația vine în contextul în care Ucraina a recunoscut că a masat trupe la granița cu Transnistria. (Forțele armate ucrainene confirmă că au masat trupe la granița cu Transnistria). De asemenea, Federația Rusă a acuzat în repetate rânduri Ucraina că vrea să invadeze Transnistria. Potrivit Ministerului rus al Apărării, regimul de la Kiev a intensificat pregătirile pentru o provocare cu o invazie a Transnistriei nerecunoscute, pe care intenționează să o desfășoare ca răspuns la presupusa ofensivă a forțelor ruse de acolo.'' (ziuanews)

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.