Reteaua Corect
radu.golban
Radu Golban
128 articole scrise
Radu Golban

De la Aurul Rinului la Wuhan și înapoi

21 martie 11:19 Publicat in ScIT Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB3z

Rezultatele cercetărilor efectuate de serviciile secrete americane cu privire la originea virusului SARS-CoV-2 consideră probabilă o eroare de laborator. Aceste elemente lipsite de substanță sunt nesatisfăcătoare și lasă comunitatea internațională să orbecăie mai departe prin întuneric în căutarea acestui straniu „virus“. Ce alte indicii, accesibile unui public mult mai larg – nu doar unor servicii secrete cu agendă ocultă –, ce alte informații aflate la îndemâna tuturor ar putea să ne deschidă piste valoroase? Oare teza laboratorului și a unei eventuale mutații a cunoscutului coronavirus ar putea fi pusă într-o relație cauzală cu infinita suferință a umanității sau are mai degrabă rolul de a oculta alt agent patogen – unul mult mai simplu – și de a induce în eroare, cu bună știință, lumea întreagă? Oferă cultura, istoria medicinei și etimologia puncte de reper mai utile? Ce piste false au fost amenajate în istoria medicinei pentru a escamota originea sau agentul patogen? Aș dori să dau câteva explicații în acest sens și să vă invit la aprofundarea subiectului. Să ne aplecăm asupra altor descoperiri sigure, care nu se află în directă legătură cu Wuhan.

Citeste mai departe »

Dezvăluiri: cercetări avansate pentru citirea gândurilor

24 iulie 09:54 Publicat in ScIT Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyaA
221204355_4435737649798533_8636187192156844286_n.jpg

Sunt Radu Golban și duminică la 11 vă aștept la „Lumi în coliziune” cu o dezbatere despre un subiect pe care anumiți lideri mondiali l-ar dori trecut sub tăcere: este posibilă citirea gândurilor și, mai ales, influențarea lor?

Citeste mai departe »
Radu Golban

Un „modem“ pentru supraomul eco-responsabil și partizan al dreptății sociale

12 iulie 10:39 Publicat in ScIT Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny6I

În arhivele Casei Albe există un studiu strategic de 482 de pagini, publicat în 2002, pe tema tehnologiilor convergente (NBICS [1] ) din domeniul științelor vieții, nanoștiințelor, științelor informației, științelor cognitive și al celor sociale, studiu care face să înmugurească speranța că vaccinurile folosite în prezent pentru combaterea pandemiei ar putea să rezolve aproape toate problemele globale. Această lucrare științifică, care nu are absolut nimic din stilul literaturii SF, i-ar copleși cu sentimente de inferioritate, făcându-i să se lase păgubași, chiar și pe cei mai înzestrați autori de literatură fantastică.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Va fi Chile prima țară din lume care protejează gândirea liberă?

09 iulie 17:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ny6b

Chile va fi prima țară din lume care va proteja drepturile neurologice. Senatorii au decis că trebuie să reglementeze citirea gândirii înainte de a fi implementată. În statul sud-american, două proiecte de lege - un proiect de lege privind reforma constituțională, care așteaptă aprobarea Camerei Deputaților și un proiect de lege privind neuro-protecția - vor garanta cetățenilor drepturi neurologice. Acestea includ drepturile la identitate personală, liberul arbitru, confidențialitate mentală, acces egal la tehnologii de îmbunătățire cognitivă și protecție împotriva prejudecății algoritmice.

Citeste mai departe »

Lumi în coliziune: Impactul tehnologiei asupra copilăriei

30 Mai 11:19 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxU2
258.jpg

Doi moderatori în vârstă de 10 ani,

Citeste mai departe »
Radu Golban

Cum vrea să treacă Isărescu cu firizul la Euro

19 Mai 20:33 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxQP

Decizia de a o numi pe Doamna Dăncilă consilier la BNR, înzestrată cu atribuţii pentru aderarea ţării la euro, a trebuit comunicată după mai bine de o lună de la data de 1 aprilie, tocmai pentru a nu fi catalogată drept păcăleala? Apoi a fost necesar să treacă şi sfintele Paște pentru ca Românii să nu facă febră musculară făcându-şi prea multe cruci auzind vestita numire? Adoptarea monedei Euro este o provocare care de mai bine de nouă ani nu a putut fi rezolvată de experţi şi impune astăzi un avânt interdisciplinar. Veste bună! Habemus mulitalent gospodresc!

Citeste mai departe »

Cum vrea să treacă Isărescu cu firizul la Euro

da2652cfadaa6e90ce3daf01992c5416.jpeg

Decizia de a o numi pe Doamna Dăncilă consilier la BNR, înzestrata cu atribuţii pentru aderarea ţării la euro, a trebuit comunicată după mai bine de o lună de la data de 1 aprilie, tocmai pentru a nu fi catalogată drept păcăleala? Apoi a fost necesar să treacă şi sfintele Paste pentru ca Românii să nu facă febră musculară făcându-şi prea multe cruci auzind vestita numire? Adoptarea monedei Euro este o provocare care de mai bine de nouă ani nu a putut fi rezolvată de experţi şi impune astăzi un avânt interdisciplinar. Veste bună! Habemus mulitalent gospodresc! Dacă nu a funcţionat cu ştiinţa, Domnul Mugur Isărescu încredinţează trecerea la moneda euro noi înfiinţatei unităţii de traforaj BNR (un fel de UM). Cu mâna pe firiz va zgudui Europa şi îi va descoase pe cei de la Bruxelles cu acele de tricotat din unitatea Vioricăi, până ce vom birui. După ce Republica Burundi va ateriza cu prima navetă spaţială pe Saturn, Doamna Dăniclă va şti, făcând paşi mici, dar siguri, că BCE nu este o frizerie pentru blonde din Bruxelles care începe cu «b» ci o instituţie din Frankfurt.

Citeste mai departe »

Șamanul de pe „muntele vrăjit“

radu-golban.jpg

Un „veritabil alchimist“: așa l-a numit scriitorul Paolo Coelho pe Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, cu ocazia primirii acestuia în rândul personalităților ilustre (Hall of Fame) desemnate de publicația germană manager magazin. În anul 2007, laureatul a fost omagiat drept un manager de excepție într-un loc emblematic: Casa Istoriei Republicii Federale Germania. Dar (în ciuda prieteniei cu scriitorul brazilian) cât de flatant poate să fie pentru Klaus Schwab, deținător a două doctorate și a șaisprezece titluri de doctor honoris causa , apelativul „alchimist“, care intră în contradicție cu uzanțele academice? Nu neagă nimeni că, prin romanul său intitulat Alchimistul, Paolo Coelho a dezvăluit publicului larg secretele filozofiei speculative și ale magiei albe, dar faptul de a-l pune în rând cu vracii și cu șarlatanii tocmai pe fondatorul WEF reclamă o analiză mai atentă.

Citeste mai departe »

Profeție teribilă

28 februarie 11:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxsc
154535000_4003402963032006_4115461532103600416_n.jpg

Sunt Radu Golban si vă invit duminică, de la ora 11, să urmăriți un nou episod al celei mai libere emisiuni radiofonice din România. Nu ratați una dintre cele mai teribile profeții ale unui om de știință, pentru că vom cântări argumentele sale!

Citeste mai departe »

STOP ABOLIRII LIBERTĂȚII PRIN ȘTIINȚĂ ȘI CERCETARE

20 februarie 10:37 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxpT
radu-golban.jpg

Societatea noastră se află în fața unei provocări mult mai mari decât toate războaiele și conflictele politice ale ultimelor secole. Luptele din trecut pentru repartizarea resurselor nu prefigurează nici pe departe pericolul care paște omenirea în pragul celei de-a patra revoluții industriale. Pentru elitele tehnologice, „omul vechi“ a devenit redundant din pricina emoționalității și a fragilității lui, a zâmbetului și a șarmului său natural, a empatiei de care este capabil și mai ales a liberului său arbitru. „Îmbunătățirea și optimizarea omului“ este un vis străvechi al oamenilor, care a deraiat de multe ori în istorie. Transumanismul sau ideea optimizării omului cu ajutorul celor mai moderne tehnologii, crearea unui „om nou“ cu instrumentele unei gândiri libertariene și neoliberale, al geneticii, nanotehnologiei, eugenismului și inteligenței artificiale – toate acestea nu sunt departe de a transforma orânduirea noastră fundamentală, bazată pe libertate, într-un nou Auschwitz.

Citeste mai departe »

Golban si antipapa

18 februarie 10:00 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxpd
151430019_3967316943307275_3558611367103325579_n.jpg

Sunt Radu Golban și vă invit duminică, la ora 11, la o discuție premium. Unul dintre episcopii care nu îmbrățișează orbește convingerile Papei Francisc va fi invitatul emisiunii “Lumi în coliziune” de pe Radio Gold FM.

Citeste mai departe »

Este totalitarismul digital cel mai mare pericol?

14 februarie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxo7
148684498_3954714854567484_8428388663256358749_n.jpg

Duminică, la Gold FM, vorbim despre lumea viitorului. A viitorului pe care îl trăim începând de azi. Invitații lui Radu Golban ne vor vorbi, la „Lumi în coliziune”, pe 14 februarie, de la ora 11.00, despre cum ne adaptăm la noua eră digitală. Joburile actuale, computerele superperformante cu care lucrăm ne cer să fim mai rapizi, mai eficienți, mai performanți, mai inteligenți.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Milă de Bill Gates?

30 decembrie 12:11 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxav

Numeroși adversari ai vaccinului – „conspiraționiști“, cum îi înfierează lumea –, care-l consideră pe Bill Gates rădăcina tuturor relelor în criza provocată de coronavirus, cer demararea unei anchete judiciare împotriva lui.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Este virusul din Wuhan un redivivus Wotan?

22 decembrie 11:15 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx8i

Întrucât cifrele referitoare la excesul de mortalitate din Germania amintesc de vremurile bune dinaintea pandemiei, decidenţii încearcă să întrețină isteria prin explicații dintre cele mai năstrușnice. Cum alarmismul țintit reprezintă un mijloc verificat al așa-numitei torturi albe, se pune întrebarea dacă intervalul de timp este favorabil implementării „celei de-a patra revoluții industriale“, propagată de inginerul Klaus Schwab, prin facilitarea unei strategii de infestare a societății cu psihoze anxioase. Schwab, deținător al mai multor titluri de doctor, privește „forțele transformatoare“ ale unei pandemii la fel ca Sir William Sargant (1907–1988), faimosul psihiatru militar britanic și profesionist al interogatoriilor în cadrul CIA, care a explicat pe larg cum pot fi aduse masele la o stare de colaps psihotic prin inducerea intenționată a panicii sau a agitației în caz de război sau de epidemie. Având în vedere că afirmațiile emise de cei doi se deosebesc, în esență, doar prin adjectivul „transformator“, aș recomanda mai degrabă cartea Battle for the Mind (1957) a monstrului în halat de medic – cunoscut pentru experiențele realizate pe oameni – decât pe cea a teoreticianului evoluționist Schwab.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Modelul egiptean pentru România

10 decembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx4O

Discuţiile Partidului Liberal de a-l propune pe generalul Nicolae Ciuca pentru funcţia de prim-ministru indică un nivel ridicat al tensiunilor politice interne, pe care Egiptul le-a gestionat prin lovitura de stat al Şefului Marelui Stat Major, Abdel Fatah El-Sisi. Fostul ministru al Apărării egiptean a schimbat uniforma de soldat cu costumul şi a mai câştigat şi la alegeri. De ce să nu funcţioneze şi la noi un stat cu un comandant? Chiar dacă situaţia în România este puţin diferită, asemănările cu instaurarea unei stratrocraţii orientalo-bananiere este alarmantă. Acapararea puterii în stat de către preşedinte, prin implicarea sa ruşinoasă şi profund dezonorantă pentru naţiune, în alegerile parlamentare, a fost semnalată de către OSCE, înainte ca să-l numească pe Generalul Ciucă în funcţia de prim-ministru interimar.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Este primarul Timişoarei un proiect al serviciilor secrete germane?

06 octombrie 09:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwLq

Preocupările autorităţilor îndreptăţite să asigure integritatea statului român nu trebuie să se focalizeze doar pe Ținutul Secuiesc. „Revoluția bunei guvernări”, sloganul câștigător de la Primăria Timișoara, ridică unele semne de întrebare care merită analizate cu maximă luciditate.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Mugur Isărescu în gura ipocritului Gheorghe Piperea

30 iunie 10:03 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwiM

Atacurile lui Piperea la adresa Domnului Isărescu nu pot fi acceptate nici sub aspectul unei acţiuni semi-terapeutice ale desăvârşitului avocat în lipsa unor prafuri contra tulburărilor emoţionale.
Intervenţiile sale după constatarea presupusei colaborări a Guvernatorului cu Securitatea indică un simţ al realităţii demn de o teză de doctorat în psihologie. Folcloristul economic al României, avocatul Gheorghe Pipera îl invocă în speranţa luminării tot mai des pe Dumnezeu. "Doamne, Dumnezeul meu! Nu credeam să ajung să trăiesc asta vreodată: CNSAS l-a declarat pe Mugur Isărescu colaborator al Securităţii comuniste”! Cu tot efortul de a deveni un reper pentru finanţe, meteorologie, corona virus, bănci, horticultură, servicii secrete, Piperea nu depăşeşte nivelul şcolii primare. Măcar Vadim avea spirit şi puteai râde cu el, nu despre el.

Citeste mai departe »

Taxa Forbes pentru România

11 aprilie 13:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvWN
corona-crisis.png

Impozitarea marilor averi constituie o alternativă pentru depăşirea crizei şi pentru a traversa această perioadă (dificilă din punctul de vedere economic și social) dar și pentru a ameliorare tensiunile sociale generate de politicile bugetare și fiscale anterioare. Am numit-o Taxa Forbes deoarece publicația invocată poate fi considerată astăzi o sursă de informare extrem de utilă pentru că în fiecare an ne indică succesul în miliarde a celor mai bogaţi români, care plăti acest impozit.

Citeste mai departe »

Taxa Forbes pentru România

11 aprilie 12:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvWM
corona-crisis.png

Impozitarea marilor averi constituie o alternativă pentru depăşirea crizei şi pentru a traversa această perioadă (dificilă din punctul de vedere economic și social) dar și pentru a ameliorare tensiunile sociale generate de politicile bugetare și fiscale anterioare. Am numit-o Taxa Forbes deoarece publicația invocată poate fi considerată astăzi o sursă de informare extrem de utilă pentru că în fiecare an ne indică succesul în miliarde a celor mai bogaţi români, care plăti acest impozit.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Revoluția Corona

07 aprilie 10:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvVw

Mai întâi o vedem pe Merkel la cumpărături, apoi e plasată în carantină, suspectă de coronavirus. Aceasta este fie cea mai bună teorie a conspirației apărută vreodată, fie adevărul gol-goluț. Oricum ar fi, este platforma perfectă pentru regizarea umanizării celui mai sumbru profet al Europei.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.