Reteaua Corect
ioan.spanu
Ioan Spanu
57 articole scrise
Ioan Spanu

A fost nevoie să moară oameni, domnule Iohannis?

18 noiembrie 12:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwY7

La cîteva ore după tragedia de la spitalul din Piatra Neamţ, televiziunile au difuzat o imagine care m-a cutremurat: Klaus Iohannis, ţinînd-o de mînă pe răvăşitoarea Carmen, intra triumfal în Biserica Evanghelică din Sibiu! Îl durea în paişpe că toată ţara era copleşită de moartea celor 10 oameni aflaţi pe aparate într-un salon ATI, care au fost carbonizaţi de vii.

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Regimul Iohannis a reușit ceva: „distanțarea socială”, adică dezbinarea

12 noiembrie 13:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwWp

„Social distance” (distanța socială) sau „social distancing” (distanțare socială) sînt deja formule depășite, după ce sociologii și psihologii au atras atenția politicienilor și autorităților din întreaga lume că termenii aceștia au avut un sens la începutul pandemiei, dar păstrarea lor și construirea strategiilor sub acest nume trimite spre cu totul altceva, cu conotații naziste, rasiste sau de altă natură. Așa s-a găsit o formulă mai blîndă, „physical distancing” (distanțare fizică).

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

O ipoteză: Dominic Fritz-următorul Klaus Iohannis?

15 octombrie 12:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOl

Victoria categorică a lui Dominic Fritz, devenit noul primar al municipiului Timișoara, este una care ridică multe semne de întrebare. Nu în ceea ce privește corectitudinea votului timișorenilor, căci aceasta este problema partidelor care au participat la alegeri, ci în cu totul altă direcție, una cu bătaie mult mai lungă.

Citeste mai departe »

Misterul începe să se destrame. Organizația internațională „ELSA” – şcoală de cadre pentru USR

14 octombrie 10:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwNI
spinu-USR-1000x600.jpg

CV-ul lui DAN BARNA, președintele USR, conține și o informație pe care anul trecut jurnaliștii au încercat s-o lămurească, însă, din motive neclare, pista a fost imediat abandonată. Este vorba despre mențiunea că Dan Barna a făcut parte din ELSA (The European Law Students’ Association), fiind vicepreședinte între 1996-1999 și chiar președinte între 1999-2001:

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Tot noi, proștii, suntem vinovați pentru erorile regimului Iohannis-Orban

07 octombrie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwLX

Ce să vezi? S-au terminat alegerile, sacii lor sînt în căruță și acum se caută vinovații pentru creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus și pentru blocajele din secțiile ATI din spitale. Cin’ să fie, cin’ să fie?

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Adevărata miză a alegerilor locale

28 septembrie 10:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwJ7

Cîteva milioane de români cu drept de vot s-au dus duminică la urne pentru a alege cîteva mii de primari şi alte cîteva zeci de mii de consilieri locali. Evenimente pentru fiecare dintre localităţile din România. Cu toate acestea, uitîndu-se la televizor, oamenii au impresia că mai important pentru ei nu este cine va fi primarul localităţilor lor, ci dacă Gabriela Firea va rămîne primarul Capitalei sau locul ei va fi luat de Nicuşor Dan!

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Cănuță, om sucit, a luat statul paralel și s-a mutat cu el într-o lume paralelă

11 septembrie 10:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwEo

În primul mandat ca președinte al României, Klaus Iohannis a fost dedicat în întregime statului paralel. Și avea toate motivele: dosarele sale riscau să-i creeze mari probleme, chiar de natură penală, mai ales cele legate de dobîndirea ilegală a caselor sale din Sibiu, prin folosirea unor documente false, așa cum a constatat instanța.

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

O antologie video care-i face praf pe Iohannis, Orban, Arafat, Rafila &Co

10 septembrie 11:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwE6

Știm cu toţii că memoria populară este scurtă, dar asta n-ar fi o nenorocire, numai că, aşa cum am scris de atîtea ori, marea problemă este că această memorie colectivă nu face conexiuni. Exact pe această caracteristică se bazează specialiştii în manipularea maselor!

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Klaus Iohannis, bun de suspendat

04 septembrie 14:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwCo

A început deja să devină o mare problemă pentru România fiecare apariţie publică a lui Klaus Iohannis. S-a ambiţionat şi, iată!, a reuşit să transforme instituţia „Preşedintele României” în sediul central al PNL, coborînd-o deseori chiar la nivelul „Purtătorului de cuvînt” al Guvernului Orban.

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Marcel Ciolacu îl copiază la literă pe Liviu Dragnea

30 august 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwAE

Aşa cum scriam zilele trecute, am senzaţia că, după acest Congres, PSD a fost predat la cheie lui Klaus Iohannis. Continuă să apară din ce în ce mai multe opinii care spun acelaşi lucru, mai ales după declaraţia lui Marcel Ciolacu de la România TV:

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

200 de intelectuali îl roagă pe Iohannis să se facă de rîs în „Cazul Belarus”

27 august 12:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwA2

În plină criză coronavirus și în fața unei iminente crize politice, 200 de intelectuali români au demonstrat că nu au nici o legătură cu realitățile din România, cu problemele care frămîntă societatea românească. Zilele trecute, 200 dintre ei au redactat o Scrisoare deschisă, adresată președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și ministrului de Externe Bogdan Aurescu, în care le cer destinatarilor să intervină în criza din… Belarus!

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Ciolacu, misiune îndeplinită: PSD, predat în mîinile echipei lui Iohannis

24 august 11:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwyW

Victorie uriașă a lui Klaus Iohannis la Congresul PSD! Marcel Ciolacu (student al Academiei SRI între 2013-2019, cînd a fost exmatriculat de la studiile universitare de doctorat), împreună cu Vasile Dâncu (din 2009 pînă azi este profesor la Academia SRI) și Sorin Grindeanu (în 2013 a urmat un Program postuniversitar la Academia SRI), deci „băieți de băieți”, sînt cei care conduc din acest moment PSD, adică vestita „Ciumă roșie”.

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Hominidul CTP – „idiot”, „măgar”, „grotesc”, „nesimțit”, „cretin”, „ticălos”

19 august 11:18 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwxG

Toate aceste etichetări, pe care mi-ar fi jenă să le îndrept către orice om de pe planetă, au fost aruncate – toate odată – spre regizorul Cristi Puiu și publicul de la TIFF de către Cristian Tudor Popescu. Greu, foarte greu de înțeles în termeni normali această reacție a unui jurnalist, cu condiția ca un examen medico-legal să ne dovedească grave tulburări. Numai în această din urmă situație, reacția lui CTP poate fi trecută cu vederea și încadrată în ceea ce definesc cunoscutele expresii: „nu știe omul ce vorbește” sau „vorbește gura fără el”.

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Între „apocaliptici” şi „conspiraţionişti” sînt oamenii normali

26 iulie 11:58 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwqr

Ca să zic aşa, în România există două „şcoli de gîndire” foarte vocale: APOCALIPTICII, adică tabăra celor care spun că virusul Covid-19 ne poate ucide pe toţi dacă nu ne încolonăm în spatele lui Raed Arafat, şi „CONSPIRAŢIONIŞTII”, adică tabăra celor care cred că acest Covid-19 nu există şi că totul este un scenariu al unor grupări oculte.

Citeste mai departe »

Victorie uriaşă a judecătoarei Gabriela Baltag în faţa Plenului CSM

10 iulie 10:05 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwlT
baltag--1000x600.jpg

Adusă în faţa Plenului CSM printr-un tertip al judecătoarei Andreea Chiş, susţinut, din păcate, chiar de secţia de judecători, GABRIELA BALTAG a dobîndit joi o victorie uriaşă împotriva celor care au vrut să obţină sancţionarea celebrei judecătoare şi chiar excluderea sa din cadrul CSM!

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

O fotografie cît şapte ani de-acasă: cheful din biroul lui Ludovic Orban

01 iunie 12:45 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwaC

Fotografia de mai jos este un trucaj realizat de internauţi care ridiculizează imaginea reală din biroul prim-ministrului Ludovic Orban, unde, la ora 15:00, deci în timpul serviciului, vicepremierul Raluca Turcan şi cîţiva miniştri s-au gîndit să serbeze ziua de naştere a şefului cu whisky, bere, tutun şi ceva de-ale gurii.

Citeste mai departe »

BILD: „Carantina a fost o greşeală uriaşă”

22 Mai 10:24 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nw7J
Bild-1000x600.jpg

Ediţia de miercuri a celei mai citite publicaţii de pe planetă, ziarul german „DAS BILD” titrează: „Carantina a fost o greşeală uriaşă” („Lockdown war ein Riesen-Fehler“)! Dacă acest titlu apărea la noi, publicaţia ar fi fost suspendată de Sorin Grindeanu la cererea lui Marcel Vela şi Andi Manciu, susţinuţi de tripleta apocaliptică Arafat-Rafila-Cercel.

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Amenzile şi dosarele penale nu pot combate coronavirusul

14 Mai 11:30 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nw5v

Oricîte ordonanţe de urgenţă, militare sau marţiale ar da Guvernul, nu cred că Orban &Co. sînt mai preocupaţi de sănătatea noastră decît sîntem noi înşine. Amenzile şi dosarele penale nu sînt şi nu au cum să fie metode eficiente pentru combaterea coronavirusului, aşa cum sînt mijloacele de protecţie pe care fiecare om normal trebuie să le ia pentru protejarea sa şi a familiei sale.

Citeste mai departe »

Deși nu știe încă, Raluca Turcan îi ia locul lui Marcel Vela ca şef al CNSSU în starea de alertă

turcan-10-1000x600.jpg

Klaus Iohannis a decis: „starea de urgenţă” va fi înlocuită de „STAREA DE ALERTĂ”. Ştirea majoră în legătură cu această nouă situaţie este că Marcel Vela nu va mai fi comandantul Comitetului Naţional ce se va înfiinţa, locul lui fiind luat de Raluca Turcan, vicepriministrul României!

Citeste mai departe »

Umilirea Doinei Cornea, la doi ani de la moarte

07 Mai 10:43 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nw3r
cornea-1000x600.png

Luni, s-au împlinit doi ani de la moartea Doinei Cornea, adevăratul simbol al luptei împotriva comunismului. Nici o comemorare de anvergură, nici un text important care să amintească darul dumnezeiesc ce ni s-a dat tuturor de către „fragila şi puternica doamnă Doina Cornea”, aşa cum o numeam în acea zi de 4 mai 2018 cînd ne-a părăsit.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.