Reteaua Corect
radu.golban
Radu Golban
112 articole scrise
Radu Golban

Mugur Isărescu în gura ipocritului Gheorghe Piperea

30 iunie 10:03 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwiM

Atacurile lui Piperea la adresa Domnului Isărescu nu pot fi acceptate nici sub aspectul unei acţiuni semi-terapeutice ale desăvârşitului avocat în lipsa unor prafuri contra tulburărilor emoţionale.
Intervenţiile sale după constatarea presupusei colaborări a Guvernatorului cu Securitatea indică un simţ al realităţii demn de o teză de doctorat în psihologie. Folcloristul economic al României, avocatul Gheorghe Pipera îl invocă în speranţa luminării tot mai des pe Dumnezeu. "Doamne, Dumnezeul meu! Nu credeam să ajung să trăiesc asta vreodată: CNSAS l-a declarat pe Mugur Isărescu colaborator al Securităţii comuniste”! Cu tot efortul de a deveni un reper pentru finanţe, meteorologie, corona virus, bănci, horticultură, servicii secrete, Piperea nu depăşeşte nivelul şcolii primare. Măcar Vadim avea spirit şi puteai râde cu el, nu despre el.

Citeste mai departe »

Taxa Forbes pentru România

11 aprilie 13:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvWM
corona-crisis.png

mpozitarea marilor averi constituie o alternativă pentru depăşirea crizei şi pentru a traversa această perioadă (dificilă din punctul de vedere economic și social) dar și pentru a ameliorare tensiunile sociale generate de politicile bugetare și fiscale anterioare. Am numit-o Taxa Forbes deoarece publicația invocată poate fi considerată astăzi o sursă de informare extrem de utilă pentru că în fiecare an ne indică succesul în miliarde a celor mai bogaţi români, care plăti acest impozit.

Citeste mai departe »

Taxa Forbes pentru România

11 aprilie 13:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvWN
corona-crisis.png

Impozitarea marilor averi constituie o alternativă pentru depăşirea crizei şi pentru a traversa această perioadă (dificilă din punctul de vedere economic și social) dar și pentru a ameliorare tensiunile sociale generate de politicile bugetare și fiscale anterioare. Am numit-o Taxa Forbes deoarece publicația invocată poate fi considerată astăzi o sursă de informare extrem de utilă pentru că în fiecare an ne indică succesul în miliarde a celor mai bogaţi români, care plăti acest impozit.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Revoluția Corona

07 aprilie 10:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvVw

Mai întâi o vedem pe Merkel la cumpărături, apoi e plasată în carantină, suspectă de coronavirus. Aceasta este fie cea mai bună teorie a conspirației apărută vreodată, fie adevărul gol-goluț. Oricum ar fi, este platforma perfectă pentru regizarea umanizării celui mai sumbru profet al Europei.

Citeste mai departe »

Mutti Merkel dă lectii nepermise de lege si de morală

Bild_0001_DSC_3870.jpg

Cancelarul german Angela Merkel a luat-o pe urmele lui Slobodan Milosevic. La întâlnirea cu reprezentanţii Forumului Democrat al Germanilor (FDGR) la Sibiu, liderul de la Berlin se erijează în platoșa necondiționată a acestei organizații.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Repatrierea aurului – sfaturi pentru Dragnea &. Co.

12 martie 13:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nu9d

Atacurile politice la independenţa BNR decredibilizează România pe plan internaţional. Pieţele financiare vor răspunde la planurile de amputarea a autonomie BNR prin cel mai eficient instrument pentru a sancţiona iresponsabilitatea unui guvern: Prin scumpirea datoriei publice. Prin consilierul prost inspirat Darius Vâlcov, Guvernul Dragnea ne arată încă odată, că nu stăpâneşte noţiuni elementare ale sistemului monetar. Domnul Vâlcov ne expune pe plan politic exact visele unei beizadele pierdute de sub control, care fără permis de conducere vrea cu tot dinadinsul cheia de la maşina părinţilor. Eu nu doresc să văd cum cum Domnul Darius la volanul BNR, într-un concurs de patriotism de cartier, bagă o ţară întreagă în pom. Odată aurul adus acasă, nimeni nu ar mai putea opri PSD de la lichidarea tezaurului în scopul pomenilor electorale.

Citeste mai departe »
Radu Golban

De ce vrea Dragnea să țină aurul la șosetă

03 martie 11:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nu6o

De teamă că după BREXIT, Regina Angliei ar putea să fugă cu aurul României în spate, Liviu Dragnea a decis să repatrieze tezaurul aflat în străinătate. A avut dreptate guvernatorul BNR în urmă cu câţiva ani, când a afirmat că, de-a lungul istoriei, îndată ce rezerva de aur a depășit cantitatea critică de 100 de tone, s-a întâmplat ceva! Nimeni nu şi-a putut imagina, însă, ca acest pericol să vină taman din fruntea Camerei Deputaţilor, deși, în conformitate cu zicala englezească „bad things come in threes”, era de așteptat ca ciuma roșie să fie gata să captureze încă o dată tezaurul Băncii Naţionale. Ideea aducerii acasă a aurului demonstrează din nou că populismul domnului Dragnea, nimerit, probabil, în vremurile când stăpânea Teleormanul, a atins cote planetare. Numai că raționamentul care se aplică preferatelor noului conchistador de la Bucureşti, șosetele flauşate, care se păstrează acasă în dulap, nu poate fi extrapolat la strategia legată de tezaurul unei ţări. Domnul Mugur Isărescu ar trebui să-i explice lui Liviu Dragnea că nu are ce căuta în ciorapii lui norocoși la Banca Angliei.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Postul public german jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului

04 decembrie 11:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntGN

Deutsche Presseagentur, vocea publica de presă a Germaniei, joacă de aniversarea centenarului cartea revizionistă. Ştirea difuzată pe postul public de televiziune ZDF poartă un titlu la care nici măcar extrema dreaptă ungară nu a recurs de Ziua Naţională a României: „Anexarea Ardealului – România sărbătoreşte 100 de ani”.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Klaus Iohannis marele prieten al evreilor

23 noiembrie 14:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntDL

Domnul Klaus W. Iohannis este un filosemit prin definiţie, cum am aflat şi de la organizaţii evreieşti, în urma afirmaţiilor mele legate de respingerea în funcţia a domnului Ilan Laufer. Totodată mă bucur să constat că mai există organizaţii evreieşti în această ţară, care dezbat în manieră cabalică dacă un evreu, are dreptul sau nu să se simtă discriminat. Îmi imaginez că subiectul i-a adus într-o situaţie delicată să comenteze acţiunile preşedintelui, mai ales după ce l-au decorat cu medalia "Dr. Wilhelm Filderman - Răsplată pentru merit". Odată decorat nu poate fi antisemit prin de definiţie, precum nici Ilan Laufer nu are nevoie de girul comunităţilor evreieşti ca să se simtă discriminat.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Klaus Iohannis, un amărât de providenţial

31 octombrie 12:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntwp

După ce a fost cultivat de către sistem ca o pajură nemţească, Klaus Iohannis a ajuns sa fie molfăit în botul lui Patrocle ca o răţuşcă de baie din raionul de chinezării. Piuie doar printr-o găurică atunci când este strânsă, încât ne minunăm de metamorfozarea din pasăre de pradă intr-o jucărie. România, probabil lăsată de către administraţia lui Obama în arendă nemţească, trebuia să creeze în cel mai scurt timp un preşedinte care să satisfacă atât cerinţele Berlinului cât şi pe cele interne ale unei populaţii din ce în ce mai scârbite de lumea politică.

Citeste mai departe »
Radu Golban

FDGR, și cu ouăle-n cuib, și cu ideologia-n rai

06 septembrie 11:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntfA

Confruntarea publică a Forumului Democrat al Germanilor din România, pe urma unor afirmaţii din presă, despre statutul său de succesor în drepturi al unei organizaţii naziste şi interzise, le încinge alura de pajura nemţească. Doar că ceea ce vedem din reacţiile celor de la FDGR, este că şi o pasăre domestică se mai poate căţăra pe coteţ în semn de stăpânitor peste nişte ouă (imobile revendicate). Să fim serioşi, cine poate lua în serios cotcodăcitul despre o plângere la autoritățile Germane pentru încălcarea unui tratat dintre România şi Germania? Respectarea sau încălcarea unui tratat internaţional nu poate fi sesizată de un simplu cetăţean sau de vreo asociaţie. Pentru astfel de dispute există alte mecanisme între state.

Citeste mai departe »

Iohannis, CCR şi testul raţei

ccr-judecatori-klaus-iohannis-incomatibilitate-281919.jpg

Moderatorul tricolor de la postul „U.M. Realitatea TV” îl trimite pe
Klaus Iohannis la cratiţă: „Chef Iohannis are o specialitate nouă, fazan
de Teleorman cu sos vânătoresc.” Salutabil şi pe măsură îndemnul chiar
de pe postul noului bucătar al neamului. Doar că nu sunt convins cine
exact este fazanul. Propun să lăsam aşa cum ne-a învăţat istoria, arta
culinară francezilor, dictatura după litera legii germanilor şi
pragmatismul anglo-saxonilor. Pentru a depista cine este fazanul din
glumiţa cu ceaunul din emisiunea „reţete de putere” ne putem folosi de
testul raţei „if it looks like a duck, walks like a duck, quacks like a
duck, it must be a duck” (Dacă arată ca o raţă, umblă ca o raţă şi
măcăne ca o raţă, atunci trebuie să fie o raţă). Încă nu ştim cine va
mai urma să dea foc la Parlament, pentru a-l dizolva de tot, precum au
înscenat naţional-socialiştii, prin incendierea Reichstagului, dar
vocabularul instigator la răscoală din bucătăria de la Cotro, mă pune pe
gânduri.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Din lecţiile de emancipare ale domnului Fabritius

24 februarie 10:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsix

Emisiunea „Jocuri de Putere” a lui Rareș Bogdan l-a avut joi invitat pe românul din Diaspora Bernd Fabritius. Ca de obicei, ex-deputatul din Bundestag și-a arătat susținerea față de activitatea doamnei Kovesi, față de misiunea acesteia de a pune degetul pe rană, părând a fi consternat de pericolul în care se află democrația din România. S-o fi gândit la antiteza dintre fosta patrie bananieră și cinstea şi ordinea germană. Ca în cursele Munchen-Sibiu, unde auzi adesea - „Aşa ceva în Germania nu se poate” - , domnul Fabritius a răspuns unei întrebări legat de numărul miniștrilor condamnați din Guvernul german că în țara sa actuală, un condamnat merge la pușcărie. Și a precizat că nu-și aduce aminte de vreun caz. Cu alte cuvinte, unii vând seminţe pe peronul autogării, la o discuţie despre curăţenia din Germania, iar alţii ne vând gogoşi la televizor.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Duhul antiamerican al lui Ribbentrop bântuie la Munchen

22 februarie 11:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshU

Ministrul de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, continuă asaltul antiamerican. La Conferinţa de Securitate de la Munchen, acesta explică pe larg că Europa nu trebuie să se lase dezbinată de nimeni şi avertizează SUA să nu (cumva) să încerce să o divizeze. Comparaţia plastică a Europei cu un vegetarian care va avea greutăţi într-o lume de carnivori, justificând astfel necesitatea angajamentului militar european în lume, ne duce inevitabil la un alt vegetarian convins, fost locuitor al Munchenului şi porumbel al păcii: Adolf Hitler.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Catapultarea necondiţionată a Germaniei

09 aprilie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqvg

Relaţiile germano americane au ajuns la cel mai tensionat moment de după război. Donald Trump este primul lider al lumii occidentale care îşi permite să puncteze fără prea multă diplomaţie excesul de zel al Germaniei. Mitul hărniciei nu mai ţine, atunci când în spiritul comerţului liber, o ţară face abuz de această libertate şi încearcă să obţină pe piaţa altui stat o poziţie dominantă prin practici înşelătoare. Germania este acuzată că ar influenţa cursul de schimb al monedei euro, în favoarea propriilor exporturi şi că ar vinde produsele sub preţul de producţie. America nu mai este dispusă să fie pe post de piaţă de desfacere şi anunţă că va introduce taxe vamale în cazul în care Germania vinde pe piaţa americană produse la preţ de dumping.

Citeste mai departe »

Solicitare catre Forumul Democrat al Germanilor din România

21 februarie 10:54 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq99
/ziartricolorul.ro

În comunicatul emis la 16 februarie 2017, Forumul Democrat al Germanilor din România respinge categoric afirmațiile că ar fi fost beneficiarul reconstituirii unor drepturi patrimoniale considerabile în urma retrocedărilor operate de statul român în favoarea sa. FDGR mai arată că ar fi reușit să recupereze doar un număr mic din totalul proprietăților revendicate, publicând cifre din care opinia publică poate deduce că, din întregul patrimoniu confiscat de statul român de la organizația nazistă Grupul Etnic German, FDGR a reușit să recupereze doar o infimă parte. Și că, în mod legitim, ar fi îndreptățit să obțină și celelalte proprietăți solicitate de la statul român.

Citeste mai departe »

E o ruşine să fi născut român Domnule Dr. Bernd Fabritius?

21 februarie 10:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq98
/hotnews.ro

În urma emisiunii „Jocuri de putere”, difuzată pe postul Realitatea TV la data de 19 februarie 2017, în care aţi infirmat relaţia Dumneavoastră de rudenie cu Fritz Fabritius, doresc să-mi exprim regretul pentru declaraţia pe care am făcut-o, la rândul meu, că sunteţi un urmaş al acelui nazist de origine română.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Noua „Casă Verde“

09 februarie 09:21 Publicat in Politics 2 comentarii shortlinkhttp://crct.ro/nq36

Să facem un exerciţiu de imaginaţie. Să presupunem că pur şi simplu în România se înfiinţează o organizaţie politică, iar aceasta solicită în instanţă să fie recunoscută drept succesoare a Gărzii de Fier. Iar un tribunal e de acord. După care, la scurt timp, statul român îi retrocedează toate bunurile Mişcării Legionare care au fost pe bună dreptate confiscate atunci când Garda a fost declarată extremistă, ilegală şi criminală. Şi, în fine, se ne mai imaginăm şi faptul că ar obţine câştig de cauză şi s-ar alege cu bunuri în valoare de miliarde de euro care până ieri au aparţinut statului Român. Care ar fi efectul?

Citeste mai departe »
Radu Golban

Klaus Iohannis, un tun de 15 miliarde de euro

07 februarie 11:20 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/nq2g

In anul 2014 Klaus Iohannis, cu putin timp inaintea alegerilor prezidentiale a primit crucea de fier in rangul I. Cea mai inalta distinctie accordata de statul German. In acelasi an, cu ptuin timp inainte staul Roman a cedat propietati imobiliare in valoare de 15 pana la 18 miliarde de euro dupa cum a calculat fostul ministru al finantelor, Bogand Dragoi. Beneficiar este Forumul Democrat al Germanilor din Romania. Si, pentru o necesara perdea de fum au avut de castigat si enoriasii bisericilor evanghelice si catolice. Autorul acestui jaf de mari proportii este nimeni altul, decat Klaus Iohannis. Cum s-a ajuns aici?

Citeste mai departe »
Radu Golban

Preludii la un nou război?

19 ianuarie 10:23 Publicat in Politics 1 comentariu shortlinkhttp://crct.ro/npSX

Europa este la un pas de război. Reacţiile dure ale Berlinului pe urma declaraţiei premierului britanic despre modul cum va decurge Brexitul, stârnesc un sentiment de deja vu. Europa a intrat în linie dreaptă pe traiectoria economică anilor treizeci. Hjalmar Schacht, fost preşedinte a Reichsbankului, creierul finanţării reînarmării Germaniei, explica în 1956 că în Europa de mâine, Berlinul trebuie să creeze structuri de aşa natura ca nici o ţară să nu mai poată reveni la protecţionism. Tatăl modelului economic care a stors România prin cliring de bani, arăta ca modelul de succes al Berlinului constă întru-un mecanism care să asigure exporturi germane prin îndatorarea partenerilor comerciali. Pentru o astfel de piaţă germana (tradusă după ureche „pax germanica”), este nevoie de o uniune vamală la nivel european care să ofere un zid protecţionist faţă de restul lumii. Doar aşa se creează un bloc economic german, care în interior permite Berlinului accesul la materie primă ieftină, forţa de muncă necesară şi o piaţă de desfacere, pentru a compensa lipsa unui spaţiu colonial precum îl aveau marile puteri.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.